22 Ocak 2022 Cumartesi

6 numara transferi çok şeyi kapatır derken, hamle ihtiyacı her geçen zaman artıyor


6 numara transferi çok şeyi kapatır derken, hamle ihtiyacı her geçen zaman artıyor. Bazı futbolcuların gerilemesi neredeyse durdurulamaz halde. En temelde de orta saha problemi var. Orta sahan kadar varken, bu eksiklik kaynaklı sorun yaşıyoruz. Buna mühendislik hatası da diyebilirsiniz, başka bir şey de. Futbolcu kalitelerine takılmıyorum da, eksiklik oluştu. Futbolcular da gerilemeye başlayınca görüntü iyice kötüleşti.

Orta sahada 2 temel sorun görüyorum. Bunu da Torrent'in oynatmaya çalışacağı oyun üzerinden yazıyorum. 6 numara kadar, bağlantı sağlayacak ve dripling özelliği olan bir 8 de gerekiyor. Bu da kapıyı yeniden Gedson Fernandes'e çıkarır. Hazır Benfica da kendisini kesin olarak satış listesine koymuşken, imkan olması halinde bu işin bitirilmesi lazım. Olmayacaksa da hiç takılmayıp, bu profilde bir isim alınmalı.

Kira mi olur, bonservis mi alınır bilmem. İşin planlama tarafı da artık bir yana, tam anlamıyla sezonu tamamlama derdindeyim. Avrupa Kupalarına katılım hakkı olabilir mi derken, düşme hattına giriyoruz sorusu akıllarda. Her an her şey olabilir, mental anlamda 0 bir takım var. Teknik direktörü yeniledin de, buradaki temel mesele futbolcular. Oraya da mümkün olduğu kadar tecrübe lazım. 6 numarayı böyle düşünüyorum. Bahsettiğim 8 profilinde ise Gedson Fernandes ya da Ross Barkley, artık kim oluyorsa.

6 için de Elneny ismini düşünüyorum. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor, Arsenal ile yollar ayrılacakken fırsat doğar mı dersiniz. Beşiktaş'taki görüntüsü akıllarda, müthiş bir istikrarı vardı. Tempolu, geriden oyunu iyi kuracak, savunma aksiyonunda da güçlü ve lider özelliği var. Balans ayarı bozuk derken, orayı düzeltebilecek isimlerden biri. Bahsettiğim 8 eklemesi de gelirse, orta saha kurgusu oturur. Geriye bir tek Cicaldau'yu yükseltmek kalır. 11'de 3 yerli nasıl olur derseniz, kaleci işini böyle çözeceğiz. Sonra gerekirse de sol beke Berkan Kutlu'yu at.

15 yorum:

  1. 3 yerli işini kaleci kanatlarda Kılınç, Kerem yada sol bekte Berkan ile yada gerekirse Oğulcan'ı sağ beke atarak çözeriz. Fatih hocaya kaleci, Gedson, 6 numara ve belki bir santrfor alsaydılar bugün bu sıkıntılar olmayacaktı. Bu kadro eksik. Farkında değiller ama küme düşme çok ciddi bir ihtimal, tarihinde birkaç kez olur. Hakemler de bu fırsatı kaçırmaz. Oraya yaklaştıkça 1 vuruyorlarsa 3 vurmaya başlarlar ve bundan bir çoğu da keyif alır. Daha fazla gecikmeden orta sahaya 2 kişi ve acil bir yerli kaleci almak şart. Çapsızlıkları şimdiye kadar kaleci işini çözememelerinden belli. Transfer dönemi başladı ancak İsmail'e katlandığımız üçüncü maç. Tabii İsmail'i bu kadroya koyanın da ayrı hesap vermesi gerekiyor. Şu ortamda Gedson gibi bir oyuncuyu bilinçli bir şekilde almamak büyük ihanettir desek abartı olmaz herhalde. Burak Elmas'ı taraftar olarak hepimiz destekledik, büyük umutlarla geldi ama bizde oluşturduğu koca bir hayal kırıklığı. Bir ortam düşünün koskoca Gs başkanının sözüne artık kimse itimat etmiyor. Kendi adıma Luis Campos işine dahi inanmıyorum bunca yalandan sonra. Olsa bile adamı türlü vaatlerle kandırmışlardır diyorum. En son benzer duyguları Dursun Özbek zamanında yaşamıştık. Yazık ki koca Galatasaray'ı ne hale getirdiler. Kapatsalar yeridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekte Berkan Kutlu işi şu an bir fantazi. Herkesin beklentisi var da, olur mu bilmiyorum tam. Onu hesap ederek de düşünmek zor.

      Sil
    2. Olmaz tabii ki. Sürekli oyuncu devşirmekte sıkıcı olmaya başlamadı mı artık. Ogulcan dan nasıl ki sağ bek olmadıysa Berkan dan da sol bek olmaz. Koşmaktan başka bir meziyeti olmayan bir oyuncu sonuçta.

      Sil
  2. Okan yerine tazminat ödeyerekbYunus'u çağıralım ve üç yerli tercihini firvet için kullanalım, elimizde Kerem-Bay; Halil-Oğulcan;Yunus-Emre gibi alternatifli bir rotasyon olur. Gedson'u alırsak Gedson-Cicaldau-Morutan gibi dinamik bir orta üçlü kurabiliriz, Taylan ve Berkan'da rotasyonda çok değerli süreler alabilirler. Gedson'un yanında da uygun maliyetli ve tecrübeli bir 6 numara transfer edilebilir, bu isim Mendy, Elneny, Okay olabilir. Kalan yabancı haklarımızı stoper ve kaleci için kullanabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. 1.trasfer kaleci.2.transfer ise 6 numara. 3.transfer ise 8 numara olması gerekir. Taylan-Berkan-Cicaldau çok maç oynadılar.Formsuz ve yorgun olmaları normal ve artık ligi dahi kaldıramıyorlar. Uefa başladığında daha büyük sorun olacak.Beşiktaş,Fenerbahçe ve Trabzon'da ortasahada birçok alternatif var.Aytaç birtürlü istenileni veremedi.Ortasahada Ömer düşünülebilir alternatif olarak.Solbek performansı kötü.Daha önce ortasahada bazı maçlarda fena oynamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, orta sahada hem 6 hem 8 lazım. 8 de topla dikine çıkacak, driplingi olan bir isim olmalı.

      Sil
  4. 6 numarada taylan da ısrar edip ki geçen sezonki performansına gedson tarzı biriyle daha hızlı yaklaşacağını düşünüyorum. Asıl sol bek ve skorer sağ kanat bunlarda çok elzem. Seneye yunus dönse bile skorer kanat feg ve babel gideceği için kerem morutan yunus skorer kanat gayet yeterli olur yani 3 transfer yeterli olur. Forvet trafsnferi diyenleri anlamıyorum elinde diagne muhammed gibi 2 forvet var tek yapman gereken süreklilik ve bu 2 adamı dengeli kullanmak ve biz bunu ilk yarı hiç mi hiç beceremedik. Hele halil için yani kiralık adam için eldeki kuştan vazgeçip kenara itmek en trajikomik olaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu sekteye uğruyor böyle de. 6 numaranın meziyetleri değişti artık.

      Sil
  5. Hoca orta saha transferlerinden sonra bir de stoper istemis, Alpaslan'i begenmemis bana göre hocanin kafasinda bir seyler var ama gunu kurtarmaya yonelik degil. Yabanci kaleci yabanci stoper dusunuyormus ama farketmiyor ki burasi Turkiye burada 2 mac daha kaybederse Alanya'dan sonra o koltukta oturtmazlar adami.
    Recete belli 1 yerli kaleci, pasorlugunden öte yirtici anlamda bir 6 numara ve 8 numara bunlari hemen haftaya aciklaman lazim yoksa gecmis olsun deriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunmayı da yer yer deneyecek gibi. Yabancı hakkı sorun, yerli de pek piyasada yok. Zor iş.

      Sil
    2. Hoca heycanli bir seyler deneyip sistem oturtmaya calisiyor, saygi duyuyorum ama zaman o zaman degil, basarili olmasini istiyorum ve bilgisine de guveniyorum ancak buradaki ortami tam kavrayamadi gibi bir hava var, Trabzon macinin sakasi yok umarim cok deneysel cikmaz yarinki maca zira en az beraberlik alamazsak yonetimden istifalarin olacagi konusuluyor.

      Sil
    3. Şu an günü kurtarma, daha gerçekçi hareket etme zamanıydı.

      Sil
  6. Yeni yapılanma genclesme diye yola çıkıp 6 ayda dağılacak hale gelmek... ilginç bir dönemden geçiyoruz. Gençleştirme adı altında tüm takımı transferlerle kur, aldıklarını geliştireme hatta geri gitsinler. Genç diye aldığın oyuncular için 30 milyon euro ya yakın da para harca ama kendini bir anda düşme potasında bul. Yönetimden büyük istifalar olsun teknik direktörün ayrılsın yerine yenisi gelsin ama takımda hala bir reaksiyon görülmesin. Son hızla düşme potasına doğru ilerle. Eksikler olduğundan bahsederken hala bununla ilgili adım atılmıyor olsun... nereden tutsan elinde kalan bir süreç var. En baştan beri her şeyi yanlış yaptı hem yönetim hem teknik ekip. Öncelikle kadrosu bu kadar değişmiş bir takımın istikrar kazanması zor. İkincisi gençler diye aldıkların 23 24 yaşlarında aslında hedefimiz dediğimiz Avrupa da genç kabul edilmiyor. 24 yaşında genç mi olur hele ki parlatır satarım dedigin adama 7 8 milyon eurolar vermezsin. Türkiye liginden satacağım dediğin adamı kaça satacaksin? Bu lig ucuz bir lig çünkü gerçekten de bir değeri yok aslında. Üçüncüsü ise her şeyi fatih terim in insiyatifine bırakmak. Florya ona emanet futbol ona emanet dersen onunda seni getireceği nokta budur işte. Fatih terim hazır kadrolarla başarılı olabilirdi ama kendi kurduğu kadrolarla hep başarısız oldu geçmişte ki örneklere bakabilirsiniz. Yönetimde buna çanak tuttu zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2002 - 2003 dönemine takılısınız da, 96 - 2000 arası kendi kurduğu kadro müthiş, Aysal dönemi geldiğinde sıfırdan kuruldu neredeyse kadro mükemmel. E baktım geçmiş örneklere.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir