28 Ocak 2022 Cuma

Görev tanımı ne olacak bilmem de, futbol adına ipleri ona bırakmak en doğrusu


Luis Campos ile alakalı olumlu haberler geliyor. Görev tanımı ne olacak bilmem de, futbol adına ipleri ona bırakmak en doğrusu. Galatasaray yönetiminin futbola yönelik bir aklının olduğunu düşünmüyorum. Sportif direktör tarzı bir hamleden önce teknik direktör açıklayarak da bu söylediğime imza atmış oldular. Luis Campos işi nasıl gelişti bilmiyorum da, atılabilecek tek ve en doğru adım. Tabii Galatasaray yönetimi yaz günlerini görebilir mi bu konuda da şüphelerim büyük.

Madem böyle bir şey düşünüyorsun, Fatih Hoca görevde iken Torrent ile görüşeceğine, direkt olarak Luis Campos'u bağla. Ayrılık yaşandığında da bir an önce operasyona başla ve zaman kaybetme. Futbol aklı dediğin adam kendi teknik direktörünü getirecek ki, saha içine yönelik düşündüğü şeyler gerçek olsun. Torrent başka bir teknik adam, Luis Campos'un düşünceleri bambaşka. Tam görev tanımı ne bilmesem de, birçok departman ona bağlanacak gibi.

Transfer bu konuların en başında gelir. Galatasaray'ın potansiyelli bir kadrosu olduğuna inanırım. Ciddi yatırım yapıldı ve temel beklenti sonraki satıştan elde edilecek gelirlerde. Luis Campos da öncelikle bunu sağlayacak. Sonrası alış kısmı, bu potansiyellerin yerini başka potansiyeller alacak. İşin altyapı ve scout tarafı da yapılandırılacaktır. Kendi teknik direktörünü getirmesiyle birlikte de yola çıkılır. Bu işler bugünden yarına değil tabii, zaman lazım.

Luis Campos, Dünya'da kendini kanıtlamış, işinin en iyisi kabul edilen isimlerden. Görevi kabul ettiyse de burada mutlaka potansiyel görmüş demektir. Onun ajandasından faydalanabilmek dahi başlı başına bir şey. Portföyünde birçok önemli potansiyel var. Akılcı işler yapacağına inanıyorum. Özellikle de satış tarafını yola koyarsa bu çark dönmeye başlar ve düşündüklerini daha iyi uygular. Kadroda önemli değerler var ama gidişat kötü. Onları yeniden parlatmak gerekecek.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir