7 Aralık 2021 Salı

Süper Lig'de Galatasaray adına en çok gol + asist katkısı yapan futbolcu


Süper Lig'de Galatasaray adına en çok gol + asist katkısı yapan futbolcu Morutan. 12 maçta 3 gol 2 asisti var ama ağırlıklı olarak kenardan geliyor, 90 dakikaları tamamlayamıyor. 90 dakikaları tamamlayamamasını anlarım, çünkü gücünü ekonomik olarak kullanamıyor ve ilk 11 başladığı maçların 60. dakikasına doğru düşmeye başlıyor. Yine de bu durum ilk 11 başlamamasına sebep olmamalı. Hücum gelişmeye başlıyor derken, kilidi açabilecek en önemli ayağımızı kenarda tutuyoruz.

Geliştirmesi gereken birçok özelliği var. Güzel olan çok savruk bir futbolcu olmaması. Genelde bu tarz yetenekler kendine oynar, takım oyunuyla işi olmaz. Morutan ise oyunun 2 yönünde katkı vermeye çalışıyor ve takımla birlikte hareket etmeye niyetli. Orta sahanın merkezinde oynayabilmesi de elimizi güçlendiriyor. Sadece biraz daha ısrar etmek ve 11'den çekmemek lazım. Genç takımız, gelişmemiz lazım derken, Feghouli'nin arkasında Morutan'ı tutmayalım.

Feghouli'yle de değişen çok bir şey yok. Set hücumu gelişsin diye kullanırken, takımı biraz daha ağır kılıyoruz. Morutan da şu an set hücumunu güçlendirme tarafında yeterli pas aksiyonuna sahip olmasa da, şans bularak o yönde gelişim sağlayabilir. Kenardan getirdiğinde de kilidi çözebilecek kozlardan biridir de, ilk 11 kullanmak ve ısrar etmek daha önemli. Tabela katkısıyla da ligde ilk sırada. Gerçi iş yine dönüp dolaşıp bitirememeye dayanacak.

Morutan'ı da müthiş bir bitirici olarak görmüyorum. Ceza sahası içinde ters köşeye güzel kesme şutlar atıyor da, genelde kaleye uzak kalıyor. O da uzaktan şutlarla etkili olmaya çalışıyor. Genç tabii, gelişim gösterecek. Ağırlık da genç futbolcular üzerindeyken, Morutan adına da sabırlı olacağız. Yetenek olarak en önemli isimlerden, tabela katkısında da 1 numarada. Altay maçının son dakikasında o topu soluna çekememiş olması ya da direkt şutu atamamasına takıldım yine de.

6 yorum:

  1. Hani Falcao icin diyorduk ya sahada kaldigi sure icinde en bitirici forvet Morutan da öyle bir oyuncu ama sahada kalamiyor bir sekilde Fatih Hoca'nin gözüne giremiyor. Senin de dedigin gibi her mac Feghouli bir ara pas atacak diye bircok pozisyonda agir kaliyoruz ben de kesinlikle Morutan'i alistirirdim Feghouli yerine zira senin gelecegin digeri seneye yok cok yuksek ihtimalle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan sahada kalmalı ki yaratıcılığın artsın. Basit döngü.

      Sil
  2. (Emre)
    Kadromuzda bulunan bazi iyi oyunculara yeterli sansi verilmiyor diye dusunuyorum. Morutan da bunlardan biri. Mac sayisi az degil ama dakika olarak az. Ogulcan var mesela, neden oynamiyor bilen varmi? Ben Ogulcan'in takima katildigi gunden bu yana 1-2 mac disinda køtu oynadigini hatirlamiyorum? Hatirlayan varmi? Kornerden gol diyoruz, Ogulcan kafa golu atmaz mi? Hazirlik macinda gøruyoruz, adam super oynuyor. Babel ve Feghouli'ye verilen sanlar Ogulcan ve Morutan'a verilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan Çağlayan konusunu idmanları izleyenler yanıtlar ancak :(

      Sil
  3. Oynadıkça gelişir oyuncu. Her fırsatta kenara almak ne takıma ne de oyuncuya olumlu bir katkı yapmıyor. Her maça on bir başlamalı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan için yazdığına ben de katılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir