30 Ocak 2022 Pazar

Christian Luyindama Al Taawon'da


X ismin bugünü kötü olunca, dünü de kötüydü gibi bir algı oluşturuluyor. Oysa böyle değil. Birini eleştirmek ya da beğenmemek, dünü inkar etme anlamına gelmemeli. Luyindama'nın takımdan ayrılması gerektiğini ben de düşünüyordum. Bu durum da onu "kötü yatırım" gibi kılmaz. 8 milyon avro'luk yatırım yüksek gibi görünse de o günlerde ederiydi. Yaşadığı o büyük sakatlık olmasaydı da emin olun ki çok daha fazlasını kazandıracaktı.

Hatırlayın ilk dönemini. Marcao ile birbirlerini müthiş tamamlamışlardı. Fiziğine göre hızı, atletizmi, gücü, hava hakimiyeti, savunma aksiyonu çok iyi düzeydeydi. Şampiyonlar Ligi'nde açık alanda Mbappe yakalayan bir hızdan bahsediyoruz. O dönem Şampiyonlar Ligi'nde felaket bir sezon geçirirken, Luyindama performansları ile takımın belki de ayakta kalan tek ismiydi. Ocak ayı için de olası satışını konuşuyorduk.

Sonra büyük bir sakatlık ve ayrılık yaşandı. Dönüşü ise hiç sağlıklı olmadı. Hız ve atletizm gitmiş, Luyindama'yı kötü anabileceğimiz karar alma mekanizması, kontrolsüzlüğü daha ön plana çıkmıştı. Toparlayamadık da. Bunda teknik heyetin de belki payı vardır, futbolcunun da. Yeterince çalıştığına ve bu işe odaklandığına inanmıyorum. Şans da buldu, önünü açmıştık. Tutturamayınca yapacak bir şey yok.

Değerini ve piyasasını fazlasıyla düşürdü. Yine de satılabilecek, en kötü ihtimalle 2-3 milyon avro'lar kazanabileceğimize inanıyordum. Ayrıca madem "bedelsiz" bir ayrılık olacaktı, neden sözleşme yenilendi? Suudi Arabistan'a kiralanmasını olumlu bulurum, o işin opsiyonu da olacaktır. Ben bu yazıyı yazarken henüz resmiyet gelmemişti, haber üzerinden konuşurum. Artık ne kazanırsak kar diye bakıp, önümüze bakacağız.

10 yorum:

  1. Luyindama kötü stoper değil. Hem sakatlık hem de değişen oyun anlayışı onu geri götürdü. Klasik GS şanssızlığı, o sakatlığı yaşamasa bugün özlem videoları paylasilacak, her hata da geri dön bizi kurtar baba diyen, adı olup yüzü olmayan hesaplarin attığı tweetlerle dolup taşacaktı anasayfa. Futbol adaletsiz ve çok değişken bir oyun. Belki de bu yüzden bu kadar seviliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen katılıyorum hatta ekstra olarak şu kötü hali bile Anadolu takımlarında yıldız savunmacı olacak seviyede. Topu ayağına vermediğin sürece hala iyi bir savunmacı

      Sil
    2. Bence de değil ama oyun yapımıza da artık uymuyordu. Hız ve atletizm düşünce geriye bir tek fizik mücadele, hava hakimiyeti kaldı. Bu da yetmez.

      Sil
  2. Bedelsiz kiralandiysa Avrupa'ya kiralansaydi keşke göz önünde olurdu en azından

    YanıtlaSil
  3. Bir sakatlık be hale getiriyor işte çok üzücü adam prenier lig yapacakken arabistana gidiyor. Yolun açık olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem sakatlık, hem de ilk etaptaki yanlış tedavi.

      Sil
  4. Marcao ile birlikte geldiklerinde en iyisi idi hatta Marcao'dan da daha ilerideydi teklifler vardi satmaya kiyamadik sonra da agir sakatliktan geri dönemedi özeti bu asla kötü degil ve kendisine uygun bir takimda yeniden toparlayacaktir, bizim takimin oyun yapisina göre cok sırıtıyor belki Melo tarzi bir 6 numaramiz olsaydi daha derli toplu görünürdü, yolu acik olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Marcao'dan daha ilerideydi. Transferini bekliyordum, sakatlık her şeyi bozdu. Değerini bulanı satacaksın, Badou Ndiaye bu konuda güzel örnekti.

      Sil
  5. İlk geldiğinde çok beğeniyorumdum.Sakatlık çok geriye itti.Ayrıca yanında Mariano ve Fernando kalitesinde topu çok iyi kullanan adam olmayınca eksikleri ortaya çıktı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir