10 Ocak 2022 Pazartesi

Galatasaray'ın yetmediği çok an var ve bu da kadro kalitesizliği ile alakalı değil


3 konuya takıldım. Yardımcı teknik adam konusunu günlerdir konuşuyoruz. Işıtan Gün, açık açık direkt hedefi gösterdi, görüştük dedi. Fatih Hoca ise önüne böyle bir şey gelmediğini söylüyor. O gün söyledim, amaç hocanın ekibini güçlendirmek değil, istifaya zorlamak. Bunun bir ilerisi de "hocam sen gel sportif aş'ye yönetici ol ya da başına geç" demek. Bu da olacak. Suyun önünde duramazsınız derken kastım bu. Bazısı takılıyor da, olacakları az çok herkes görüyor.

2. konu hocanın "ligin ilk yarısının en iyi futbol oynayan takımıyız" vurgusu. Sürekli iyi oyundan, kaçan gollerden bahsediliyor da, ligin ilk yarısının en iyi futbolunu oynamadık. Galatasaray'dan iyi birçok takım vardı. Hakemin katlettiği, federasyonun üzerimize kabus gibi çöktüğü birçok an olsa da, Galatasaray'ın istikrarlı iyi futbolu falan yok. Evet çok gol kaçırıyor da, bu da yetersizliğin göstergesi diyeyim. Çalışma ürünüdür her şey, bu futbolcuları pek transfer etmedim. Maalesef her kötü sonuç sonrası bazı futbolcular, hatta yeni transferler medya önüne atılıyor.

3. konu da hocanın taraftar tepkisine direkt ayar verme isteği. Taraftarın, "söylesene Fatih Hocam bu takım neden oynamıyor" demesine tepki gösteriyor. Kaçan gollere tepki gösterilir ama bu maç özelindeki kötü oyuna tepki gösterilemez dedi. Gayet gösterilir, neden gösterilmesin. Takım futbol oynamıyor, hem de uzun süredir. Xg değerleri havada uçuyor, için için bu istatistik üzerinden zehirleniyoruz. Galatasaray'ın yetmediği çok an var ve bu da kadro kalitesizliği ile alakalı değil.

Alenen kötü oynuyoruz ve taraftarın tepkisi de her geçen hafta büyüyor. İşin sonunda "istifa" da derler. O zaman yollar kötü ayrılacak ve bunu hiç istemem. Yenilenmek gerekiyor, tıkandık. Bunu daha önce de yazdım. Daha iyiye gitmeyecek bu takım, artık herkes geriler oldu. Gençleştik tamam da aldığımız isimler altyapıdan değil ki, kaliteli futbolcular. Potansiyelleri var ve bunları parlatacağız. Ama biz bu gençleşme içerisinde hala Babel, Arda Turan diyebiliyoruz. Teknik ekip, bu gençlere "çocuk" muamelesinde bulunmayı bırakmalı.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteklerinizi bu anlamda bekliyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir