31 Ocak 2022 Pazartesi

Galatasaray'daki yabancı durumu çok karışık


Galatasaray'daki yabancı durumu çok karışık. Ele kağıt kalem alıp hesap yapıyoruz ve işin içinden çıkamıyoruz. Beklenen transferler, bunun için gitmesi gereken isimler de var. 2 orta saha (6 ve 8 numaralar) ve forvet bekliyoruz. Inaki Pena hamlesi geldi, elde Muslera var ve yabancı kontenjanından 2 hakkı kaleci ile kullandın. Assunçao, Yedlin ve Luyindama ile yollar ayrıldı. Omar ve Inaki Pena'ya da hala lisans çıkmadığını düşünürsek şu an elde 10 yabancı görünüyor.

Omar ve Pena ile birlikte bu sayı 12'e çıkacak. Şu an düşünülen en az 3 transfer derken, mevcut yabancılarından 1'i ile yolları en azından şimdilik ayırman lazım. Eskiden lisans dondururdun ve sezonun geri kalanında o futbolcuya şans vermeyerek işin içinden çıkardın. Şimdi TFF onu da kabul etmiyor. Trabzonspor'un Gervinho için yaptığı gibi sözleşme feshi gerekiyor. Onlar bu yıl için sözleşmeyi fesih etti ve yeni sezondan başlamak üzere tekrar anlaşma yaptı.

Diagne'ye bu teklifi götürdüğünde kabul eder mi mesela? Nisan ayına kadar oynamayacağı söyleniyor, bu sezonu bir anlamda kapattı. Doğru olan da bu, işin içinde Diagne olunca insan karar veremiyor. Muslera'nın dönüşü daha yakın, Avrupa için de sadece 3 yeni isim bildirebileceğin için o devam eder. Ortada da başka futbolcumuz için talip görünmüyor. Morutan'ı kiralayamazsın, bu sezon 2 farklı kulüpte forma giydi. Babel ya da Mostafa Mohamed'den birini satabilirsin ancak, tek yol bu.

Bahsettiğim 3 pozisyona transfer olmazsa olmaz. Sadece 6 alıp geçemezsin, 8 numara da gerekiyor. Forvet de lazım, oradaki bitiricilik sorunu büyük problem. Hatta yerine göre stoper ihtiyacı bile doğabilir. Keşke bazı ihtiyaçları yerli ile karşılasak da, belli ki kulüpte para yok ve yine bedelsiz kiralama kovalıyoruz. Transferde dibin dibini sıyırdığımız günlerdeyiz. İddialı kulüplerin kadrosunda bulunan ve şu an gözden düşmüş isimlere yöneliyoruz. Yeniden hayata döndürme operasyonu.

13 yorum:

  1. 6 ay bile geçmeden FFP sarmalına yakalandığımız günlere geri döndük inanılır gibi değil. Her adım yanlış atılıyor. Başkan yola çıktığı projeyi çok kolay terk etti. Şimdi yapmaya çalıştığı projeyide terk edecek. Sezonu Bülent hoca ile kapatırız, Torrent falan kalmaz. Sportif direktör Campos deniyor, resmi imza göremedik. Kaleci bitti deniyor, resmi imza yok. Gomis bitti deniyor, imza yok. Hadi kaleci Torrent'in isteği olsun, Gomis sadece günü kurtarma ve taraftarın gazını alma hamlesi. Campos'un hiç mi listesi yok? Hocayla görüşse, oynatılacak oyuna uygun isimler kimler, kimler alınabilir konuşulsa diyeceğim ama gelmişiz Ocak sonuna. 2 hafta sonra Torrent gider, sonra yönetim gider, akabinde de Campos gider. Her gelen yönetim gideni aratıyor. Bir sonraki ne kadar kötü olabilir ki demek istemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Projeyi şu an terk edersin, çünkü düşme tehliken var. Tecrübeye ihtiyaç duyuyorsun. Bu da projeyi sarsmaz, aksine eksiği olan tamamlanıyor. Ama felaket yönetildiğimiz bir gerçek.

      Sil
    2. Katiliyorum zaten Gomis gol sorununu cözerse sorunu tespit ettigini kanitlamis olacaksin bence su an gidilen yol dogru en azindan inatlasmalar falan yok, hoca da yonetim de deniyor bence dogruyu bulacagiz bu sezon zaten gitmisti en mantikli transferleri yapip yolumuza bakmaliyiz.

      Sil
    3. Şu süreci bir atlatalım da, önce nefes alalım.

      Sil
  2. (Emre)
    Babel ve Feghouli'yle anlasip yollari ayirmaya çalışmak en dogrusu olur su an icin. Zaten bonsveris beklentimiz yok bu isimlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel özellikle, şu an kalmasına pek mantık bulamıyorum. Gomis de geldikten sonra.

      Sil
  3. Proje mi kaldı bir maç kaybedersek belki de düşme potasına gireceğiz koskoca Galatasaray bu sıralamada olamaz. Günü kurtarmak için elden ne geliyorsa yapılması gerekiyor. Bahsedildiği gibi yabancı olayı çok karışık Diagne bir şekilde kenara çekilmek zorunda. Gönlünü yapmak için bakalım ne şartlar sunacak bizimkiler. (Alp

    YanıtlaSil
  4. İşler çok karmaşık. Kimse de kolay kolay gitmez. Kalecinin yabancı olması işleri zora soktu ama başka çare de yoktu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok. Alabileceğin yerli kaleci yoktu.

      Sil
  5. Muslera, sacha, victor, marcao,pva, morutan, feghouli, cicaldau, babel, diagne, mostafa.. yani omarsız 11 oyuncu var hali hazırda, gomis, erick ve pena ile 14 olacak. Gedsona yer açmak için sadece Omar' a lisans çıkartmamak yetmeyecek, diagne, babel, feghouliden birisiyle yolları ayırmamız gerekecek. Omar'ı bedelsiz kiralayabilsek çok iyi olurdu, Feghouli'yi de maaşını biz ödeyerek Giresun'a kiralayıp Okan'ı isteyebilirdik belki ama Feg ve Babel'in böyle işlere girmeyecekleri gözüküyor. Bizim yönetimde de böyle bir cevvallık yok zaten.

    YanıtlaSil
  6. 4 tane forveti olup sadece 2 tane net ortasahsı olan dünyadaki tek takım biz olabiliriz sezon başı dönüşümü 2-3 parça ile eksik yapmamız sezonu bizden alıp götürdü. Yedek kaleci, ön libero ve sol bek eksiği bizi mahvetti hadi solbeki geçtim kalede muslera sonrası kalecimiz olsa ismi geçen pulgar tarzı yada elneny 6 olsa net 10 puan fazlamız olur şampiyonluk içinde olurduk çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro planlaması karıştı artık, iş gün kurtarmaya döndü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir