30 Ocak 2022 Pazar

Barcelona B'nin değil, A takımının yedek kalecisi


Inaki Pena hakkında da olumsuz algı çalışmaları başlamış durumda. Barcelona B'nin yedek kalecisi olduğu iddia edilip, resmi maç oynamaması üzerinden vuruluyor. Barcelona B, profesyonel bir takım ve ligde oynuyor. İddialı da bir takım. U19'dan kaleci kiralamıyorsun yani. Ayrıca Barcelona B takımında yedek değil, A takımının 3. kalecisi. Kendisi bir süredir A takımda ve kulübede. Barcelona B ile maçları bu yüzden görünmüyor. Ter Stegen ve Neto gibi kalecilerin arkasında yedek beklemek de doğaldır.

Adana Demirspor forması giyen Arijanet Muric'i beğenerek izliyoruz. Başarılı bir sezon geçiriyor. O da Manchester City'den kiralık ve oranın yedek kalecilerinden biriydi. Pena da öyle, potansiyelli kaleci. Xavi, kendisini gelecek sezon için A takımda düşünüyor. 4 aylık kiralamaya izin vermesi bu yüzden. Biraz da kazan kazan işi diyelim. Galatasaray'ın şu dönemi geçireceği bir kaleciye ihtiyacı var. Barcelona da kalecisinin bu dönemde tecrübe kazanmasını istiyor.

Okan Kocuk'un yeni sezonda kalede olması gerektiğini düşünüyorum. 11'de 4 yerli zorunlu olacak, kaleyi kesinlikle yerli ile geçmelisin. Böyle gelişip, büyüyen bir yerli kalecin varken de, önüne yabancı kaleci gereksiz kalacak. Burada olay süreci tamamlamak. Muslera sakat, nasıl döneceği bilinmez. Kalecin de yok, boş kaleyle maçlar oynadın. Bir yandan param yok diyorsun, şartların kısıtlı. Inaki Pena neden istenmez ya da sevilmez bilmiyorum.

Ayaklar temiz, penaltı çıkarma konusunda çok iyi. Eksik birçok yanı olsa da, potansiyeli var. Torrent'in ekibinde Segerra var, Inaki Pena'yı en iyi o tanıyor. Elinde büyüdü diyelim. Ben iyi bir transfer yaptığımıza inanıyorum. Bürki sonrası hayal kırıklığına kapılsam da, b planının olduğunu görmek iyi geldi. Şu dönemi Muslera'yı bekleyerek geçiremezdik. Onun da nasıl döneceği muamma. Zaten riskli süreç, iyice ateşe atamazdık.

6 yorum:

  1. Burda hiçbir şey beğenilmez Barcelona'nın bilmem kaçıncı kalecisini alırsanız böyle olur denilir yediği ilk hatalı golde.

    YanıtlaSil
  2. Diger baslikta da belirttigimiz gibi bence Pena cok iyi kaleci ve yeniden Ismail'e donulmesin diye mecburen bu hamleyi yapmak zorundaydik ama ne olursa olsun 2 yabanci hakkini kaleciler ile doldurmak cok büyük planlama hatasi, Fatih Hoca'nin Ismail ile idare ederiz fikri olayi nereye getirdi abi. Muslera sakatlanirsa plani zaten yapilmaliydi 25 yasinda bir Muslera degil ki kalecin 36 yasina giriyor yakinda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planlama hatasından kaçış yok, o tren yazın kaçtı maalesef.

      Sil
  3. Herşeye bir kulp bulan bir grup var.Hatalar olacaktır ama her transferin çöp olarak değerlendirilmesi büyük hata.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından doğru bilgilerle bunu yapsalar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir