14 Ocak 2022 Cuma

Emre Kılınç'ı orta sahada yeniden kazabilmek elimizi güçlendirir


Emre Kılınç, Sivasspor dönemi değerli bir futbolcuydu. Mert Hakan Yandaş ile birlikte müthiş bir çıkış yakaladılar ve biri Galatasaray'a, diğeri Fenerbahçe'ye transfer oldu. Emre Kılınç'ı kanatlarda beklerken, orta sahaya çekildi ve orada kendi potansiyelinin üzerine çıktığını gördük. Taylan Antalyalı'nın 6 numaraya çekilmesi gibi, Emre Kılınç'ın da 8 numaraya çekilmesi müthiş olaydı. Bu imzanın sahibi de Fatih Terim'dir.

Belki zorunluluktandı ama o hamleler yapıldı. Transfer beklerken, çok net hamle yapamadığımız bir dönemdi. Orta saha bekliyorduk, Etebo kiralandı, hatta neredeyse Badou Ndiaye geri dönecekti. Haliyle de asıl transferi kendi içimizde görüp, çok iyi 2 hamle yaptık. Anlamadığım neden ısrarcı olmadığımız üzerineydi. Taylan Antalyalı sakatlandı da, Emre Kılınç'ı bir anda kesip attık gibi. Sol ayaklı, iyi bir bağlantı orta sahası olmuştu.

Bu sezon da mesela onu hiç düşünmedik bile. Oynadığı zaman da ağırlıklı olarak kanatlardaydı. Orta sahada hareketli, oyunun 2 yönünü oynamaya çalışan bir isim. Hücumu sever, savunma arkasına koşular yapar. Mesela bu profilde de elimizde bir orta saha yok ve Torrent'in geçmişine, söylediklerine bakınca da bu tarz bir orta sahayı değerli görmekte. Orta sahadan, savunmanın arkasına koşu atabilecek isimleri değerli görüyor. Transfer de yokken, Emre Kılınç'ı ilk etapta değerlendirir diye düşündüm.

Torrent döneminde de, kazanılır, kullanılır ve gelişir dediğim isimlerin başında geliyor. Aradığı profil ve şu an ortada transfer olmadığından bu isimlere yönelecektir. Emre Kılınç'ı orta sahada yeniden kazabilmek elimizi güçlendirir. +1 yerli demek bu, ayrıca bağlantı eksikliğini de gidermiş oluyorsunuz. Bazı özellikleri maalesef törpülendi. Şut atar derdik, orada zayıfladı gibi. Ya da işin daha çok mücadele tarafına bakarken hücumu zayıfladı. Bunları güçlendirmeli. Değerli bir sol ayağı var, iyi de kullanıyordu.

10 yorum:

  1. Torrent emre kılınçı hayatta 8 oynatmaz adamın belliki temel a planı pas oyunu yazılıp söylenen onu gösteriyor emre ancak topa sahip olunmayan geçiş oyununda 8 oynar diğer türlü çok sırıtır sırıttıda 8 için her konuda zayıf sadece 2 konuda iyi biri pres ikincisi 18 içine ve half space koşu bu bence torrent gibi pas oyunu önceliğini düşündüğünü tahmin ettiğim biri için denenmez bile mantıklıda olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatır, neden oynatmasın. Pas oyunu temeli de, savunma arkasına sarkacak, topla dikine çıkabilecek isimleri de çok tutuyor.

      Sil
  2. Çok yönlü bir oyuncu 4-2-3-1'de 2-3'ün her yerinde ofansif olarak belli bir katkı verir. Elde böyle bir değer varken değerlendirmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent de değerlendirecektir diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Değerli bir oyuncu.Geçen sezon Antalya maçında kırmızı kart gördükten sonra Fatih Hoca tarafından pek düşünülmedi.Ilk yarıda Trabzon maçında 11'de çok iyi iş çıkardı ve 2 gol attı.Ama tekrar yedek kaldı.Bir çok pozisyonda oynuyor.Kesinlikle fazla süre alması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence düşünülmediği yer Ankaragücü deplasmanında boş kaleye kaçırdığı golden sonra oldu.

      Sil
  4. Dönem dönem iyi oynasa da maalesef geldiğinden beri istikrar yakalayamadı hatalarını da yükseltti. Beklentinin çok olduğu kişilerden birisiydi ama bir turlu istenilen seviyeye gelemedi. Birkaç maç üzerinden gitmeyelim genel olarak yetersiz gözüktü Mert Hakan biraz daha iyi olmasına rağmen o da istenileni veremiyor büyük takımda oynamak kolay değil ancak kaç yıl oldu alışın artık seviyesi yüksek oyuncu goremiyoruz. Normal Anadolu takımlarında oynayacak oyuncu bunlar seviyelerini yukseltemeyip uyum saglayamayacaklarsa ne işleri var buyuk takimda . Yeni teknik direktörle birlikte muhakkak bir çok oyuncu gelişim gösterebilir ama süreklilik olur mu emin değilim. Emre'nin bu dönem son şansı yoksa gözümde başarısız transferlerden birisi olarak tarihte yerini alacak. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal kırıklığı bir yorum. Emre Kılınç, ilk etapta beklentinin dahi üzerine çıktı, çok net bir orta sahaya dönüştü. Sonrasında kendisinden vazgeçildi ki bu hataydı. O dönemde yazdım. Her şeyi bildiğini iddia eden sen, tarihte yerini alacak hatalı yorumları yapmaya devam etmektesin :( (Burak)

      Sil
  5. Cicaldau ile birlikte ortasahada 2 tane 8 numara iki yönlü olarak çokda iyi oynarlar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir