11 Ocak 2022 Salı

Ahmet Çalık o kadar güzel bir çocuk ki, kendisi hakkında yazılanları okuyoruz


İçim acıdı, gencecik çocuk. O kadar güzel bir çocuk ki, sabahtan bu yana kendisi hakkında yazılan her mesajda "iyiliği" vurgulanıyor. Ölümün her türlüsü üzücü de, böyle gencecik, Dünya iyisi insanların başına gelmesi daha da üzüyor. Ailesinin, tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Galatasaray dönemine şahit olduk, dışarıya karşı tek bir sorununu, sıkıntısını duymamıştık. Sürekli altyapıdan çıkan futbolcularla birlikteydi, onların yanındaydı. 

Gençlerbirliği dönemini hatırlarız, çok ciddi potansiyeldi. O dönem, Gençlerbirliği'nde İrfan Can Kahveci'yle birlikte parlayan isimdi. Gençlerbirliği altyapısından yetişme ve 20'li yaşların başlarında takım kaptanlığına kadar yükselmişti. Galatasaray'a transferi beni mutlu etmişti ve beklentim vardı. O beklentiyi ne kadar karşıladığını tartışırsın da, bu işler biraz da oyun tarzıyla alakalı. Konyaspor'a gittiğinde çok daha iyi göründü mesela. Galatasaray ise bambaşka bir futbol oynuyor.

Buna rağmen hiçbir sorunu, sıkıntısı olmadı ve ne zaman kendisine şans gelse elinden geleni yaptı. Emre Aşık gibi de olabilirdi. 20 maç oynamazsın, 21. maç sana şans geldiğinde, 20 maçtır oynuyormuş gibi performans vermeye çalışırsın. 2 tane lig şampiyonluğu var ve rotasyon içerisinde katkısı vardı. Benim beklentim daha farklıydı tabii de, transfer olurken bu seviyeleri hak ediyordu. Galatasaray forması altında izlemiş olmaktan ötürü mutluyum.

Konyaspor'daki istikrarını çok sevmiştim. Bu sezon müthiş ilerlerken, Ahmet Çalık / Abdülkerim Bardakci tandeminin önemi büyüktü. İyi bir 2'li oldular ve Ahmet Çalık için de yeniden Milli Takım konuşulur olmuştu. Neredeyse tüm maçlar 90 dakika sahadaydı. Konyaspor'a gitti ve altını doldurdu, yeniden potansiyelini yansıttı. Tam da böyle bir yükseliş içerisindeyken şu hadise gerçekten üzüyor. Evlilik hazırlıkları yapıyormuş, o yüzden Ankara'ya gitmiş. Ne gerek var o kadar hıza, neden emniyet kemeri takılmaz. Gerçekten anlamıyorum.

8 yorum:

  1. En son Sivas maçında özguveni ve azmi ile dikkatimi çekmişti.Hatta Galatasaray 'da olsa yedek stoper olarak oynar diye düşünmüştüm.Çok efendi düzgün bir karakter olduğu belliydi.Maalesef erken aramızdan ayrıldı.Allah rahmet etsin.

    YanıtlaSil
  2. allah rahmet eylesin. hızlı sürme isteği mi desem bilmiyorum ama çok farklı bişey. arabayla hızlı geçenlere küfür ediyorum ama aynı hızı ben de yapıyorum hem de çok gereksiz yerlerde. bazen sakin kafayla düşündüğümde ne kadar saçma bişey diyorum hız için ama direksiyon başına geçtiğimde yine o gaza basıyorum. çok illet bişey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hız felaket, 1 saat geç git gideceğin yere ne olacak. Emniyet kemeri takılmamış. Çok üzüldüm.

      Sil
  3. Tam da yükselişe geçmişti son dönemlerde. Üzüldüm çok. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar

    YanıtlaSil
  4. Ah Ahmet ah, Allah mekanını cennet eylesin oyunculuğu ayrı bir konu ama insan olarak futbol da nadir görünen kişilerden biriydi. Temiz kalpli verilen her görevi yapan gerçekten takımına bağlı birisiydi. Konyaspor da inanılmaz iyi oynuyordu. Gerçekten seviyesi ciddi şekilde yükselmişti merakla takip ediyordum tam bir stoper olmuştu tamamen takımı yönlendiriyordu milli takıma kadar yükseltti kendini. Türk futbolu çok efendi düzgün karakterli bir çocuğunu kaybetti. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkasından herkes o kadar iyi konuşuyor ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir