15 Ocak 2022 Cumartesi

Álvaro Sanz & Galatasaray, Torrent'in transfer ağı


Torrent'in transfer ağıyla alakalı daha önce konuştum. Barcelona da o ağın en başında. Daha önce çalıştığı iddialı takımların ya da liglerden düşünülmeyen isimlere bakmak lazım. Gelişimi beklenen, daha genç isimler adına da bu geçerli. Yellow Red Wall'da okuduğum ve onların çevirdiği bir dış haberde, Torrent'in Xavi'den Alvaro Sanz'ı kiralamak adına talepte bulunduğu yazılmış. Futbolcu 20 yaşında ve Barcelona B forması giyiyor. Bu sezon toplamda 19 maçı var ve genelde 90 dakika sahada kalmış.

Mücadelesi ve savaşıyla ön plana çıkan, asker diyebileceğiniz 6'lar vardır ya, Avaro Sanz da biraz o tarzda. 6 numara oynuyor, yer yer 8 numara ve sağ bek gibi de kullanılabiliyor. Savaşçı bir futbolcu, mücadelesiyle ön planda. Kısa boylu, orta sahayı süpürebilecek bir tip. En azından izlenimlerim bu yönde. Ayağı da hiç fena değil bu arada, pas oyununa uyar ama Galatasaray'ın aradığı profil mi sorusuna vereceğim yanıt olumlu olmaz.

Galatasaray'ın 6 numara ihtiyacı var da, daha pasör ve fizikli bir isim bekliyorum. Merkezi kapatabilmek lazım, yenen gollerdeki temel sorun buydu. Orada hem pas oyununa uyacak, hem de fiziğiyle orayı kapatabilecek bir 6 numara bulmak gerekiyor. En olmadı kendi elimizdeki kazanımlara bakacağız. Bartuğ Elmaz mı kazanılır, Assunçao mu bilmiyorum. Onlar da belki fizik olarak dediğim tarza uymayacak ama en azından kendi pozisyonları ve pas oyununa yatınlar.

İlla savaşçı bir profil kullanılacaksa da zaten elde Berkan Kutlu var. Bu rolü fazlasıyla yapar ve pas aksiyonu da Galatasaray öncesi hiç fena değildi. Maalesef o da zaman içerisinde gerileyen, iyi olduğu çoğu özelliği kaybeden bir futbolcu oldu. Yeniden kendisini bulmasını bekleyeceğiz. Alvaro Sanz konusunda da, o olmaz belki başkası olur ama bu ağ üzerinde durmaya devam. Kiralık işleri de konuşurken, bu tarz transferler gündem olmaya devam edecek.

4 yorum:

  1. Berkan varken gerek yok bu tarz bir oyuncuya bence. Yabancı olması da ayrı bir dezavantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok benzer isimler. Berkan Kutlu daha önünde hatta.

      Sil
  2. Yılların klişe yorumu. Falanca yerde ağları var, iletişimi var, ilişkileri ve bağlantıları çok kuvvetli, oradan oyuncu ayarlanacak filan. Öyle bi dünya maalesef yok. Ali Koç göreve gelirken hep diyolardı m.city'den, barca'dan vs oyuncular getirecek diye ama hiç göremedik. O bağlantılar burada Adana Demir'e, Malatya'ya, Antalya'ya karşı işler. Ama Avrupa'da hatır gönül işleri geçmez. Adamlar gerçekten kendileri için bi yarar görecekse sana bi oyuncu bırakırlar yoksa yüzüne bile bakmazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klişe değil, ağ vardır. En kötü Guardiola ile vardır. City'nin kiralamak isteyeceği isimlere yönelirsin. Neden klişe olsun. Son yıllarda daha doğru bir yorum yapılmamış olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir