7 Aralık 2021 Salı

Set içinde gelişen hücum işte, çalışmışsın, çizmişsin, uyguluyorsun


Galatasaray'ın gol sıkıntısı çektiği doğru. Sezon başında da, en çok gol pozisyona giren takımdı. Bunu ben değil, istatistikler söylüyordu. Ben yine de, istatistikler böyle söylüyor olsa da, net gol pozisyonu anlamında bunun karşılığını göremiyordum. Coşku azdı ya da, bilmiyorum. Son dönemde ise, bu istatistiğin net olarak karşılığını veriyoruz. Geçişte iyiyiz derken, artık sette de, organizasyon içinde de pozisyon bulabiliyoruz. Coşku da var, hücum keyifli ama bitiremiyoruz.

Geçen gün de yazdım, yine yazıyorum. Galatasaray'ın ana sorunu bitirememek ve altı pas içinden kaçan gollere hocanın yapabileceği bir şey yok. Kalenin ağzından topu direğe nişanlayan adam için hoca daha fazla ne yapabilir? Mostafa Mohamed bu noktada düştü mesela. Geçen sezon geldiğinde her yerden avlayan adam, şu an kale ağzından kaçırıyor. Hadi oyun içi katkısı düştü de, bu özelliğini kaybetmezsin. 

Diagne 11 başlasa, sorun oluyor. Halil Dervişoğlu'yla oynasak, onun da bitiriciliği sorun. Sadece o da değil, kanatlardan ya da orta sahadan ceza sahası içine birini soksak, bitiricilik kaynaklı yine sorun yaşayabiliyoruz. Altay maçında 2 gol yerdin de, 4-5 tane atardın mesela. Bunu da rahat bulurdun. Yeni Malatyaspor maçının 2. yarısındaki ilk 15 dakikaya net 2 gol sığardı. Fenerbahçe maçı aynı, fark atabileceğin bir maç.

Forvetler besleniyor yani, hepsi pozisyonun içinde. Son dönemde, kanatlardan çizgiye inip, ceza sahası içine top çıkarma olayını çok yapmaya başladık. van Aanholt'u eleştirsek de, bu işi ciddi seviyede yapmaya başladı. Bitiremiyorsun işte, kalenin ağzının içinden golü kaçırıyorsun. Set içinde gelişen hücum işte, çalışmışsın, çizmişsin, uyguluyorsun. Galatasaray'ın bitirici bir forveti şu düzende, ligin ilk yarısı için rahatlıkla 12 golü devirmişti. İstikrar da değil konu, kalenin ağzından kaçan goller için "istikrar" üzerinden yorumlayamayız. Bu başka bir şey.

8 yorum:

  1. 227 sutla ligin en cok sut ceken takimi Galatasaray ama gol sayisina bakinca sonuc pek parlak degil bizde Bakasetas gibi adamlar yok.
    Şutu olan Cicaldau'yu ceza sahasindan uzak oynatiyorsun Morutan'i ise hic oynatmiyorsun bu takimda kim bitirici sut atacak Berkan mi Taylan mi abi forvetten ziyade orta sahanin gole etkisi cok dusuk bizim takimda onu da es gecmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsabetli şutta da sondan üçüncüyüz sanırım :( Tanase ismi geçiyor, umarım gelir. Belirttiğin profil bence o.

      Sil
    2. Şut sayisinda birinci isabetli şutta sonuncuyuz abi sen düşün kaliteyi, Tanase cok iyi olur ama su son transferlerden sonra ucuza kimseyi alabilecegimizi sanmiyorum Avrupa'da da pazar yapmisken yuksek fiyat cekeceklerdir.

      Sil
    3. Bitiricilik yerlerde işte.

      Sil
  2. Soğukkanlı net bir bitirici ve arkasında Halil kağıt üstünde çok uygun bir senaryo gibi duruyor ama sanırım iki santraforumuz da bu tanıma pek uymuyorlar

    YanıtlaSil
  3. Sana bu konuda katılmıyorum çok kötü set hücumlarımız var, geçiş oyunumuz ne kadar iyiyse set oyunumuz da o kadar kötü. Sağa ver sola ver marcaoya dön nelsona dön berkana dön.. Keremin (bazen de morutanın veya günündeyse Feghoulinin) bireysel yeteneği ve marcaonun arada bir attığı müthiş paslar olmasa setten sabaha kadar gol falan bulamayız. Adamlar o kadar rahat savunuyor ki bizi.. Setteyken Keremi durdur yeter, ne orta sahadan ne sağ kanattan setteyken hiçbir katkı alamıyoruz. Çok baskın ve aslında iyi oynadığımız maçlarda kaybettiğimiz puanlar da bunun kanıtı. Bence Cicayı biraz önde kullanmanın, sağda ise morutanı parlatmanın veya oğulcan(barış yada uygun tarz yeni bir transfer de olur) ile kanat-forvet olayına girmenin yollarını bulmalı Fatih hocam yoksa işimiz zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Set hücumu gelişiyor, bunu son maçlarda gören görüyor zaten. Kaçan goller, pozisyonların oluşumu ortada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir