12 Ocak 2022 Çarşamba

Basın toplantısından geriye ne kaldı derseniz, hiçbir şey anlamadığım derim


Burak Elmas'ın basın toplantısını izledik. 1.5 saatlik basın toplantısından geriye ne kaldı derseniz, hiçbir şey anlamadığım derim. Bu basın toplantısının amacı, Fatih Terim'le yolların neden ve nasıl ayrıldığının açıklanması üzerine olmalıydı. İnsanlar bunu merak ediyor. Başkan ise bunu açıklamamakta diretti. Bunu açıklamayacaksan, böyle bir toplantıyı neden yapasın ki. Sürekli "başkan benim" vurgusu yaptı. Belli ki bu ayrılığın amacı sadece saha içi sonuçlar değildi.

Ayrılık olabilir bu arada, orada değilim. Hatta olmalıydı da. Süreç tıkandı çünkü, ileriye gidemeyecektik. Yine de şık bir ayrılık yaşamalıydık. Fatih Terim, Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi. Hocanın arkasından iş çevirip, yardımcı teknik direktör adı altında biriyle anlaşmak, hoca gider gitmez 1 gün içinde o ismi teknik direktör yapmak olmaz. Hocanın bu işlerden haberi de yokmuş, medyadan öğrendik. Oysa Işıtan Gün başka şeyler anlatmadı mı? Neresinden tutarsak tutalım elimizde kalıyor.

Açıklama da garip. Fatih Hoca'nın yanına, ileride 1. adam olabilecek bir isim bakıyoruz dedi. Domenec Torrent ise 60 yaşında. Farioli için diyorduk ya, hocanın yanına gelir ve stajını yapar diye. 60 yaşındaki bir ismi 3 yıl sonrasını düşünerek mi getirecektiniz? Fatih Hoca dönemini bitirmeye kararlıymışsınız işte, bunu açık açık söylemesini ve hocaya da açıklamasını beklerdim. Karşılıklı anlaşma var dedi, öyle bir şey olmadığını da herkes biliyor.

Domenec Torrent için üzülüyorum. Adamın hiçbir suçu yok oysa. Galatasaray gibi bir kulüp ona gelmiş, elbette görüşecek. Burada ihale yönetime kalmalı da, direkt olarak adam özelinde ön yargı oluşacak diye korkuyorum. Benim kendisiyle alakalı korkum, ülke futbolunun ve takımın iklimi ile alakalı. Buna uyabilecek gibi görünmüyor. Çok başarılı olsun isterim, umarım da yanılırım. Galatasaray yönetimi öyle bir hava yarattı ki, özellikle Fatih Hoca sonrası olabilecek en kredisiz hocayı izleyeceğiz.

10 yorum:

  1. Yönetim sallantıdaydı dün tepe taklak oldu. Bu saatten sonra nasıl toplarlar 3 yıllık görev süresini nasıl doldururlar, zor. Yakın zamanda seçim olur onlar düşer olan taraftarın bir daha proje sunan başkan profillerine güvenememesi olur.
    Toplantı bomboş ve Galatasaray yeni hocasını saçma sapan bir cevap esnasında öğrendi. Tüm bu olumsuzluklar içerisinde eski futbolcumuzu kaybettiğimiz gün(Allah rahmet eylesin) kalkıp şöyle bir toplantı gülüşmeler espiriler falan olmasi benim canimi çok sıktı, yakıştıramadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimin işi bitti artık. Bence de kısa bir ömürleri kaldı.

      Sil
  2. Hiçbir şey söylememiş olsa bile bir şey söylemiştir. Bir şey söylemediğini düşündüğünüz kişi aslında kendi tabiriyle BEN BAŞKANIM demiştir. Eee sorarlar adama seni oraya kim oturttu diye?

    YanıtlaSil
  3. Başkanın seçimi kazanmasında en büyük etkenlerden biri de Fatih Hoca ile çalışacağını belirtmesi ama aynı zamanda şu da unutulmasın: Burak Elmas dışında da Fatih hoca ile kimse çalışmayacaktı. Yani burda karşılıklı bir fayda var. İkincisi, bu proje Fatih hocanın değil yönetimin projesidir. Fatih hoca gibi yarışması bir hoca hele de FFP bittiği zaman 30 milyonluk bütçe ile daha hazır adamlar almak isterdi. Ama proje kapsamında yine onun ve onun scout ekibinin istediklerini aldı Başkan. Hatta bu uğurda belli ki Işıtan gün gibi futbolu bilen, transferi bilenleri dahi pasifize etti. Yani burada hocanın benim arkamda durmadılar, bu projeye ben kariyerimi koydum derken sanki Galatasaray'ın seçilmiş başkanı risk almadı bütün riskleri ben aldım demesi de eksik bir değerlendirmedir.
    hocanın gitmesinin sebebi, başkanla arasındaki kişisel problem şu bu değil.
    tamamen saha içi ile ilgili. 20 maçta, liderin 22 puan gerisine düşüp, 12. sıraya kadar gerileyip, türkiye kupasında kendi sahanda daha ilk turda 3. lig takımına elenip, avrupa kupası umutlarını mucizelere bırakırsan sonuçta teknik direktör gider.
    üstüne üstlük sahada umut vadeden bir oyun olmaması, günden güne oyun olarak da bireysel olarak da takımın gerilemesi gibi etkenler de var. Yardımcı hocan çıkıp da transfer lazım derse de ben de Başkan olsam benim de nevrim döner; gider o yardımcının yerine adam bakarım.
    Hoca birazda bu tarafından baksın olaylara bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum.Hoca aylar önce ocakta bu takımı görecek ve gurur duyacaksınız demişti.Ocakta takım küme düşme hattının hemen üstünde maalesef.

      Sil
    2. Metin Öztürk gayet çalışacaktı :) Ben bu yanlış bilgiler üzerinden oluşan algılara takılıyorum işte. Israrla yapıyorsun, ısrarla :) Ben bunları düzeltmekten bıkmam.

      Gelelim Fatih Hoca konusuna. Bu sezon kötü gidiyorsun, gitmen doğal da bu tür ayak oyunlarıyla, arkadan iş çevirerek, menajerlerle iş tutarak değil. Işıtan Gün'ü az daha araştır, tanı, karşına neler çıkacak, sonra üstüne konuşuruz.

      Bu proje Burak Elmas ve Fatih Terim'in projesidir. Yine yanlış bir bilgi daha. Fatih Terim ile birlikte oluşturuldu ve bu projeyi de hoca dışında kimse kolay kolay yapamazdı. Başka bir td için de bu paralar harcanmazdı. İşin karşılıklı olduğu doğru da, proje de karşılıklı. Bunun ileride faydalarını daha net göreceğiz ve algı oluşturmak istemeyen, ısrarla doğruyu savunan, birini sevmese bile gerçeği inkar etmeyecek kişiler de hocanın hakkını verecektir.

      Sil
  4. Ünal Aysal'dan beri güçlü bir başkan figürü gelmedi takıma. Burak Elmas da zorunlu olmadıkça basın önüne çıkmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güçsüz yönetim gelirse tüm yük terim'in sırtına biniyor.
      güçlü yönetim gelince de terim ile çalışamıyor ama.
      tam bir kısır döngü.

      Sil
    2. Aysal güçlü figürdü de, bir o kadar da güçlü kaçtı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir