18 Aralık 2021 Cumartesi

Sezon başında verdiğimiz yanlış kararın ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor


Okan Kocuk'un Giresunspor performansını izledikçe, sezon başında verdiğimiz yanlış kararın ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor. 2. kaleci konusunda en iddialı isimleri denemiş (Sinan Bolat ve Cenk Gönen gibi) ama tutturamamış Galatasaray, Okan Kocuk'dan katkı alıyordu. O günlerde yazdığım şuydu, oynamanın tadını almış kaleciyi yedek bekletmek zor. Giresunspor'a kiralık olarak gitmek istemesi doğaldı. Yine de tutabilmek ya da farklı bir alternatif üretmek gerekiyordu.

Rekabet lazım çünkü. Muslera'nın arkası boş kaldığı an, performansındaki dalgalanma doğaldı. Milli Takım'a gidip geliyor, Avrupa'da ilerliyoruz ve nefes almaya zaman yok. Güvenilir bir 2. kalecin olmayınca da ısrar ettin. Kötü olduğu ve yorgun olduğu dönemlerde de. Bugün ise sakat, uzun bir süre yok ve Ocak ayında kaleci transferi yapmak zorundasın. Ligin ilk yarısı bitene kadar da Fatih Öztürk / İsmail Çipe 2'lisine emanetsin.

Doğru kadro mühendisliği bu değil. Muslera olmadığı an bu kalecilere kalmaman gerekiyor. Başakşehir karşısında Fatih Öztürk oynar diye düşünüyorum, en azından tecrübeli. İsmail Çipe'nin elle tutulur yanı olmadığı gibi, bir de sözleşme yeniledik. Olay altyapı kontenjanı ise başka kaleciler de sayardım. Bu seviyeyi geçtim, Süper Lig hatta 1. Lig'de dahi yeri yok. Kayserispor'da 2 yıl kiralık olarak forma giydi, oynadığı maç sayısı çok az. Günün sonunda takımda tutmadılar da.

Ocak ayında Okan Kocuk'u mutlaka döndürmek isteriz. Bence yapılacak en doğru hamle olur. Giresunspor kabul eder mi orası muamma tabii, sonuçta hak onlarda ve kaleci de iyi gidiyor. Neden planlarını bozsunlar, çıkarları ne? İrfan Can Eğribayat'a gideceğiz ve ciddi bonservis bedelleri konuşulacak. Bence 2'si arasında büyük farklar yok. Hayalin ne deseniz, 2'sinin de Galatasaray kalesinde olması ve iyi olanın forma giymesi. Muslera defterini de kapatmamız.

11 yorum:

  1. Bence de artık Muslera ya güzel bir veda maçı düzenleyip ona hak ettiği değer ölçüsünde bir veda hazırlamaktır. Daha sonra belirttiğin ikili ile sonuçlara bakılmaksızın devam etmektedir. Okan konusunda alınan karar ise bence doğruydu yoksa değeri hiçbir zaman anlasilmayacaktı.

    YanıtlaSil
  2. Okan 'in kiralık gitmesi çok doğruydu.Yıllardır Muslera ,Mondros ve Taffarel'in arkasında günü kurtaran ve hedefsiz kaleciler gördük.Okan ise hedefleri olan ve oynamak için Giresun'a gitmek istedi.Bu hareketi takdir edilir.Aynı şeyi Batuhan Şen için söyleyebiliriz.O da yıllardır kiralık giderek kendini geliştirdi.Bence 2.yarıda Okan veya Batuhan'dan biri gelip kaleye geçmesi gerek.Şuanda biri superlig diğeri ise 1.ligin en önemli kalecileri arasındadır.Ancak Okan veya Batuhan'ı getirip bir de transfer yaparsak yine yanlış yaparız.Kalecilere güvenmek önemli.Ersin ,Altay ve Uğurcan çok hatalı goller yedi ama camiaları hep sahip çıktı.Bizim de artık yerli kalecilerimize sahip çıkmamız gerek.2 çok iyi potansiyel yakaladık ve bunu değerlendirmemiz gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğruydu da, elinde 2. kaleci yok, orayı dolduramadın. Doldursan haklısın.

      Sil
    2. Yedek kalecinin 30 yaş ve üzeri tecrübeli kaleci olması avantaj.Oynamayan yedek genç kaleciler genelde sıkıntı yaşıyor.Okan ve Batuhan'ın oynaması bundan dolayı değerli.

      Sil
    3. Bence de avantaj. Az maç oynuyorlar zaten. Oyuna dahil olduklarında ayakların titrememesi gerekiyor.

      Sil
  3. büyük hata yaptık. muslera bir efsane ama veda vakti gelmişti. elimizde gayet mantıklı sebepler vardı. muslera'ya da izah edebilirsin bunları hatta.

    - artan euro kuru ve ekonomik sıkıntılar, tasarruf isteği dersin.
    - 10 sene hizmet ettin tadında bırak hep iyi hatırlan dersin.
    - tff'nin yabancı sınırı da yerli kaleciye itiyor bizi dersin.

    bitti gitti. okan gayet iyi kaleci. evet hata yapıyor. altay ve ersin de yapıyor. herkes yapıyor. muslera da yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yönünden bakarsak, Okan Kocuk geri döndüğünde daha güçlü ve güvenilir olacak.

      Sil
  4. Allah herkese İsmail Çipe şansı versin :) adam yıllardır Galatasaray'in yedek kalecisi olarak devam ediyor bir şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir zamanlar hayrettin ve nezihi de böyle olmuştu. Hayrettin simovic in arkasında yedek bekledi yıllarca nezihi de 3. Kaleciydi. Sonra Hayrettin kaleye geçti nezihi 2.kaleci oldu ancak her ikisi de gerçekten kötü kalecilerdi. Hayrettin en olmayacak golleri yerdi. Hatta bir psg maçı vardı spikerin yapma Hayrettin daha kadrolari saymadım demesiyle hatırlanan. Neredeyse rakip kalecinin degajindan bile gol yerdi kendisi.

      Sil
    2. Hayrettin Demirbaş iyi kaleciydi. Son dönemi sallandı maalesef, ben de o döneme denk geldim. Öncesinde gayet büyük kaleciydi. İsmail Çipe ile kıyas kabul etmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir