30 Ocak 2022 Pazar

Erick Pulgar & Galatasaray, şu ana kadar adı geçen orta sahalar arasındaki en iyisi


Fırsat adı altındaki hamleler devam etmekte. Avrupa'da transfer döneminin son gününe girerken, bu tarz birçok iddialı isim için "kiralama" modeli gündem olacak. Fırsatları iyi değerlendirmeli ve artık orta sahaya gereken hamleleri yapmalıyız. Galatasaray'ın merkez orta sahasındaki problemi konuşmaya dahi gerek yok. Hem 6, hem de 8 gerekiyor. Orta sahadan ne hücum katkısı alabiliyoruz, ne de savunmada orayı kapatabiliyoruz. İşin kötüsü de eldeki orta sahalar her geçen gün geriye gidiyor.

Pas oyunu oynamayı, eldeki isimlerle deneyemezsin. Fatih Hoca da bunu ilk etapta denedi ve başaramadı. Sonrasında geçiş oyununa döndü, Avrupa'da ciddi iş yaptı ama ligde bu oyun yeterli değil. Kadroyu kuran isim Fatih Hoca olduğundan, eleştirilmesi gereken tarafları olacak. Torrent'e gelirsek, o da amansız pas oyunu sevdalılarından. Galatasaray'ın 7-8 maçını izlediğini söylüyordu, eldeki oyuncularla bu oyunu oynayamayacağını bilmiyor muydu? 3'de 0'la başladı.

Pas oyunu oynamaya devam edeceğiz gibi. Bu oyun oynanacaksa, orta saha hattını değiştirmen gerekiyor. Erick Pulgar da bu oyun adına alabileceğin en iyi 6-8'lerden biri. 6-8 deme nedenim, her 2 pozisyonda da rahatlıkla oynayabilmesi. Gedson Fernandes iptal, Elneny gündemde gibi haberler var. Bir baktınız, Pulgar'ı 8 numara gibi izlemeye başlarız. Fatih Terim'in 4-4-2'sindeki Selçuk İnan rolünü düşünün, profiller benziyor. Pulgar daha fizikli, savunma yönüyle de ön plana çıkan isim. Oyun aklı kadar, savunma yönü de güçlü.

Bu sezon ciddi bir sakatlık yaşamıştı ve sonrasında gözden düştü. Sadece 8 maçı var ve 1 asist yaptı. Geçen sezonlarda ise çok daha istikrarlı durumdaydı. Hele ki Fiorentina'daki ilk sezonu müthişti. Pas ve teknik seviyesi oldukça iyi, müthiş duran top kullanan, savunma yönüyle de fazlasıyla ön planda bir futbolcu. Melo / Fernando 2'lisinden bu yana, gerçek anlamda bir orta saha performansı izleyebiliriz. Komple bir orta saha, oyunun 2 yönünde de var. Geriden oyun kurmanızı da çözecek, bir yandan hücum katkısı verecek, diğer yandan da merkezi kapatabileceksiniz. Şu ana kadar adı geçen 6-8 numaralar arasında en iyisi diyebilirim.

16 yorum:

  1. Her ne kadar Gedson u istesekte ayağa kalkmak için bir fırsat arayan şöyle bir oyuncu isleri değiştiriyor. 28 yaşında sakatlık sonrası düşüşte ve tekrar piyasa yapmak isteyecektir ve elinden geldiği kadar zorlayacak(tabi risk her daim var) . Şuan sıkıntı 3 yerlide olacak. Kerem berkan ve sol bek ömer olacak şekilde üçlü tamamlanacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şartlar altında fırsat oluyor zaten. Hala iyi durumda olsa zor transferdi :)

      Sil
  2. Benfica'da Gedson doğru düzgün kadroya dahi giremedi.Geçen sezon Gedson geldiğinde ilk 6-7 maç vasattı ve hazır değildi.Sonradan kendini toparladı ve oyununu oynayabilir.Bu sene de benzer durumda olacağını düşünüyorum.Pulgar transferi doğru ise gerçekten çok iyi bir transfer olur. Umarım satın alma opsiyonu vardır.5-6 sezon önlibero bölgesini kurtarabilecek bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama şu var. Gedson geçen yıl geldiğinde bir de covid durumu vardı. Şimdi yok ve takımı, ortamı biliyordu. Uyum süresi o kadar uzun sürmezdi.

      Sil
    2. Uyum süresi psikolojik etmenler haricinde fizik kondisyon ile alakalı. Benfica da maç oyanamayan adamın yine en az 5 maçtan önce toparlanamayacagi aşikar.

      Sil
    3. Kaçırsın abi, sonuçta opsiyon olacak. Senin adamın olacak. Toparladığında da ne vereceğini biliyorsun.

      Sil
  3. Aranan gelip orta sahada direkt etki edebilecek oyuncu olabilir kesinlikle. Devre arasında yapılabilecek en doğru hamle olabilir kesinlikle şartlar göz önünde bulundurulduğunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi bir 6 numara. Ben gelebileceğini düşünmüyordum da.

      Sil
  4. Pulgar'in kesiciligi de sert oyuna yatkin olmasi da cok iyi bence, Gedson iyice zora girdi hem kontenjan kalmadi hem de para yok, Diagne'yi sozlesmeyi dondurmak icin ikna etmeye calisiyoruz deniyor ama Gedson icin umitlerim azaliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ateşli, yıllardır bu profilde bir futbolcu bulamamıştık.

      Sil
    2. Aynen cok olumsuz yorum okudum taraftarlardan hemen hepsi hatali bu adam gercekten bizim icin firsat bunu nasil goremiyorlar anlamiyorum.
      Erick Pulgar - Amazing Tackles Fiorentina youtube videosunu tavsiye ederim nasil mudahaleleri var bir gorun pas ozelligi de var 8 gol ve bircok asisti olan Italya sezonu da var, söyle bir adami Turkiye'de ligin dibine demir atmis durumdaki takima getirmek bence cok iyi is.

      Sil
    3. Bilinen isim abi, bilinmez bir adam değil.

      Sil
  5. Facia 2015 yılında ismi bizimle geçti ama biz Melo'nun satışını beklerken 2,5 milyona bologna'ya gitti. 2015 ve 2016 transfer dönemlerinde kaçırdığımız fırsatlar saymakla bitmez, bunların arasında Çağlar, İrfancan, Kaan, Kerem Demirbey gibi yerli isimler de var.
    19-20 de Seri ve Lemina ile oturttuğumuz oyunda ısrar belki de Terim'in kariyerinin sonuna neden oldu, ama Galatasaray için de belki bir dönüm noktası olarak anılacak ileride. Erick ve Gedson ikilisi de benzer bir etki yaratabilir.
    Gedson varsa her şey çok güzel olabilir, hem geçiş oyununu hem pozisyon oyunu benzer etkilik düzeyinde oynayabiliriz. Hem beklerimiz hem ileri hattımız geçen seneye göre daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pulgar karakter olarak da tam buraların adamı :)

      Sil
  6. Erick Pulgar'da satin alma opsiyonunun olmamasi kötü oldu oyuncu koydurmak istememis, su an icin Pulgar yine kiralik bir adam diriltme projesi su an Gedson'u kesin almamiz gerekiyor zira alamazsak sezon sonu yine ayni kadro muhendisligi cikmazina düsüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada artık oyuncunun buraları sevmesine bakacağız :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir