17 Ocak 2022 Pazartesi

Galatasaray'da penaltı kullanma işi çok büyük bir laubalilik


Galatasaray'da "penaltı kullanma" işi çok büyük bir laubalilik. Fatih Hoca döneminde de böyleydi, bugün de aynı. Bu takımın eminim ki penaltıcısı vardır, maçtan önce belirlenmiştir. Penaltı anında ise kutusunda büyük hisseden futbolcu o topu alıyor ve penaltıyı kullanıyor. Genelde de penaltılar kaçıyor. Penaltı konusunda akıl almaz kararlar alındığı da oluyor (geçen sezon Denizlispor deplasmanında Emre Akbaba'nın kullandığı penaltı gibi), bazen de "iyi hissediyorum" diyerek penaltı kullananlar da.

Cicaldau'yu iyi penaltı kullanır diye biliyorduk ve Fatih Hoca da asıl penaltıcının kendisi olduğunu söylemişti. Zaten tek tük penaltı imkanı doğuyor, lehimize çalmıyorlar. O penaltıları da kaçırıyoruz. Laubali de vuruşlar bir de. Penaltı ne kadar kötü kullanılabilirse o kadar kötü kullanıyoruz. Bu takımın penaltıcısı van Aanholt mudur? Bilmiyorum da, bir arkadaş kariyerinde kullandığı 2. penaltı olduğunu yazmış. 

Cicaldau sahada, takımın penaltıcısı olmasını bekliyoruz. Alpaslan Öztürk sahada, hatırlayın Göztepe'de kullandığı penaltıları. 8'de 8 adam, kaçırmıyor. Marcao sahada, Galatasaray'a gelmeden önce takımının penaltıcısıydı ve çok enteresan bir stili var. Kerem Aktürkoğlu sahada, o da iyi kullanır. Var oğlu var yani, penaltıyı iyi kullanabilecek birçok isim sahada. Kullanacak isim yok dersin de neyse deriz. Herkes sahada.

1-0'a kadar iyi oynuyordun ve öne geçtin. Hemen akabinde penaltı oldu ve orada 2-0 gelse eminim ki bu maçı çok rahat kazanacaktık. Oyun bize bakıyordu çünkü, rüzgarı arkamıza almıştık. Hatayspor risk alacaktı, biz de açık alanı çok daha iyi şekilde kullanacaktık. Penaltı kaçtı ve tüm momentum kaçtı. Sonra da Hatayspor rüzgarını izledik ve bir daha toparlayamadık. 2-1 öne geçmemize rağmen toparlayamadık. Galatasaray'a kıymaya programlı bir hakem faciası daha yaşanırken,  şu hataları görmek insanı çıldırtıyor.

12 yorum:

  1. 2-0'la oyun kopabilirdi sanki ligde çok rahatmışız gibi böyle sorumsuzca davranılması çok saçma.

    YanıtlaSil
  2. Bu penaltılara önlem almak şart. Başımızda yönetim olsa idari para cezası vererek önlem alır ama daha maaşını vermediğin oyuncuya hangi yüzle ceza verecen.

    2018 şampiyonluğu gomis'in penaltı atma hevesi yüzünden gidiyordu nerdeyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor değil. Penaltıcı belirlersin, o kullanır.

      Sil
  3. 2-0 olsa bence kazanacaktık. cicaldau atsın diyoruz da onun için biraz korkak diyorlar.. bilemiyorum.
    ayrıca pva 6 numara giydiği için attı gol sevincini ahmet çalık'a yönelik yapacaktı iddiası içler acısı. çocuk oyuncağı mı bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olmadı Kerem atar, Alpaslan atar. Var yani penaltıcılar. O firikiği kullanan çocuk penaltıdan kaçmaz.

      Sil
  4. Maci koparmissindir 3-0 falandir PVA degil Ismail Cipe'ye attir ama kariyerinde daha önce tek penalti atmis adamin topu alip o riske girmesi inanilir gibi degil sanki Galatasaray'in puanlari babalarinin cebinden cikiyor dagitan dagitana, ama bu disiplinsizligin sebebi yeni teknik ekip degil bu sürec ve penalti olayi sezon basindan beri böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can sıkıcı olay. Beşiktaş maçı kaybedildi ki böyle bence kırılmaydı.

      Sil
  5. bu saçmalıkları daha çok görürüz. geçen sezon bu yüzden şampiyonluk kaybetmemize rağmen bile akıllanmadık ya, daha da akıllanmayız. önümüzdeki maç yine penaltı olsun, yine aynı rezillikleri konuşuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biri dur diyecek de Fatih Hoca dönemi bile denilemedi :(

      Sil
  6. penaltıda ya terse yatırcaksın ya da dün diouf'un yaptığı gibi zımbalayacaksın

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir