23 Ocak 2022 Pazar

Galatasaray 1-2 Trabzonspor, düşer miyiz?


İlk yarıya dair ne kadar iyi şey yazdıysan, 2. yarıda her şey çöp. Bu takım basit hata yapmaya çok müsait ve artık bunun tanımı "hata" mı olmalı onu da bilmiyorum. Aynı hatalar sezon başından bu yana tekrarlanıyor. 2 basit hatayla 2-1 kaybettin. Son 3 maçta 4 kez öne geçip, 3 maçı da kaybettin. Bu kafayla düşersin de. Saha içinde karakter koyabilecek, lider olacak isimlere ihtiyacın var. Kopma başlayınca önünü kimse alamıyor.

İlk yarıda isyan, reaksiyon, daha önemlisi de iyi oyun vardı. Passa pas, geçişse geçiş, oyunu soğutmaksa oyunu soğutmak. Baskıyla başladın, topa sahiptin, bu sayede rakibi durdurdun. Rakip ceza sahası çevresinde sürekli organizasyon oluşturmaya çalıştın. Etkiliydin yani, o etkiyle de penaltı geldi ve öne geçtin. Sonrası skor korumak zaten. İlk yarı sonuna kadar tempoyu arttırmadın ve rakibe imkan vermedin.

2. yarıda rakip risk alacak, sen de geçişi iyi oynuyorsun. Trabzonspor, 2. yarının ilk 20 dakikasında gerçekten etkiliydi. Üst üste pozisyon bulurlarken, basit hataları o ara yapmaya başladık. Babel ve Feghouli hamleleri kağıt üzerinde mantıksız değildi. Ön alanda topu tutamazken, rakip stoperlerle boğuşması adına Babel'i oyuna aldın ve uzun topları toplamaya çalıştın. Feghouli de tecrübe katar, pas yapar dedin. Babel biraz çabaladı da, bitireceği anda yine yoktu. Feghouli hamlesi ise hiçbir şey ifade etmedi. 

2. yarıda 65. dakikadan sonra oyunu yine dengeledin gerçi, pas yapmaya, topa sahip olmaya başladın. Rakibin baskısı biraz kırıldı da, oyunu tutamamak gibi bir hastalık var. Önce Ömer Bayram / Marcao, sonra da Taylan Antalyalı hatalarıyla maçı verdin. Rakip 2. yarıda ne kadar zorlarsa zorlasın, oyunu dengelediğin, tempoyu düşürdün an bu hataları yapma. Saçma sapan goller yedin ve 2-1 kaybederek olabilecek en dramatik şekilde kırıldın.

Elbette eksiklerin var, transfer konusunu konuşup duruyoruz da, hastalık iyileşmiyor. Aynı hatalar devam. Her geçen maç sonu da transfer ihtiyacı, profili artıyor, değişiyor. Şu maçı kazanabilsen, sonrası adına çok umutlu bakacaktın. Bugün ise düşer miyiz sorusu ister istemez akıllarda ve kimse kesin olarak düşmeyiz diyemiyor. Çünkü ruh halimize bunu hak ediyoruz. Şu ilk yarıdaki görüntüye yazık cidden.

37 yorum:

  1. Transfer gelmezse düşeriz. Şükür Gedson bitti diyorlar. Bir an önce çok iyi bir 6 numara ve Okan'da gelmeli. Futbol basit bir oyun. Bir oyuncu aynı yerde aynı hatayı yapıyorsa bu seviye için yeterli değildir. Biz bunu öğrenemiyoruz bir türlü. Planlamayı düzgün yapmadık bedelini ödüyoruz. Muslera'y yedeklememenin ve düzgün planlama yapamamanın cezası, yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynisi ben 1 ay önce soyledim neredeyse bu blogdaki en sert cevaplari aldik kume duseriz deyince, Taylan'in zirvesi Erzurumspor abi sen neden bahsediyorsun kalite o kadar vasat ki bu takimda, Torrent hocayi begendim ama bu takimin maksimumu bu, son 4 mac 0 puan.

      Sil
    2. Taylan Antalyalı'nın zirvesi orasıysa, geçen sezonki görüntüsü nasıl açıklanır. Berkan Kutlu da sezon başında iyi seviyedeydi. Alanyaspor'da yapabildikleri de malum. Bu isimler düştüyse, tek suçlu onlar değil. Mantıksız yorumlar sert cevap alır, bu blogda böyle olmaya devam edecek.

      Sil
    3. Hocam öyle diyorsun da Giresun bugun kazansa onun da altina düsüyordu takim ve ölümcül hatayi da yapan yine orta saha oyuncun oldu ben de bunlari soyleyince bu kadro o kadar kötü degil diye tepki aldik ama gelinen nokta da ortada. Demek ki mantiksiz degilmis dediklerimiz demek istiyorum cunku Taylan'in cevre kontrolu yapmamasini mental olarak degil fundamental eksikligi olarak aciklariz kisacasi kalite eksikligi.

      Sil
    4. Geçen sezonki övülen Taylan Antalyalı görüntüsünü nasıl açıklıyorsun. Ya da Berkan Kutlu sezon başında neden bu kadar iyiydi :) Mantıksız abi, sen futbolcuları gereksiz sınıfa sokuyorsun. Kötü isimler değil ama herkes dip noktada. Cicaldau'su da bugün ruh gibi dolanıyor.

      Sil
    5. Berkan'a katılırım ama Taylan'in bu tarz yaptigi hatalari saymislar saniyorum 5 gole direkt etki eden hatası var diye okudum son 2 sezonda bence Taylan fundemental olarak cok eksik, Berkan yurtdısından daha saglam gelmis ama onun da yetenegi kısıtlı bu benim görüsüm elbette senin begenmene de saygı duyuyorum ama bence ikisi de Galatasaray seviyesinde degil yerli diye oynayan oyuncular.

      Sil
  2. Torrent bence testi gecti, taktiksel olarak ezdik ilk yarida Fatih'e gelen ilk top 43. Dakikada, futbolu bilen herkesin ortak yorumu oyumj Galatasaray oynadi bugun cok net.
    Ama bu takimin maksimumu da bu, cok net kalite sorunu Bakasetas'a Visca'ya karsi Taylan ile Berkan ile oynuyorsun ne kadar ekmek o kadar köfte, hep yazdigim gibi takviye olmazsa bu takim kume duser.
    Torrent'in kalitesine bu takim yetmiyor, cok kaliteli tecrubeli iki takviye olmazsa Fatih Hoca'yi yedi Torrent'i de yer bu kadro.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray ilk 45 dakika gerçekten iyiydi ancak orta sahada Berat-Siopis hamlesinden sonra işler değişti. İkinci yarı Trabzonspor evinde gibiydi.

      Sil
    2. Torrent testi geçmedi, yorumlamak için erken. Milli Takım arası sonrasını bekliyorum.

      Sil
    3. Defansif oyuncu farki iste Siopis oyunu tutar Berat o özellikte degil, sonucta taktik olarak yenilmedin oyuncu kalitesine yenildin.

      Sil
  3. Taktik olarak iyidik mental ve bazı mevkilerde kalite sorunu var Okan dönmeyecekse kalede Fatih oynamalı Çipe değil. Afrikalı forvetler ne zaman dönecek? Düşmedikten sonra korkuya gerek yok disiplin, mental ve taktik süreklilik oluşmalı kalite sonra gelir, zaten hedef kalmadı.

    YanıtlaSil
  4. BU sezon tüm derbi maçlarda öne geçip ya kaybettik ya da berabere kaldık.Bunun kadro kalitesizliğinden dolayı olduğunu düşünüyorum.Kale,6 ve 8 numara ile bu takım çok iyi sonuçlar alır. Sezon sonu da PVA 'yı gönderip iyibir solbek almalıyız. Bazı oyuncular sadece iyi alternatif olabileceklerini gösterdiler bugün.Ömer,Taylan Hali ve Berkan iyi alternatif olur.Aynı anda bu oyuncular ile oynarsan sıkıntı yaşayabilirsin.Yerli kontenjanı için Kerem,Emre ve bir de Okan Koçuk olur düşüncesindeyim.Önemli olan 2-3 maç kazanıp düşme potasına girmemek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eksikler var. İşin içine tamamen girersek, şu görüntüde neredeyse herkesi yenilemek lazım.

      Sil
  5. taylan ve berkan gibi son derece yeteneksiz bi merkezin olursa tabi küme düşersin. Koskoca Gs'nin orta sahasına bak ya !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeteneksiz değil bence, sıfırlamış haldeler. Yetenek olayı başka bir şey.

      Sil
  6. Torrent 'ın açıklamaları da saha içi Terim gibi üstü kapalı imalar temenni vs ile geçip saha içi teknik taktik ayrıntılara girmeyip bitirmiyor. Abdullah Avcı gibi şunu plandık şunları yapabildik şunları yapamadık maç şöyle şöyle oynandı tarzında konuşuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Dogru, sadece bu yuzden bile Torrente seviyorum. artik turk futbolunda ustu kapali imalar veren kimseyi gørmek istemiyorum. Ne kadar buyuk efsane olurlarsa olsun.

      Sil
    2. Kötü başladı, kredisi yoktu. İşi gerçekten zor.

      Sil
  7. ilk golde marcao'dan önce ömer'in çok net bi hatası var. ömer bayram bu sezon böyle hatalarından dolayı en az 6-7 puan kaybettirdi. oyuncularımız bu bireysel hata ile maç kaybettirme konusunda yarış halinde galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, Marcao'dan beklentiler üst düzey. Ömer Bayram'dan o hatayı beklersin.

      Sil
    2. evet doğru esas yakan ömer. çok basit kayarak taca atamadı topu.
      marcao'nun önünde çok pis sekti top.

      Sil
  8. ilk yarı rakibi sahadan sildik. tüm değişiklikler doğruydu. bu maç büyük bir şanssızlık örneği. torrent'e eleştiri çok yersiz olur. kasımpaşa maçında evet. ama bu maç hayır.

    yalnız derhal kafa izni gibi uzaklaşmak lazım. 10-11 gün çok rahat süre var antalya'ya kampa gitmeliyiz.. alanya maçı gecesi döneriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Trabzon kadrosunu Torrent'e ver bizim takimi 4'lük yapardi ilk devre hoca bu takimla elinden geleni yapti kalitemiz yetmedi, acil orta sahaya dinamik ve tecrubeli 6 numara gerek 23 yasinda bir oyuncudan bahsediliyor ama umarim gelmez zira o yasta bir oyuncu bu takimi dusmekten kurtaramaz en kötü El Neny ayarinda birisi gelmeli tecrube ve mental kuvveti olan birisi gerek.

      Sil
    2. Kadro ne denli değişecek, kamp ne olacak. Bunlar etken. Sonrasına bakacağız ama hoca kredisiz başladı.

      Sil
  9. İlk yarı muazzam bir Galatasaray izledik. Yorgunluktan ve biraz da tecrübesizlikten iki hata sonucu maçı kazanamadık. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum. Ayrıca Uğurcan Çakır ne temiz oynadı.

    YanıtlaSil
  10. Zaman geçtikçe bir şeyler değişecek gibi takımda. Bugün beklediğimden iyiydi takım. Tabii daha çok yol var ama toparlariz. Benim Avrupa adına bile umudum var.

    YanıtlaSil
  11. Bu maç hocaya yazmaz, benide şaşırtarak takıma bu sezonki en iyi geçiş ve pres oyunumuzu oynattı. İkinci halil-babel değişikliği kağıt üzerinde doğruydu ama babel 1 tane bile uzun topu kazanamadı faul alamadı ayrıca uzun topta sektirdiği pozisyon %100 lüktü. Sadece fegi kanada atmak olmadı çünkü rakip ters uzun toplarla nwkameye oynuyordu ve orada boey ile 1-1 kalıp hepsinde boeyu ezdi ilk yarı bu durum tam tersiydi boey çok oyundan düştü. Morutan hatta oğulcan o kanada alınıp beke yardım götürülebilirdi hatta boey-yedlin değişebilirdi. Gelelim ömere iyi oynadığı maçta yine dafansif büyük bir hata yaptı ve bunu her bek oynadığı 2-3 maçta bir yapıyor işte bu yüzden ömer bek oynamaz çünkü defansif açıdan yetersiz ha anholt çokmu yeterli en azından ömerden yeterli. Marcao gelişine uzaklaştırarak hata yaptı ve 3 maçtır sallanıyor fatih hocanın gidişi belli ki çok etkilemiş. Taylana çok üzülüyorum şu an herkes taylandan 6 olmaz diyor ama bu çocuk geçen sezon playmaker 6 nın hakkını verdi iyiydi savunma istatistikleri 6 marjinli oyunculara yakın ama hicum istatistikleri çok iyiydi kilit pas oyunu açan uzun top anlamında sezon sonu 1 dk süre almadığı milli takım için ameliyatı geciktirdi ve sezon başı kampını alamayıp girdiği sezonda ritim bulamadı fiziken ve mental açıdan çok kötü, atalanta radarında olan taylanıj bu hale gelmesi çok üzücü son olarak hocanın morutandan az faydalanmasıda düşündürücü. Hakem yine penaltımızı yedi haram olsun yazık ya koskoca kulüp küme hattı üzerinde ve çok şansızız şu maç böylemi yeter biz trabzon gibi oynasak 3-4 yerdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan da 6 numaranın en büyük özelliği olan çevre kontrolü hiç yok. 6 numarada idare ediyor olması onu 6 numara yapmaz. Playmaker 6 numara falan da değil. Savunması çok düşük. Bize lazım olan 6 numara da playmaker 6 numara değil bildiğin net 6. Merkezi kapatacak ilk toplara basacak adam kovalayacak... Taylan da bunlar yok hiç te olmadı. En önemli ihtiyaç da bu takımda. Berkan la beraber oynadıklarında ise felaket bir orta sahaya dönüşüyor takım. Nasıl ki Taylan in zirve noktası Erzurum du Berkan in da hatay. Daha fazlası olmayacak ikisinden de. Yok Berkan i Almanlar izliyor falanlara da inanmayın. Berkan in koşmak dışında hiç bir ekstra özelliği yok.

      Sil
    2. Ben de hocaya yazmam. Mantıklı, yapılabilecek değişiklikleri yaptı ama malzeme bu.

      Sil
  12. İlk yarı gereken her şey vardı. 2.gol hariç.Babel hamlesini de anlıyorum.diger değişiklikler için acaba diyorum Cica yerine PVA girip PVA Ömer sol kanadı sağa da Soso yerine Morutan hamlesi gelseydi Kerem Babel ileride...Neyse üzüldük yazık oldu.

    YanıtlaSil
  13. Mangala, Gedson ve Pena gerçekten geliyorsa yeniden Avrupa ligine konsantre olabiliriz. Bu transferleri satın almayla sonuçlandıravilirsek her mevkide gençleşerek güçlenme projesine devam etmiş olacağız, güçlenme ironik gözükse de geçen seneye göre kadro olarak daha güçlüyüz ve bunu Avrupa liginde gösterdik. Taylan-Gedson, Berkan-Mangala ikililerinde hem Taylan hem Berkan'ın performanslarını yeniden yükseltebilir ve yaşadığımız düşüşe yükselişe çevirebiliriz.
    Marcaoyu pas oyununa yatkınlığıyla övüyoruz ama sanki topa sagip olup pozisyon oyunu oynamaya çalıştığımız dönemlerde Marcao en zayıf halkamıza dönüşüyor, oysa geçiş oyunu oynarken Marcao performansı zirve yapıyor. Bunun sebebi pozisyon hataları mı, konsantrasyon kaybı mı bilmiyorum ama Avrupa ligiyle onun da yeniden performansını yükselteceğini düşünüyorum. Torrent'in açıklamalarından sonra Mostafa için yuksek beklentisi olduğu görüldü, umarım bu beklenti karşılık bulur. Geçen sene gelir gelmez gösterdiği formu yakalarsa çok başka şeyler konuşuyor oluruz 2 ay sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ortamda inan Avrupa'ya odaklanmak zor :) Lig öyle bir halde ki. Tüm odak burada günü kurtarmak olacak gibi.

      Sil
  14. Taylan ve Berkan kötü oyuncular değil orta kalibre yerli olarak da iyi oyuncular. Keşke Nazım Sangare Umut Meraş Serdar Dursun gibi uygun maliyetle alınabilecek alternatif yedek standart yerlileri biz alabilseydik Kaan Ayhan 'ı ikna edebilseydik sıkıntılı olsa da Serdar Aziz kalsaydı. Allah'tan Emre Kılınç 'ı kaybetmenin ucundan dönüyoruz, takımda oyun zekası ve oynu yönlendirebilecek 1-2 yerli oyuncudan biri.

    Işin kötü tarafı euro kuru 15 TL ve paramız az. Ve seneye avrupada yokuz. Dönüşüm zor olacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir