27 Ocak 2022 Perşembe

Atalay Babacan için neden olmasın?


Atalay Babacan'ın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor diye biliyordum ama öyle değilmiş. Sezon içinde 1 yıl daha uzatılmış. Ben o detayı kaçırmışım. Ümraniyespor'a kiralandığını görünce, Galatasaray'a veda etti diye düşünmüştüm. Bu tarz işlerde garantici oynayacaksın. Ümraniyespor, 1. Lig'in lideri ve Süper Lig'in ciddi adaylarından. Yunus Akgün'ü hatırlayın, tam da umudu keserken, Adana Demirspor'da kiralık olarak ilk sezonda hayata dönmüştü. Atalay Babacan için neden olmasın?

Garanti oynayacaksın. Sözleşmesini uzatıp, opsiyonsuz şekilde kiralamak gerekiyordu. 1 yıl daha sözleşmesi varmış ki bu beni rahatlattı. Umarım ciddi şans bulur, en azından rotasyona dahil olur diyeyim. İyi bir takıma gidiyor ve Süper Lig için ciddi takviyeler yapıyorlar. İyi bir takım içerisinde kaybolup gitmek de var. Atalay Babacan'dan yavaş yavaş umutları kestiğimiz şu günlerde, onu yeniden hayata döndürebilmenin gelecek için önemi olur.

Ben yine de takımda kalır diye düşünüyordum. Fatih Hoca çok şans vermedi de, Torrent tutabilir mi diye düşünmeden edememiştim. Hatayspor maçında oyuna soktu çünkü, bayağı da hamleydi. İş işten geçtikten sonra atılan bir adım değil. Pas oyunu oynuyoruz derken, bu oyun adına olabilirdi. Fatih Hoca da onu "regista" gibi kullanabilir miyiz arayışına girmişti. Milli Takım aralarında yapılan hazırlık maçlarını hatırlayın. Bu şekilde kullanılıp katkı alınmak istendi ve bence kötü maçlar da çıkarmıyordu.

2 yorum:

  1. Fizik olarak birtürlü kendini geliştiremedi.Yunus'a göre daha potansiyeli yüksek bir oyuncu. Umarım oynar ve fizik olarak kendisini geliştirir. Aksi durumda alt liglerden kurtulamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus da geliştiremiyordu, eşik atladı. Atalay Babacan için son şans zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir