8 Ocak 2022 Cumartesi

Avrupa'ya açılmak iyi de, menajer elinde heder olmak çok kötü


Lille, Mustafa Kapı'nın sözleşmesini fesih etti. X takıma kiralık yollayıp, gelişimini gözlemediler mesela. Direkt olarak sözleşmesini fesih ettiler. Lille'de kaldığı sürece boyunca pek A takımını da göremedi. B takımındaydı diye biliyorum ve orada dahi çok fazla maçı yok. Lille, kimsenin tartışmayacağı şekilde müthiş bir organizasyon. Türkiye Lig'lerini de iyi tarıyorlar. Mustafa Kapı da belki o kanaldan gitti ama az çok bu olacakları tahmin ediyorduk.

Genç futbolcu gider, bunu ben de desteklerim. Şans bulanı da daha iyisi adına gidiyor, şans bulamayanı da forma giymek için. Bazısı da menajer elinde heder oluyor. Mustafa Kapı'nın son Galatasaray dönemine bakın, özellikle 1.5 yılda ciddi düşüş içerisindeydi. Mevzu şans bulup bulmaması değil. Zaten o şansı da mevcut durumuyla hak etmiyordu. Buna rağmen A takımda tutuyordu hoca. Sözleşme uzatmadı, doğal olarak kadro dışı bırakıldı ve sezon sonu takımdan ayrıldı.

Lille'e gitti ve hayal kırıklığı yaşadı. Menajer eliyle, formadan öte "maddi duyguları" ön planda tuttuğuna inanıyorum. Altyapısından yetiştiğin takımla ilk ciddi sözleşmeni yapacağın zaman "para" konuştuğun an o iş biter. Ben oynamak istiyorum, Avrupa hayalım de ve git. Herkes seni alkışlar. Para pazarlığı yapıp, istediğini bulamadıktan sonra ayrılırsan da görüntün bu olur. Bartuğ Elmaz konusunda da aynı senaryoyu yaşayacağız diye düşünüyorum.

Onun da ciddi menajerleri var ve sezon sonunda takımdan ayrılacak gibi. Gittiği takım da yine Lille tarzı bir Avrupa takımı olabilir. Galatasaray'la şu an para pazarlığı yaptığı söyleniyor. Oynama pazarlığı olsa tamam, iş paraya kaydığı an futbolcunun amacı "futbol" olmuyor. Bartuğ Elmaz da şu an menajer elinde, onun yönlendirmesiyle hareket edecek. Galatasaray'dan gittiği gibi de heder olmasından korkuyorum. Mustafa Kapı, Adana Demirspor formasıyla ülkeye geri dönüyor. Montella onun adına da şans olacak mı göreceğizz.

8 yorum:

  1. Fransa fiziki mücadelenin en üst düzey oldugu lig oraya o fizikle gidip üzerine hiçbir şey koymaması en büyük yanlışı. Yine de gidişine bir şey diyemiyorum çünkü genç oyuncular için cazip bir yer değiliz artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süre dahi alamadın, hem de b takımında. Hayal kırıklığı.

      Sil
  2. Bu çocukları da anlıyorum daha iyisini istiyorlar kendileri için ancak doğru düzgün tek maça çıkmadan ben yıldızım ben süperim düperim havalarına katlanamıyorum. Kaldı ki Galatasaray özelinde ben hiçbir oyuncunun önünün kesildiğini hatırlamıyorum. Başka yerde oynamak isteyen oyuncuyu genç, yaşlı, yıldız vs farketmeksizin zorluk çıkarmadan satan/kiralayan bir kültürü var Galatasarayın. Ona rağmen altyapısında yetiştiği takıma 5 kuruş kazandırmadan tamamen kendi çıkarlarına odaklanan bu tipler umarım alt liglerde çürür giderler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajer elinde heder olmak kötü. Onların sürüklemesi ile bir yerlere gelmek zor.

      Sil
  3. Alt ligler yanıltıcı olabiliyor.Fizik olarak değil teknik olarak mücadele edildiğinden 19 -20 yaşta fiziğini gelistiremeyen kaybolup gidiyor.Ozan Kabak, Elif elmas gelişimi çok iyi örnekler.Atalay ise kötü örnek maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işığı veren her lig, her yapıda kendini belli ediyor.

      Sil
  4. Gelisimini tamamlamadan giden her oyuncu icin bu senaryolar oldukca olasi, Assuncao'nun bizde yasadigini Mustafa Kapi Lille'de yasadi. Yetersiz bir fizigi varken gereksiz bir maceraya atildi mutlaka daha iyi olur ama yildiz olabilir mi bence zor, Yunud Akgun'un yolu daha mantikli bir yol kisa vadede daha zor ama simdi buradan Avrupa'ya gitse Yunus Lille'de direkt oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Tam anlamıyla olmadan açılım yapıyorlar, sonra gittikleri ortamda yer bulamamaları olası oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir