2 Ocak 2022 Pazar

Futbola açlığı tamam da, direkt katkı alabilme işi öyle kolay değil


İlhan Tüysüz'ün yapmış olduğu özel haberde, Omar'ın sağlık testleri sonuçlarına bakılacağı ve temiz çıkması halinde de futbolcuya lisans çıkarılacağı yazıyor. Omar'la alakalı gelişmeleri merakla bekliyoruz. En son göz ameliyatı oldu ve başarılı geçti. Görmesi yönünde hiçbir sorun kalmadı, sıra futbola dönüşte. O da bu aralar bekleniyordu. Tabii 1 yıldır kısıtlı idman yapmış, takımdan geri kalmış bir futbolcu. Futbola açlığı tamam da, direkt katkı alabilme işi öyle kolay değil.

Galatasaray'da sağ bek sorun yoksa. Boey tamam da, ligin ilk yarısını neredeyse sakat geçirdi. Fiyat / performans anlamında en iyi transferimiz diyecektik. Yedlin'e kaldık ve o da yetmedi. Yedlin'in ayrılığı bekleniyor, sanırım sözleşmesi karşılıklı fesih olacak. O zaman da sağ bekte alternatif açığı oluşuyor. Oğulcan Çağlayan orada denense de, 11 başladığında o kadar da iyi görüntü vermedi. Sağ bek oynayabilir diye bekliyordum yoksa. Sonradan girip, sağ bekte iş yaptığı maçlar var.

Omar'ı deneyebiliriz gibi görünüyor. Önü açık da, nasıl döneceğini bilemiyoruz ki. Direkt olarak katkı almak zor, hazırlanması lazım. Bu yüzden de x takıma kiralanması ve ligin 2. yarısında toparlanmasını beklemek daha sağlıklı. Yeni sezon kampında denenir ve görüntü iyiyse takımda tutulur. Makine gibi sağ bekti. Hücum / savunma katkısı dengeliydi, oynadığı kanadı sürüklüyordu. Şu sakatlık işi hem şanssızlık oldu, hem de bizi olmadık planlara sürükledi. Yedlin işi o günün enkazı.

Fırsat dedik, aldık. Bunu ben de söyledim. Premier Lig'den gelecek bir sağ bek kötü olmaz diye baktım. 0 bonservis ve sağ bek ihtiyacı vardı. Maaş yüksek oldu, elde kaldı işte. Bugün de fesih için uğraşırız. Linnes ve Şener Özbayraklı ile devam etsek daha kötüsü olmazmış da. O gün bunu göremedim, ben de hatalıyım. Peki bugün için sağ bek alternatifi ne olacak dersek, İsmail Çokçalış boştayken o fırsatı değerlendirmek gerekir. Sakatlıktan çıkmış olsa da geleceği, potansiyel eşiği çok yüksek.

10 yorum:

  1. Omar dan yana bir beklentim yok açıkçası. Hatta ilk geldiğinde de çok tutmamıştım. Benim için sağ bek hala eboue dir mariano bile değil. Sacha boey de sanki müzmin sakat kervanına takılacak gibi bir his var. Aslında burada altyapılarla ilgili de bir sorun var. Sağ ve sol bekler ülkede hep sıkıntılı mevkiler oldu iyi isimler yetişmiyor. Kaliteli bek performansı deyince akla 2 3 isimden fazlası gelmiyor çünkü altyapı hocalarının da böyle oyuncular yetiştirmekle ilgili bilgileri yok bence. Bu dönemde yapılması gereken en önemli şey ciddi bir altyapı yatırımı olmalı. Dünyadaki örnekler incelenmeli özellikle Belçika ve Hollanda ligindeki altyapılar. Gerçi onların çok ciddi bir avantajları var eski sömürge ülkelerinin bir çoğuna vatandaşlık verip hem ülkelerinde hem Avrupa da oynatabilme satabilmek gibi ama bizim de nüfus gibi çok ciddi bir avantajimiz var. Bulabilmek ve mevkiye özel oyuncu yetistirebilmek zorundayız. Sürekli transferle sürekli takım içinden mevkiye oyuncu devşirmekle surduremeyiz. Taylan devsirildi kötü mü değil ama asıl mevkisi orası olan bir oyuncu kadar iyi mi? Bence değil yada ogulcan öyle mi? Idare edersin bir çok maç ama idare edersin işte sadece. Kas hafızası denen bir şey var sonuçta ve kolay kazanılan bir şey değil ve keza oyun görüşü denen şeyde öyle. Devsirerek günü kurtarırız ama kesin çözüm olmuyor artık yabancı transferi de çok kolay değil döviz kurları nedeni ve kısıtlama nedeni ile zaten. Yapılması gereken belli ama yapabilecek irade var mı yönetimlerde yada sabredecek bir taraftar grubu var mı kulüplerde ve de bunu başarabilecek bir teknik ekip var mı bu ülkede... pek sanmıyorum açıkçası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk geldiğinde çok tutmuştum, başarılı bir transferdi. Benim ve Galatasaray gibi kulüpler için de ideal bek Mariano'dur. Üst düzey yetenek çünkü.

      Sil
  2. Orada net bir sağ bekimiz olur dönerse. Tabii ki ne kadar fit dönecek o da önemli.

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Omar cabuk toparlar. Arda, Mesut vs gibi mac oynamiyor diye kendini hemen salmaz, gøbek yapmaz. Hala cok fit ve kondisyonu yuksek. Ne isimler 1 sene oynamadiktan sonra døndu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlar mutlaka da göz işi ya, bilinmezlik buradan geliyor. 6 ay kiralık görelim derim ben.

      Sil
  4. Bazi haber kaynaklari da Omar kiralik verilecek Ismail Cokcalis alinacak diyor ama bence ikisi de hazir degil ve su anki sistemde sag bek kalitesi yeterli degilse hemen siritiyor sadece defansif katki yetmiyor zor bir karar gercekten ama Ismail'in yerli olmasi da buyuk bir avantaj elbette.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, Boey'e tek başına ne ölçüde güvenebilirsin? Riskli olur.

      Sil
  5. Beklere harcadığımız para ile sıfırdan takım kurulur, o takımın satışından 100 milyon € gelir elde edilir artı bir şampiyonluk alırdık.
    Çok değil son 10 yıla bakalım: her iki kanattaki beklerin sayısı, ödenen bonservisler, akıl almaz maaşlar...soygunun, hırsızlığın haddi hesabı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala güvenilir bir sol bekimiz yok. Sağ beke güvenilir isimler geldi, orayı ayırırım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir