4 Ocak 2022 Salı

Emil Konradsen Ceide & Galatasaray, böyle yetenekleri bu yaşlarda aldın aldın


Galatasaray'ın kanat arayışı olduğu kesin de, ne tarz bir isim geleceği konusunda bilinmezlik çok. Her profilden futbolcuyu konuşuyoruz. Tecrübelisi, genci, herkes yazılıyor. Elde iyi bir genç çekirdek varken, bu plana tam sadakatle de hamleler yapılabilir, gençlerin üzerine "tecrübe" hamlesi de gelebilir. Bir yandan da ligde işler iyi gitmiyor ve günü kurtarma düşüncesi oluşabilir. Bu da seni biraz daha tecrübeli isimlere yönlendirir.

Galatasaray'ın sağ kanadında transfere ihtiyaç olacağını düşünüyorum. Feghouli'yle nihayet yolların ayrılabileceği konuşuluyor. Varlığında dahi transfere ihtiyaç varken, yokluğunda orası tamamen boşalacak. Şöyle "tabela" tarafı güçlü, yani sana net gol katkısı sağlayacak bir kanat gerekliliği var. Kim olur bilmem, sadece kafamda tasarladığım profili size yansıtabilirim. Tonla isim okuyoruz, tam bir transfer cenderesi içerisindeyiz.

Rosenborg forması giyen Emil Konradsen Ceide ismi de Galatasaray için yazıldı. Futbolcu 20 yaşında ve potansiyelinin altı çiziliyor. Futbolcuyu tanımıyorum tabii, ancak izlenimlerimi aktarabilirim. Ya da tanıyan arkadaşlardan aldığım bilgileri derleyebilirim. Daha kreatif, göze hoş gelen tarzı olan bir kanat. Hızlı, tekniği fena olmayan, topla dripling özelliği güçlü. Genç tabii, gelişimini takip etmek lazım. Biraz daha ham yetenek diyelim, pişirmek lazım.

Geldiği gibi formayı alıp, direkt etki etmesini beklemek zor. Gelecek adına bir yatırım olmalı ve sabredilmeli. Burada da soru şu, Ocak transferleri yine geleceğe yönelik mi olmalı yoksa günü kurtarmaya mı? Ceide'nin çok farklı meziyetleri var, izlemesi gerçekten de keyifli. Videolarını açıp bakın, kreatif kanatların hastasıyız. Bu özeliklerine biraz daha oyun içi katkı ve tabelayı eklerse zaten komple bir paket olacak.

Şöyle de bir şey var. Böyle yetenekleri bu yaşlarda aldın aldın. Dur 1 yıl daha bekleyeyim dersen tren kaçabiliyor. Maliyetler artıyor, futbolcunun daha büyük talipleri oluyor. Sen burada bir anlamda "ara kulüp" olacaksın. Yetiştirici olmak ayıp değil. 5'e al, 1 yıl sonra 15'e sat. Çark diyoruz ya, böyle böyle dönecek. Maddi anlamda kalkınmak, daha da büyüyebilmenin yolu bu. Her sezon günü kurtaralım, şampiyon olalım diye etiketli işler yapmanın anlamı kalmadı.

9 yorum:

  1. emeğine sağlık kardeşim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Öyle büyük bir emek yok aslında, derleme yapmaya çalışıyorum :)

      Sil
  2. Türkiye'de şampiyon olmak ile 2.olmak arasında maddi olarak pek bi fark yok artık özellikle 1.şampiyonlar ligine katılamazsa ki elemelerden geçip katılmak Türk takımları için imkansız o yüzden yavaş yavaş oyuncu satma mpduna aracı kulüp moduna geçmek en mantıklısı tüm Türk takımları için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çark dönmek zorunda. Bu yüzden de yapılanma oldukça iyi.

      Sil
  3. Yabanci kurali varken ve su anki ekonomik durumda elindekileri parlatip satmak ve yerli pazara yonelip Kerem ya da kaleci Altay vs. gibi oyunculari bulabilmek daha degerli ve mantikli. Rosenborglu bu gibi oyuncularin kumarina daha fazla girebilecegimizi su doviz kuru ile dusunmuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arayışa devam ediyoruz demek ki. Bu yol doğru.

      Sil
  4. sezon başında "keşke alabilsek ya ne kadar yetenekli" diyorduk morutan için ? o arkadaşa n'oldu peki ? feghouli'den sonra sağ kanat için tamamen boşalacak yazmışsın. bizim böyle lükslerimiz olmamalı. diyelim ceide'yi aldık ama fatih hoca tedrisatında o da geriye gitti diyelim; e sonra ne olacak peki ? bi transfer daha mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle geri gidecektir, Morutan sana 4 mac cözmüs adam o olmasa su an en az 9 puan daha gerideydin ve Morutan'in cevirdigi maclari cevirecek baska oyuncun da yoktu su an ne oldu bilen yok, Ceide'nin potansiyeli Morutan'in yarisi kadar bile degil parlatacaksak elimizdekileri parlatalim kesinlikle.

      Sil
    2. İleri gidenleri ne yapacağız peki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir