23 Aralık 2021 Perşembe

Süper Lig'de girdiği gol pozisyonlarını gole çevirme konusundaki en kötü 2. takımız


Süper Lig'de girdiği gol pozisyonlarını gole çevirme konusundaki en kötü 2. takımız. 1.'si Göztepe'ymiş. Bir ara bu listede 1.'ydik diye aklımda. Girdiğimiz gol pozisyonlarının ancak yüzde 19'unu gole çevirebiliyoruz. "Bitirememek" büyük sorun, bunu daha öncesinde de konuştuk. Şu an bulunduğumuz noktanın temel meselelerinden biri. Çok gol pozisyonuna girilen ama bitiremeyince puan kaybına dönüşen birçok maç var.

Oynanan oyunu eleştirmiyorum zannetmeyin. Kötü oynuyoruz, lig için görüntü kötü. Gol pozisyonuna girerken de, o pozisyonun kalitesi önemli. Kale ağzından kaçan gol de oluyor ama öyle gümbür gümbür bir hücum yok. Yine de giriliyor pozisyona, özellikle de baskı anında. Bitiremeyince sorun işte. Kısır giden, her 2 takımın da pozisyon bulmakta zorlandığı maçlarda daha da sorun. Yeni Malatyaspor deplasmanında, 2. yarıda girilen pozisyonları düşünün.

Başakşehir maçının ilk yarısı da öyle. Kötü oynuyorsun, pozisyon bulmakta zorlanıyorsun da, ilk yarıda 2 net pozisyonun var. Diagne de kaçırıyor, Mostafa Mohamed de, Halil Dervişoğlu da. Bunu değiştirmenin yolu forvet transferi midir derseniz, iş mecburen oraya kayıyor. Gerçi temel mesele oyunu değiştirmek. Orta sahada kısır kalmamak, Cicaldau'yu daha etkin kullanabilmek, hücum adına bek katkısı alabilmek. Daha net pozisyonlara girip, üretken olmak lazım.

Diagne'nin sakatlığı uzun sürecek. Mostafa Mohamed desek Afrika Uluslar Kupası'na gidiyor. Elde kalan tek isim Halil Dervişoğlu. Forvet alınacaktı, belki bir tane de kanat / forvet diyeceğimiz, tabelası ile ön planda bir sağ kanat da alınacaktır. Feghouli olmadı, Morutan daha oyun kurucu tipli. Oraya biraz daha fizikli, forvet özellikli, gol katkısıyla öne çıkacak bir kanat bekliyorum. Bu da eksiklerden biri ki zaten konuşuluyordu. Tabii kötü gidişat varken, planlamadan vazgeçip, daha etiketli isimlere yöneliriz diye korkuyorum.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteklerinizi bu anlamda bekliyorum :)

10 yorum:

  1. mohamed'in gitmesine izin verilmeme gibi bi durum olamaz mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olamaz, onun cezası büyük olur. Liverpool dahi Salah'ı tutamaz.

      Sil
  2. Böyle sıkıntılı bir kür dönemin de transfer yapılmasına karşı da olsam en azından artık yaşına falan bakılmadan tecrübeli iş bitirici golcü gerekiyor. Gomis örneği aklıma geldikçe çıldırıyorum. Elimizdeki iş yapan kral olmuş Galatasaray ruhuyla bağdaşan adamı birkaç milyon dolar için gönderdiler hala aklım fikrim bu duruma ermiyor ve canım sikiliyor. Tekrar ileri uca bu tarz da bir isim gerekiyor. Gol sorunu emin olun hemen çözeriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı nokta atışları lazım. İşler iyi gitse de lazımdı, ben orada değilim. Şu an yine büyük değişim noktasına geldik, buna karşıyım.

      Sil
  3. asla forvet alınmamalı. afrika kupası 5 ay sürmüyor. babel halil ve oğulcan orayı idare ederler. enflasyona gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde forvet olunca da orası idare olmuyor maalesef, olay o.

      Sil
  4. Savunma ve ortasahada istikrar sağlandı.En güçlü görünen bölgemiz olan hücum hattında Diagne-Halil-Mostafa hatta Babel ve Ogulcan var.Burada istikrarı yakalayamadık birtürlü.Sürekli değişikliklere gittik.Bunun oyuncularda özguven kaybına neden olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar sağlansa da, bu sefer organizasyon sorunları ortaya çıkıyor. Özgüven ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ben.

      Sil
  5. Bitirememek sadece forvet kaynaklı değil zaten. Hatta varsa istatistiği eminimki kaçanların çoğunu diğer mevki oyuncuları kaçırmıştır. Çünkü forvete bağlı bir oyunumuz yok ya hiç giremiyoruz ya bütün takım pozisyona giriyor gerçekten garip :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii ki. Ama kısır giden, az pozisyona girdiğimiz maçlarda da golü bulamayan hep forvetler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir