5 Ocak 2022 Çarşamba

Galatasaray'ı sanki yeniden ayağa kalkma, sıçrama odağı olarak gördü


Fernando, Sevilla ile olan sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. 2 yılı tamamladığında da yaşı 36 olacak. Müthiş bir istikrardan bahsediyoruz. Sevilla'ya gittiğinden bu yana aynı çizgi ve etkide devam etmekte. Bazı pozisyonlarda tecrübeye oynarsınız ve istikrar olmazsa olmazdır. 6 numara böyle işte. Orayı doldurduğunuz an balans ayarını yapmak çok daha kolay. Galatasaray da Melo'yla yıllarca bunu başardı. Fernando da Galatasaray adına müthiş bir transferdi.

Yalnız bir detay var. Fernando, Galatasaray'a geldiği dönem düşüş içerisindeydi. Galatasaray'ı sanki yeniden ayağa kalkma, sıçrama odağı olarak gördü. 2 sezon Galatasaray forması giydi, 2 yılda gelen şampiyonluklarda da pay sahibi. Ne zaman kırılma anı olsa Fernando sahnedeydi. Özellikle de sezonların son bölümlerinde. Galatasaray'da geçirdiği 2 sezondaki sıkıntı sakatlık dönemleriydi. Uzun sürüyordu, 2 sezonda 23 maç kaçırmış. Bu çok büyük bir sayı.

31 - 32 yaşındaki bir futbolcu, maliyet var. Böyle bir sakatlık istikrarı da varken bazı eleştirilerin gelmesi doğal. Yine de kimse yerin dibine sokmuyordu. Böyle bir algı var da katılmıyorum. Satılmasını da o dönem doğru bulmuştum. 32 yaşındaki futbolcuna 4.5 milyon avro bonservis vermişler. Futbolcu da gitmek istiyor, 2 sezondaki sakatlık istikrarı malum. Başarılı bir satıştı. Futbolcunun yerini dolduramamak ayrı olay ama satışa bir şey diyemiyorum.

Gerçi yerini doldurmak adına da gayet iyi isimler geldi. Aynı transfer dönemi içerisinde Seri, Lemina, Nzonzi'yi aldık. Seri farklı bir tip de, Lemina ve Nzonzi benzer profiller diyelim. Özellikle de Lemina. Bulunamayan, Fernando'nun lider özelliği olmuş olabilir. Lider özelliğini aradığımızı ben de kabul ediyorum. Yine de Galatasaray'ı basamak olarak gören ve yeniden ayağa kalktıktan sonra ayrılmak isteyen futbolcuyu tutamazsınız.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteklerinizi bu anlamda bekliyorum :)

15 yorum:

  1. bizde 2 senede oynadığı maç sayısına neredeyse ilk senesinde ulaşmıştı. her sezon sakatlıklardan çok çekiyoruz. bu çok anormal bi detay ve bence sorgulanması gerekenler yerler var. sağlık ekibi olabilir, ya da çalışma sistemi filan olabilir.

    YanıtlaSil
  2. O yastaki futbolcu para kazandirarak gitti ama yerini de bir daha dolduramadin, Sevilla elbette bizden daha iyi yonetilen bir kulüp aldiklari oyuncunun degerini bilerek aldilar cok da guzel verim aldilar sen de eldeki sampiyonluklari verdin Fernando olsaydi en az 1 sampiyonlugun daha vardi, dikkat cekiyorum en az 1 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerini dolduramadın da, adam gitmek istiyor. + senin elinde 2 yılın 1 yılı sakat geçmiş. toplama vurduğunda en azından. sen vermedin, o gitti. ayrıca oradaki odağı ile buradakinin bir olmadığını da görüyoruz.

      Sil
  3. Yerini en iyi biçimde doldurmuştuk hem de. Aralarında Lemina sağlıklı kalabilse resmen yeni Melomuzu bulmuştuk, hala içimde yaradır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim isim bakınca var. Nzonzi geldi bu kulübe. O gelirken, Falcao da dahil olmak üzere sezonun en iyi transferi diyordum.

      Sil
  4. düzgün işleyen sevilla'da verimli olması normal. bizde çok maçta hayalet gibiydi. hele neredeyse 8-0 bitecek bjk maçının mimarıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada da müthiş iş çıkardı bence, hakkı çok teslim edilmedi. Yine de sakatlıkları can sıktı.

      Sil
  5. Gidişi o dönem için gayet mantıklıydı. O dönemde iyi sattık diyenler bugün Fernando kalsa şöyle böyle olurdu diye konuşuyor. Satanları suçluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de mantıklıydı. Kimse de o gün neden satıyorsunuz demedi.

      Sil
  6. Lemina'nin sakatlık sıkıntıları bizle başlamadı zaten sakatlık derdi olmasa gelmezdi ayrıca kiralıkti, yerini doldurduğumuzu düşünmüyorum. Şu gün gelse problemlerinizin çoğu çözülür.
    Hayır bir de her gitmek isteyeni seve seve göndermemiz sıkıntı, Adem, Okan. Fernando... Sözleşme iki tarafi da bağlar biz göndermek isteyip oyuncu ayak direyince iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina o durumda olduğu için sana düştü, bir de öyle düşün. Adam Juventus'ta yeni Pogba diye bekleniyordu.

      Sil
    2. Bir de Fernando'yu o sezon yollamasan sezon sonu gidecek. Sözleşmesi bitiyor. Kafası desen burada değil, gitmek istiyor adam.

      Sil
  7. O koşullarda satmak tabi mantıklıydı ama maalesef Fernandonun yeri doldurulamadı bir çok isim geldi gitti direkt verim alamadık. Bu tip oyunculara bayılıyorum hem profesyonel hem kaliteli ve direkt oyuna etki ediyorlar. Fernandonun takımı yönetebilecek kabiliyete sahip savaşçı bir yapısı vardı.İki şampiyonluğa direkt etki etmiştir. Galatasaray tarihinde unutulmayacak futbolcular arasına girmiştir. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerinin doldurulamaması eleştirilir ama Fernando neden satıldı diye bugün eleştirmek mantıksız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir