10 Ocak 2022 Pazartesi

Suyun önünde durulamaz derken ki kastım buydu


Suyun önünde durulamaz derken ki kastım buydu. Ayrılık kaçınılmazdı, o rüzgarlar esiyordu. Bugün de yaşanabilirdi, yarın da, 1 ay sonra da. Kafalarda bir yerde ayrılık kararı oluştuysa, zamanı ilerletmenin hiçbir anlamı kalmıyor. Olmasaydı sonumuz böyle, diyebileceğim bu. Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi, Türk futbolunun da bana göre babası. 3 yıllık proje adı altında yola çıkıp, 6 ay sonrasında yaşanan ayrılık. Tek giden Fatih Terim değil, kısa bir zaman sonra yönetim de olacaktır.

Yönetim "devam edebilmek" adına son bir kurşun attı. Tepki zaten onlara dönmüştü. Fatih Terim'e ise her geçen hafta büyüyen bir tepki doğacaktı. Şimdi günü kurtarmayı deneyecekler. Günü kurtarırlarsa da, yaza daha etiketli bir hamle ile göz boyamak isterler. Bilmiyorlar ki gelen hiçbir teknik adamın Fatih Hoca kadar kredisi olmayacak. Fenerbahçe misali bir teknik direktör döngüsüne girmemiz oldukça olası. Burak Elmas, buram buram Ali Koç kokuyor.

Fatih Terim sayesinde bu seçimi kazandılar. Az oy farkı vardı ve Burak Elmas'ın ısrarlı Fatih Terim söylemleri bu seçimi kazandırdı. 6 ay sonra ise devam edebilmek adına hoca ile devam etmediler. Bir noktada kendi de bırakmış oldu. Plan, proje her şey çöpe. Tam anlamıyla günü kurtarmak üzerine bir adım. Hocanın hataları yok mu, fazlasıyla var. Hoca başarısız mı, fazlasıyla başarısız. Suyun önünde duramazsınız, yaşanacak olan yaşandı. 

Üzgünüm. Ayrılığı bekliyordum da, yaşanmış olmasını görmek beni yaraladı. Fatih Hoca'yı çok severim, öz babamdan dahi beni çok mutlu etmiş bir insan. Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi. Güzel bir ayrılık mıydı, bence hayır. Hoca ile yolları ayırmak adına dolanıp durdular çünkü. Gel sportif direktör ol, transfer yapamayız, sana yardımcı alalım gibi görüşlerle geldiler. Hocaya istifa diyememek ama istifasını istemektir bu. Galatasaray adına hayırlısı olsun.

44 yorum:

  1. Keşke böyle olmasaydı, hoca bunu haketmedi daha iyi bir sonu hakrdiyordu artık hoca olarak döneceğini düşünmüyorum, belki başkan olarak gelir. Beni üzen birşey daha büyük ümitler bağladığımız kurtuluş olarak gördüğümüz Burak Elmas ın bu kadar kısa sürede kendini bitirmesi geleceğe yönelik umutlarım da tükendi. GS illaki şampiyon olur, toparlar ancak arupayla rekabet edebilecek altyapı ve genç oyuncuya önem veren sistem olur mu? Hiç sanmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, çok daha güzel bir ayrılığı hak ediyordu en azından.

      Sil
  2. Ünal Aysal dönemindeki ayrılışından sonra göz yaşlarıma hakim olamamıştım. Ama bugün bu habere şaşırmadım, biraz içim buruk sadece. Senin de yazdığın gibi Fatih Terim'in bizdeki yeri apayrı. Ama bu birliktelik artık yürümemeye başlamıştı.

    Yaşattığın her şey için teşekkürler İMPARATOR, teşekkürler FATİH TERİM !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırmadım, yaşanacak olandı maalesef.

      Sil
  3. Fatih Hoca'yı hep eleştirdik ama eldeki proje de sadece Fatih Hoca'yla devam ederdi. şimdi işler çok karıştı artık.

    YanıtlaSil
  4. Bugün bir karar alınmak zorundaydı, üzücü olsa da kararı ertelemekten iyidir. Teknik direktör olarak Torrent'i açıklayacaklarsa bunun bir an önce yapılması gerekir ki çok cesurca bir hamle olur. Işıtan Gün'ün hayatının kumarı olacak bu hamle, umarım Galatasaray için hayırlı olan olur.
    Cica-Morutan-Nellsson-Boey gibi müthiş transfer hamleleri yapmıştık, umarım heba olmaz.
    Yönetimin bu yapılanmanın devamını getireceğine inanıyorum, zira bu onların projesi. Yaz döneminde Terim Ghezzal, Stanciu, Elneny gibi tecrubeli isimleri tercih ederken yonetim bu isimleri veto etmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada Torrent'i farklı bir görevle de getirebilirler; yani doğrudan yönetime bağlı olarak çalışacak şekilde ... direktörü de diyebilirler. Bu da onun gerçekten de Terim'in yardımcısı olarak düşünüldüğü imajını tesciller. Tabii zamanla yarışırken bu pek mümkün değil, ama Bodo'nün tüm oyuncularına kafadan talip olmak yerine teknik direktörlerine talip olmak mantıklı olurdu; Knutsen ve Torrent, gibi bir yapılanma Terim sonrası oluşacak boşluğu daha iyi doldurabilirdi.

      Sil
    2. Galatasaray'ın elinde gayet potansiyelli bir kadro var. Fatih Hoca bunu sağladı. İleride bu yaptıkları daha net anlaşılacak.

      Sil
    3. Cica-Morutan-Nellsson-Boey, Nellson hariç hiç bir katkı göremedik karsi çıkacaksın ama Galatasaray seviyesinde kesinlikle değiller. Bu takımda onların bölgesinde kimler oynadı kimler biz hala 6 milyon Euro verip oynamayan, oynatamadigimiz veya kapisetesi bu olan oyunculara iyi diyoruz şaşıyorum. (Alp

      Sil
    4. Klişe olacak ama Avrupa liginde seviyelerini gösterdiler; Morutan istikrarsız bir görüntü çizdi ligde ama ne yapabileceğini gösterdiği maçlar oynadı. Cicaldau covid geçirinceye kadar inanılmaz istikrarlıydı, Boey de hem defansif hem ofansif anlamda beklenenin üzerinde katkı verdi. Marcao-Nellsson ikilisi, özellikle Avrupa ligi maçlarında hatasız oynadılar, PVA son paslarda çıldırtsa da temposuyla hücumda fark yarattı. Berkan'ı lazio ve Marsilya maçlarından sonra Dortmund'un takip etmeye başladığı konuşuluyordu.

      Sil
    5. Elimizde potansiyelli bir takım var. Yeni gelecek teknik adam asla enkaz devralmayacak.

      Sil
  5. Fatih Hocayı herzaman destekledim.Ama hoca artık kendine ve takıma zarar vermeye başlamıştı.Özellikle de transfer takıntısı ve yanına tecrübeli yardımcı almaması sonunu getirdi.Yıllardır sabredildi ama artık Hocayla olmayacağı netti.Bulent korkmaz veya Okan Buruk gibi genç dinamik ve modern futbol oynatan bir hoca gelir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ne Bülent nede Okan gelir. Vasatı asamayan yerli hocalardan gına geldi artık.

      Sil
    2. Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi yabancı hocaları getirip dünya kadar tazminat ile göndermek ne kadar mantıklı? Yıllardır superligde şampiyon olan yabancı td yok.

      Sil
    3. Şu an bugünü düzeltebilmek adına yerli hoca şarttı. Yeni yabancı, hem de Domenec Torrent gibi bir ismin değiştirebileceği çok şey yok.

      Sil
  6. (Emre)
    Bende uzuldum. Bana cok mutluluklar yasati hoca. Yasayan efsanemizdir. Ama ayrilik yasanmaliydi. Bence en buyuk problem hocanin kendisiydi. Hocayi hakli buldugum bircok konu var ama 2000'den bu yana calistigi her farkli yønetimle (italya, milli takim, galatasaray) problem yasamasi artik gøsteriyor ki problemli olan hoca. Ben Burak Elmas'a inaniyorum. Inandigim da ilk ve tek yønetim. Bence bu adim kendilerini kurtarmak icin degil gelecegi kurtarmak icin. Proje diye basladilar, ve mukemmel degil tabi. Ama hoca degismeyecek. Zor anlarda Babele, Ardaya Feghouli'ye dønecek. Hakem diyecek. Cezalar bitmeyecek. Bahaneler uretecek. Fatih hoca cabuk sinirleniyor. Dramsiz, kavgasiz tek bir sezon hatirlamiyorum hocanin. Bunu inkar edemeyiz. Ve bu olaylar bence takima zarar veriyor. Fenerbahce ørnegi verdin. Bence asil bu degisim olmasaydi o Fener de yillardir suren mutsuzluk ve o negativ tablo olusacakti. Fatih hocayi cok seven biri olarak søyluyorum bunlari. Yønetim oyunun, ve oyuncularin gelisecegine inanmadilar ki bu yola basvurdular. Benim kafamda olan neden Atalay degilde fit olmayan Arda oyuna girdi (Arda'yi suclamiyorum). Neden Bartug varken Aytac oynadi gibi sorulari yønetim de sormustur kendilerine. bu genclesme adimi yønetimin. Uzgunum bunu søylemek icin, ne gencler kazandirdi hoca bize evet, ama bu sene baska yønetim olsa yada tum yetki hocaya verilse Flavius adinda yorum yapan arkadasin dedigi gibi Ghezzal ve Elneny gelirdi yillik 3 milyon euroya 3 yillik søzlesmeyle. Bence yønetim gunu degil gelecegi kurtariyor bu adimla. Surekli kavga, surekli ceza, surekli baska bahaneler ureten teknik heyet dønemi bitmeli. Sakin, dogru tespitler yapabilen, inatlasmayan, ve oyunculara baba olmaktan ziyade teknik direktør olan birini gørmek istiyorum artik. Altyapi Genclere cocuk muamelesi degil, futbolcu muamelesi yapan teknik heyet gørmek istiyorum.

    Hocaya tesekkurler ederim. Umarim duzgun ve hocaya yakisir bir sekilde vedalasilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an başarısızdı, nedenlerini kendimizce sıraladık. Uzun uzun yazmıyorum o yüzden :)

      Sil
  7. Plansiz programsiz bence mantiksiz bir acele karar oldu, Torrent ismi konusuluyor abi kalecimiz yok Torrent Okan ya da Bulent gibi bir hocanin yardimcisi olursa olur ama tek basina daha da kötü yapar.
    Torrent nereden bilecek Ismail Cipe'yi arkadas transferi kim yapacak cok yanlis zaman hem de hos bir veda degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaoslu günler bizi bekliyor. Yarına yönelik tek beklentim yok

      Sil
  8. Yönetim bu kararı aldığına göre baharda seçime gidip bırakmayı düşünüyor olabilir. Kaosun kapıları açılmıştır. Terim meselesi maddi değil felsefi bir tartışma alanıdır. Bu alanı doğru anlayan, doğru düşünceyi bulan yönetimler başarılı olur aksi halde bildiğimiz o ego bir şekilde kurtarıcı olarak görünür hale gelir tekrar.. Çözüm açık ve basittir: Modern futbolu anlaşmış, buna göre bir yorum edinmiş, insani ilişkileri güçlü bir teknik adama uzun vadeli olarak futbolu bırakıp kulübün maddi sorunlarını çözmeye odaklanmak. Maddi sorunlar aşıldıkça her alanda gelişim başlayacak ve süreklilik kazanacaktır. Artan her kuruş yada ele geçen her fırsat yatırıma dönüştürülmedikçe kaos sona ermeyecektir.GS için çok çok çok kritik bir dönemin başındayız.FB örneği ortada.Akıllı davranalım yeterli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum da yazı görebileceklerini pek düşünmüyorum.

      Sil
  9. İşin arka planını zaman içinde öğreniriz. Ancak geçen yılki ve bu yılki hakem kararlarını görmezden gelip, rakiplerin nasıl şampiyon olduklarını (ve olacaklarını) da hatırlamak lazım. Maalesef Türkiye'de futbol sadece futbol değil. Fatih Hoca'nın ise bu süreçteki tek negatif tarafının takımın futbolunda bir gelişme gösterememesi, eksikleri de hep transfer ile çözmeye çalışması olabilir ancak. Konuşmak ile yapmak çok farklı. Bakalım vizyonlu yöneticileri işler kontrol edilemez olduğunda ne yapacak? Güzel konuşmak ayrı, yapmak ise ayrıdır. Sabır acıdır meyvesi tatlıdır derler, gerçek liderler de kolay çıkmıyor. Bakalım zaman bize neler gösterecek? Ama sanırım Başkan işin kontrolünü kaybediyor gibi geliyor bana. Umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon da aynı. Resmen kılıçtan geçirildik ve yönetim buna sessiz kaldı. Yönetilememek büyük problem.

      Sil
  10. 2- Eğer tek mağlubiyet de görev bırakılacaksa neden lig arasında istifa etmediler en azından daha uzun bir vakit olurdu buna göre de transfer yapılacaksa yapılırdı. Türkiye kupasında kaybedilen maç sonrası istifa zorunluluktu hatta daha öncesinde bu karar verilmeliydi. Kalmak da bu şekilde bırakıp gitmek de ayrı bi tuhaflık. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan, program yok artık. Kararlar doğaçlama.

      Sil
  11. Daha öncede yazmıştım bu sezon zaten bitmişti bence fatih hocaya ve onun gitmesini isteyen düzene kurban edildi gönlüm buna razı gelmiyor yoksa oyun olarak sırf saha içine girersek gitmesi normaldi başkası bu kadarda kalamazdı ama şu görüşede katılıyorum teknik direktör döngüsüne gireceğiz gibi hele basında konuşulan torrent vs gibi felsefe adamları oturtmak istediği düzeni otırtana kadar kapının önünde bulur kendini keşke okan denenseydi ayrıca getirisin favreyi vs beklemeni yine
    anlarım ama torrentinde ne yapacağı meçhul eğer gelirse çok üzüldüm. Keşke sezon sonu beklenip hoca kendisi yönetim yada futbol aş vs geçiş yapsaydı koskoca fatih terimin finali böyle olmamalı ki bence sonraki yönetimle bidaha gelir takımın başına

    YanıtlaSil
  12. ah be hocam. olmasaydı sonumuz böyle :( bu son gerçekten de son. çünkü 5. dönemi olmayacak.

    YanıtlaSil
  13. Hoşgeldin Milan günleri, hoşgeldin fetret devri. Galatasaray'ın yeni dönemini sanırım bu cümleler en iyi şekilde açıklar. Menajerlerin eline teslim ettiler kulübü, yazık, çok yazık. Hiçbir kariyeri olmayan Torrent'ten medet umuluyor, bu bile niyetleri belli ediyor aslında. Herşey daha kötü olacak. Mayıs ayında seçim olur, yeni gelen ne yapar görürüz ama bu yönetim çok büyük hayal kırıklığı, çok yazık. Korkum o ki Milan'dan beter olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaosun içine düşeceğiz, mutlaka bir teknik direktör sirkülasyonu yaşanacak.

      Sil
  14. Sonda yazacağımı başta yazayım. Fatih Terim Galatasaray’ın yaşayan efsanesidir. Ben lise yıllarımda hocanın fotoğrafını cüzdanında taşımış bir adamım. Hocanın futbol bilgisine de laf söyleyecek haddim yok. Ama… Tüm iyi özelliklerini aklı sahada, futbolda olduğu sürece sergileyebiliyor. Bu ayrılık Rezan’ın istifası sonrası kesindi. O arada “acaba hoca bırakır mı?” süreci olduğunu düşünüyorum. Öyle ki ligde başarı zaten imkansızdı ve acele edilmedi. Yoksa bana sorsan bu karar 5’inci - 10’uncu haftanın kararı. He diyeceksin ki; “neden siteden güven açıklaması yapıldı o zaman?” Ben işte o açıklamanın da Burak Elmas’ın hoca hayranlığına veriyorum. O da bir ümit denedi; o arada da teknik ekibe transfer ve gelişmeyen oyun eleştirilerinin hocayla arada erimesi mümkün olmayan bir duvar örülmesine neden oldu.
    Garip gelebilir, ben başkana halen güveniyorum. Hatta dost meclisinde sene başındaki manasız futbolu, sahaya atılan Babelleri, Feghouli’leri (ayakta duramayan Luyindama ısrarını) falan görünce hocanın başarısızlığına en başta Elmas’ın tahammül etmeyeceğini söylemiştim. Bize başarıyı hoca öğretti eyvallah ama kimse Galatasaray’ı vasata alıştıramaz! Hoca çok fazla “dış” dünyaya takılı kaldı. Servet Yardımcı, MHK falan futbola verecek enerji kalmadı. Bunu kompanse edecek teknik ekip de olmayınca ısrarla geriden oyun kuran, topa çoğunlukla sahip olan ama sadece geveleyen bir takım çıktı ortaya. Üstelik tüm potansiyeline rağmen!
    Ben Elmas’ın tıpkı FM’de olduğu gibi alternatif hocalarla beklentilerini sunarak görüşeceğini ve doğru bir modelleme yapacağını düşünüyorum. Az zaman belli eder her şeyi. Umarım yanılmam :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suyun önünde durulamaz diyordum, bunu da son birkaç haftada yazdım. Rezan Epözdemir ile hocanın alakası yok yalnız. O biraz daha yönetilememek ile alakalı sanki.

      Sil
    2. Ben öyle düşünmüyorum. Hoca doğrudan kendine dair bir hareket olarak almıştır o istifa sürecini. Fazlasıyla pembe bir tablo mu çiziyorum emin değilim ama ben hocanın gidişiyle TFF - MHK gibi kurumlara beklediğimiz sert tepkilerin geleceğini düşünüyorum. Çünkü başkandan biraz Galatasaray menfaati kişilerden üstündür ışığı alıyorum. Zira son dönemde yapılacak girişimler Galatasaray’dan ziyade Hocanın itibarını korumaya yönelik algılanabilirdi, hatta algılandığı da oldu. Her bir cümlemi saçma olarak okuyabilirsiniz, tamamen hislerimi yazıyorum.

      Sil
    3. O sert tepkiler bugün gelecekse, ortada çok büyük yüzsüzlük var demektir. Estağfurullah saçma falan gibi algılamam, teşekkür ederim bloga değer katılıyorum.

      Sil
  15. Umarım dediğin gibi olmaz ama o tehlike ufukta.

    YanıtlaSil
  16. "Doğrusu insan pek nankördür."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın üstadım ama bu nankörlük galatasaray in yaşayan efsanesi denen bir kişiden gelince daha bir kırıcı oluyor. Milyon dolarları bırakmamak adına takımı bu hale düşürmek Galatasaraylılık ile bağdaşmayan şeyler.

      Sil
    2. Yollar o kadar kötü ayrıldı ki. Berbat bir süreç yaşıyoruz.

      Sil
    3. Gerçekten para hırsı ile Terim yorumlamak inanılmaz.
      Rüyanda göremeyeceğin parayı dava sonuçlanmadan devlet kurumuna bağışlanması üzerine talimat verip kuruşuna dokunmayan Galatasaraydan 5 kuruş tazminat almayan insan için bu yoruma ancak tebessüm edilir. Bir ara sevdaya dair bir şeyler okumak hissetmek düşerse aklına Terimin Galatasaray bağına yoğunlaş güzel bir örnek çünkü sevdaya dair. Ben razıyım sağ olsun. Bazen olmaz olmayabilir mühim değil.
      Bize güzel bir sevgi mirası bıtaktı. En güzelini kalpten diliyorum hocamıza.

      Sil
  17. Fatih Hocayı ne kadar sevsem ve ne kadar değer versem de son 3 yılda takım birtürlü ileri gitmedi. Hoca geldiğinden buyana 55 transfer yapmış.Neredeyse 2 takım.Surekli iyi oynuyoruz dendi.Rahat kazandığımız kaç maç var? Her maç ayrı bir gerilim ve sinir harbi.Maalesef Hocanın inatları ve baskın karakteri eksikleri görmesini engelledi.Hoca efsanemiz olarak kalacak. Hocanın bu ayrılıktan dolayı mutsuz olduğunu düşünüyorum.Kendisi yarı yolda bırakmadı ve takımın 3-4 haftada toparlayamacağını biliyor.Takım daha da kötüye gidince tepkiler hocaya yonelecek ve taraftar Hocayı istifaya davet edecekti.Hoca için bu daha büyük yıkım olacaktı.Bu şekilde olması Hoca için daha iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar ayrı konular, tartışılabilir. Ben ayrılığın yaşandığı süreç ile alakalıyım şu an.

      Sil
    2. Samimi bir yorum hakkın var o durum gerçek olsa da kabullenmesi zor bir süreç de olabilirdi gerçekten ancak ben dünden bugüne sabahtan akşama hemen acilen emeğin hakkı özüne dair hiçbir alan bırakmayan bu yeni nesil tüketim duygularına yenik düşmeleri yakalayamıyorum vicdanen açıkçası.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir