20 Aralık 2021 Pazartesi

Takım gençleşirken, Saracchi gibi bir ismin takımda tutulmama nedeni o sakatlıklar


Leipzig, 31 Aralık itibarıyla Saracchi ile olan sözleşmelerinin karşılıklı olarak fesih edileceğini açıkladı. Saracchi, sezon başında ciddi bir sakatlık yaşamıştı ve dönüşü de Ocak ortası gibi görünüyor. Yaş 23 olunca da, "denenebilir mi" sorusunu soranlar var. Galatasaray'da 1.5 yıllık bir kiralık dönemi vardı ve sağlıklı kaldığı her dönem katkı almıştık. Mesele de "sağlıklı kalabilmesi". Galatasaray dönemi sakatlık anlamında son derece istikrarsızdı.

Çapraz bağları da koptuktan sonra, ne ölçüde geri dönebileceği muamma. Son dönemi sakatlıklarla geçiyor çünkü. Haliyle de böyle bir transfer ciddi anlamda kumar. Yaşı ne olursa olsun. Galatasaray'da sağlıklı kaldığında iyi iş çıkarmış olsa da, istikrar aradığımız şu dönemde böyle bir transfere girişilmez. Bonservisinin olmaması, belki yıllık ücretinin de makul olacak olması bir şey değiştirmez. Potansiyeli olan bir sol beke kimse hayır demez de, o isim Saracchi değil.

van Aanholt'tan tam anlamıyla istediğimizi alamadık. Son dönemi bana göre iyi olsa da, yaş ve maddiyat gibi külfetler mevcut. Sol bek için alternatif gerekiyor. Ömer Bayram da net bir alternatif değil ve her 2 bek tarafında bu sorun var. Sağ bek alternatifi için de sorun olduğunu düşünüyorum. Döviz kuru uçtu, Ocak'ta nasıl transfer yapılır bilemiyorum. Bazı öncelikler giderilir, alternatif diye düşündüğümüz hamleler ise yapılmayabilir.

İşin özü, Saracchi zor. Bence Arjantin'e dönecektir ve çıkışını orada arar. Ya tutarsa üzerinden transfer yapmak kumar ve "avro" üzerinden bu tarz atılacak adımların da artık külfeti var. Geldi, toparlamaya çalıştın derken ciddi zaman kaybı. 1.5 sezon da senin formanı giydi, bu sakatlıklardan çok çektin. Hatırlayın, birkaç hafta üst üste forma giydiğinde yükselip, ertesinde 4-5 hafta oynamıyordu. Aklımda bazı özel performansları var yoksa, geçen sezon Beşiktaş'ı yenerken Ghezzal'a nefes aldırmıyordu. Tempolu, hareketli, iyi bir savunma bekiydi.

6 yorum:

  1. düşük garanti para + maç başı ve performans primi odaklı şekilde ikna edilebilirse kesinlikle girilebilir bir risk. Çok iyi topçu, güzel bir rehabilitasyon döneminden sonra bu sezon bile ufak ufak katkı almaya başlarsın. Seneye ise sağlıklı kalabilirse sol tarafı tek taşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girilemez artık böyle risklere. Hem yabancı sayın dolacak, hem maliyet öyle ya da böyle.

      Sil
  2. Düşük maaşla olabilir belki ama yabancı kontenjanı sıkıntı olur yine de

    YanıtlaSil
  3. Yerli yabanci kurali degisse ilk alacagim oyuncu olur ama böyle devam edilirse cok buyuk risk bence de ve istatistiklere före duzelse bile en az sezonun 3'te 1'ini kacirir tahminen o da hangi maclara gelir tahmini zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk tabii. Maliyeti de, yabancı sayısını doldurması da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir