9 Ocak 2022 Pazar

Aynı mazeretler, ben de bunları duymaktan çok sıkıldım


Bitiremiyoruz, kalemize gelen ilk topta gol yiyoruz gibi mazeretlerden inanın sıkıldım. Mazeret olarak öne sürülüyor, hatta neredeyse iş "şans" faktörüne indirgenecek. Fatih Hoca, bunları söylemekten bıktım diyor da, söylemekten de geri durmuyor. 1-2 kez yaşansa hepimiz şansa yoralım, mazeret öne sürelim de, sürekli aynı şeyleri konuşuyorsak da bunun adı eksikliktir. Bitirememek de, kalene gelen ilk topların gol olması da.

Kaleciler eleştirilecekse de hocaya yazacak, forvetler bitiremiyorsa da. Muslera düşüşteydi, onu ayağa kaldırmak adına ne yapıldı? Sakatlandı desek, Okan Kocuk sezon başı neden gönderildi? 1-2 hafta önce de bu kararın doğru olduğu dile getirildi. O Okan Kocuk senin puan ya da puanlarına mani oldu mesela. Her 2 takımın da kalecisi sendeydi ama iyisi rakibin kalesinde. Kalemize ilk gelen top gol oluyor derken, işin temelinde bunlar yatıyor.

Kale ağzında kaçırmak da hocaya yazmaz diyordum. Maalesef bu durum süreklilik kazandı ve mazeret olarak öne sürülüyor. Halil Dervişoğlu hadi kötü bitirici de, tek forvet oynatırken katkı alınamadığı bilinmiyor mu? Babel oynasın, o oynamasın. Diagne bitiremiyor derken, bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcuydu. Mostafa Mohamed malum. Bitirememekten öte, organizasyon da problemli. Ortada hücuma yönelik bir plan yok ki? Xg değeri satsanız kaç yazar.

Bu takım hiçbir şekilde üretemiyor ve bunu da kalite eksikliğine bağlamayacağım. Kalite eksiği olsa dahi, mevcut kaliten bu ligin çoğu takımının üzerinde. Çoğu takım da elindeki malzemeye uygun en doğru oyunu buluyor. Giresunspor mesela, Hakan Keleş maç sonunda "daha iyi oyunlarımız oldu" diyor. Haklı, çünkü oldu. Fatih Hoca ise taraftarın tepkisine takılmış, bu maça kadar gayet iyi oynuyorduk diyor. Fark bu işte.

13 yorum:

  1. Hakemler üst üste 5 hafta bizi çok açık ezdiler.Bu takımda öz güven kaybına neden oldu.Üstüne Selçuk İnan transfer mesajı verince oyuncularda özguven dibe vurdy.Maalesef olan bu.Nasıl toparlarım büyük soru işareti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezdiler de, sen de saha içerisinde reaksiyon vermelisin. Selçuk İnan'ın o açıklaması zaten başlı başına fiyasko.

      Sil
  2. Gol atamıyoruz kolay yiyoruz. Tamam bunlar herkesin bildiği şeyler. Peki bunun nedenleri üzerine ciddi bir çalışma yapmış mı Fatih Hoca'nin ekibi bunu sormak lazım. Yoksa ir hafta boyunca yönetimle camiayla kim daha üstün kim daha büyük Galatasaraylı kavgası mi yapılmış?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar sürekli aynı şeyler ve şansla açıklıyor hoca. Söylemleri oraya gidiyor yani.

      Sil
    2. Çünkü artık ne söyleyecek yeni bir şeyi nede takımı iyiye götürmek için yapabileceği bir şeyi yok. O kendince zaman kazanarak yönetim göndersin diye bekliyor yönetim de seçim öncesi hoca ile çalışmaya devam sözünün altında ezilmemek için hocanın istifasını bekliyor. Filler tepişiyor olan çimlere oluyor.

      Sil
  3. Fatih Hoca istedigi kadar teknik taktik degistirsin formül belli bu takima tecrubeli ya da usta ne dersen de iki tane oyuncu lazim birisi kesinlikle 6 numara digeri ofansif orta saha veya santrfor olabilir ama kilit cozuzu oyuncu olmali ondan sonra Cicaldau da, Morutan da Baris Alper de kendisini gosterir ama bu kadro muhendisligi ile kimse bu takimin kilit acmasini beklemesin.
    Bu kadronun ligde yapabilecegi en iyi sey özgüvenleri varken Trabzonla berabere kalan oyunu oynamaktir orda da Marek Hamsik iki pas atar maca ortak eder takimini, ne kadar ekmek o kadar köfte. Elbette bu kadro muhendisligini yapan da Fatih Hoca bu oyuncu kadrosu ile yaparim dedi belki de Avrupa odakli dusundu ama ligde bu kadronun kilit acmasi mac kazanmasi cok zor, 6 numarasiz nasil mac kazanacaksin iste Berkan yanina pas atamiyor Berkan'dan bir Josef cikmaz ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alırsan al, bu saatten sonra çok bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Sorun bu değil.

      Sil
  4. Işıtan Gün krizi bir fırsattı, kendi sahamızda Giresun'u yensek yeni bir sayfa açılacaktı, böyle bir maçı kazanamamanın mazereti olamaz.Bu noktada ya Terim istifa etmeli, ya da başkan çıkıp ne olursa olsun Terimle sezonu kapatacağız demeli ve bir an önce transferler yapılmalı.
    Gedson Fernandes tek başına çok sorunu çözebilir, sağ kanada yapılacak hızlı bir kanat forvet transferi de öyle. Bana kalsa hazır Steua karışıkken Stoica ve Küçük Popescuyu iki al bir öde ile kapmaya çalışırdım. Yedlin, Babel ve Feghouli ile de ne pahasına olursa olsun yolları ayırırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açamadık, daha da büyük kaosa sürüklendik. Transfer çözüm değil artık. Şu yapıda çok bir şey değiştirmez.

      Sil
    2. Zaten transfer yapıp yapamayacağımız da belli değil, Görkem Sağlam, Ercan Kara, ne isimler konuşuldu, hiç birisi yok ortada. Uygun fiyatlı stoper al, bir pivot santrafor al, bari yeni bir sistem denemeye karar verirsen, ya da sezon ortasında yeni bir teknik direktör getirmeye kalkarsan elinde alternatif oyuncular olsun, bu kadar dar bir rotasyonla oynarsan ilk krizde takım çöker. Gustavoyu almayıp, Luyindama'yı da sezon başında oynayacağı bir takıma kiralayıp Radu Dragusin, Ionut Radu gibi genç Romenleri kiralasaydık keşke yaz transfer döneminde, en azından Marcao ve Muslera bağımlığımızı azaltırdık, bazı maçlarda üçlü oynamayı düşünebilirdik.
      Orta saha için Gedsonu bekledik diyelim, peki Görkem, Salih gibi Türk statüsünde oynayacak çok yönlü oyunculara niye yönelmedik, anlayamıyorum. 25 milyon euro yatırım yapıp, 10 milyonu esirgemek hiç mantıklı değil, ya da 25 milyon senin tüm paransa, o zaman bunu daha dikkatli kullanman gerekirdi.
      Artık ligi kaybetmişken ve buna gerekçe olarak genç jenerasyon gösteriliyorken bari cesaret edip eksik kalan mevkileri yeni potansiyelli gençlerle dolduralım ve Avrupa'ya odaklanalım. Bunun için de bence gerçekçi olup, bizi tercih etme ihtimali yüksek olan Bosna, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Macaristan, Bulgaristan, Romanya gibi pazarlara yönelelim.

      Sil
    3. Şu noktadan sonra yaparız artık. Yeni gelen mutlaka o vaadi almıştır :(

      Sil
  5. Bu menajerlik konuları ortaya saçılıp döküldükten sonra iyice midem bulandı. Fatih Hoca'yı teknik, taktik birçok konuda eleştirelim ama ona buralardan vurmak, bu imaları yapmak, sırf takım kötü diye şu an güçsüz diye ona böyle belden aşağı vurmak bir Gs yöneticisine yakışmıyor.
    Fatih Hoca gitsin ama belli ki gittiğinde nasıl bir operasyonlar olacağını kimlerin kimlerle işbirliği içinde olduğunu da görmüş olduk. TFF'den kazandığı milyonlarca euro'yu bir kalemde bağışlayan Fatih Hoca'yı da bu işlere tenezzül etmekle itham etmek alçakçadır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir