25 Ocak 2022 Salı

Bafétimbi Gomis & Galatasaray, daha neyi bekliyoruz?


İşin gençleşme, yapılanma, geleceğe dönük adımlar kısmı şu an için geçerli değil. Bugünün tek gerçeği "günü kurtarmak" üzerine. Bu takım belki düşmez ama o potanın içinde. Mental anlamda sıfır, çok gerilemiş, öz güveni yerlerde bir takım var. Şu süreçte ayağa kalkmak adına mümkün olduğunca tecrübeli ve lider futbolculara ihtiyaç duyuyorsunuz. 11'in kalitesi de sallanıyor, bazı mevkilerin transfer ihtiyacı büyük. Forvet konusunda da mümkün olan en garanti adımı atmak zorundasınız.

İşin bir de mali boyutu var. Birçok pozisyona transfer ihtiyacı duyuyorsunuz. Çoğunluğu kira olacak da, bonservis ödenecek durumda dahi mümkün olan en az rakamı cepten çıkarmanız lazım. Fırsat da önemli, bunu kovalamak lazım. Gomis'in uzun Al Hilal kariyeri geride kaldı ve şu an futbolcu boşta. Al Hilal kariyerinde de birçok rekor kırdı, başarı gördü. İstikrarlı bir dönemdi. Profesyonelliğini, kendisine nasıl baktığını zaten konuşmayalım. Yaşı 36 olabilir de, bu adam kendine bakıyor.

Bir de "kısa vadeli" düşünüyorum. Bugünü kurtarmanın peşindeyim. Yeni bir maceraya neden gireyim ki? Hazır Gomis boşta, çağırman durumunda koşarak gelir. Bana tecrübeli, garanti katkı verecek, şu kötü süreçten beni çıkartacak bir forvet gerekiyor. Gomis, ülkeyi ve takımı da iyi tanıyor. Öyle bir profil ki, şu an yönetim üzerindeki kara bulutları dahi emer, taraftara biraz olsun heyecan katar. Hiç beklememek ve transferi gün itibarıyla bitirmek gerekiyor.

Gomis'i geçen yıllar içinde çok konuştuk. Yerini dolduramadığımız bir gerçek. Gomis gittiğinden bu yana orası gerçek anlamda dolmadı. Gomis'le doğan sözleşme / zam krizinde futbolcuyu haksız buluyordum, hala da öyle düşünüyorum. Yine söyleyeyim, o gün Gomis zam alsa, yarın performans veren herkes aynısını isteyecekti. Her şeye rağmen bu süreç olumlu sonuçlanabilirdi. Olan oldu, yapacak bir şey yok. Ben bugüne bakıyorum.

12 yorum:

  1. Yarım kalan bir hikaye vardı. Onu tamamlamak güzel olur

    YanıtlaSil
  2. Sözleşme en fazla 1.5 yıl olmalı. Takım pozisyona giremiyor diyen arkadaşlar var ama bu takımın sorunu topu içeri atamamak. Gomis o pozisyonları atarda, yaştan dolayı ağırlaşmıştır diye düşünmeden edemiyorum. Yoksa Gomis hem taraftarı hem takımı ayağa kaldırmak için fazlasıyla yeterli. Saha içinde isyan eder, takıma liderlik eder, rakip stoperlere hata yaptırır. Adı bile stoperin çekinmesi için yeterli. Hatırlayın 2017'deki Beşiktaş maçını, ilk golde hem Pepe hem Tosiç Gomis'e baskıya gitti. Boş alana sızan Fernando golü attı. Tek çekincem Gomis'in fazla yavaşlamış olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozisyona girdiğinde de bitiremiyorsun. Onları bitirsen, zaten alan açılacak, geçiş içerisinde daha fazla üreteceksin.

      Sil
  3. Gözü kapali alirim Mohammed'in, Halil'in kacirdiklari aklima geliyor su an e az 9 puan fazlamiz olurdu Bafe olsaydi ama paraci bir oyuncu oldugunu biliyoruz o butceleri bizim takim veremez gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an alırım. Aklıma daha iyi bir profil de gelmiyor.

      Sil
    2. Bizden ayrildiktan sonraki istatistikleri de muthis abi elbette farkli lig ama adam net bitirici Halil'in Mohammed'in yaninda gol makinasi kaliyor bu adamin tecrübesi yeter.

      Sil
    3. Gomis'i biliyoruz abi, yapacaklarının farkındayız :)

      Sil
  4. Acil alınması gerek.Ancak çok yüksek yıllık ücret talep ettiği söyleniyor.Umarım alırız ve Diagne 'ye yol veririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sanmıyorum öyle rakamlar istesin.

      Sil
    2. O yüksek ücret olayi yalanlandi gayet guvenilir kaynaklardan ama Larin ile anlasamayan Besiktas'in da radarında oldugu soyleniyor onlar piyasayi yukseltebilir ama benzer paralara Gomis bize gelecektir.
      Diagne ise kalca kemigini kırdı eskisi gibi geri dönebilir mi o bile belli degil.

      Sil
    3. Gomis, Galatasaray dışında bir Türk takımında oynar mı, zannetmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir