2 Ocak 2022 Pazar

Garry Rodrigues, Galatasaray için son yılların müthiş bir fiyat performans transferiydi


Garry Rodrigues, Galatasaray için son yılların müthiş bir fiyat performans transferiydi. Scout mu yoksa menajer önerisi miydi bilmiyorum da, harika transferdi. Transfer ettik, ilk etapta güzel katkı aldık, sonra rotasyonun derinliklerine yolladık. Tudor zamanı biraz daha "çalışkan" yapısıyla kullanmaya çalıştık. Fatih Hoca da Garry Rodrigues'den tam anlamıyla yıldız kanat performansı aldı. Hocanın 4. dönemi dokunuşlarının ilk sıralarında yer alır.

2017 / 2018 sezonunda 40 maçta 10 gol 11 asisti vardı. Gomis'le o kadar güzel 2'li oldular ki, hücumun dayanağı bu isimlerdi. Belki bir yanlışımız varsa, hemen sezon sonunda bu futbolcuyu pazarlayabilmek lazımdı. Değerini bulmuştu çünkü, ötesi zordu. Teklif geldi mi onu da bilmiyorum. O dönem Kasımpaşa'lı Trezeguet'in çıkış maddesi vardı. Garry Rodrigues'i ciddi bir bedele satıp, Trezeguet ile orası çok güzel dolardı.

Ocak ayında gitti. 9 milyon avro gibi bir bonservis bedeli lazandık. Geldiği fiyatı düşününce, karlı bir iş oldu. Elde Onyekuru vardı, o gidince orayı doldurdu ve yine müthiş bir performans izledik. Çarktır bu işte, bugün de yapılması gereken. Değerini bulan gidecek, arkası da daha düşük maliyete dolacak. Garry Rodrigues, Galatasaray'a geldiğinde çok genç de değildi ama her şartta doğru transfer. Yaş algısı önemli değil, önemli olan "maliyet" diye söylemem bu. Garry Rodrigues'in etiketi mi vardı?

Suudi Arabistan'da olmadı, Fenerbahçe onu neredeyse rekor bedellere kiraladı, orada da hiç olmadı. Galatasaray maçlarına dahi çıkmadı adam. İstesek alırdık da, etiketi almıştı artık, maliyet uçmuştu. Şimdi de Olympiakos forması giyiyor. Rotasyon içerisinde savruluyor diyelim, yaş da 31 oldu. Onyekuru da orada ve o da rotasyon içerisinde savrulanlardan. Bu isimlerin anahtarı Fatih Terim'deydi sanırım. Onun dışında kimse katkı alamıyor.

6 yorum:

  1. Onyekuru gelse yine Fatih Hocam en doğru katkıyı alır,Kerem Avrupa'ya gidince o da muhtemelen katkı veremez.BAY'a henüz bir dokunuş göremedik malesef şu anki görüntüsü GS seviyesinin çok altında, yine dönerse Yunus Akgün en fazla rotasyon oyuncusu olur. Bazı taşlar bazı yerlerde ağır, Gedson da gittiğinden beri oynamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu'nu mu keseceksin? Yazın da Onyekuru gelsin deniliyordu, belki bugün Kerem Aktürkoğlu olmayacaktı. Kerem ve Onyekuru bambaşka 2 tarz.

      Sil
  2. Bu yazı yüzünden şimdi yine Garry Rodrigues gelsin Onyekuru gelsin demeye başlayacak millet:)

    Garry Rodrigues her açıdan çok verimli bir transferdi gerçekten. Al parlat sat'ı ilk tattigimiz transferdi galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekurucular özellikle aportta bekliyor :)

      Sil
  3. Nadir iyi yaptığımız işlerden biriydi. Takıma çok güzel katkı yaptı maliyeti de çok yüksek değildi. Fener'e de zararı büyük oldu :) Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir