25 Ocak 2022 Salı

Görüntü vermekle, iyi oynamak farklı şeyler


Yedlin konusunda bir çelişki yok. Dün söylediğimin arkasındayım, bugün söylediklerim de farksız değil. Galatasaray'da toplamda 31 maçta oynadı, oynadığı iyi bir maç var mı diye düşünürken, en fazla görüntü verdiği vardır diyorum. O görüntü nedir dersek, Avrupa Ligi'ndeki savunma performansı derim. Yine de bu takımın beki olmak çok daha fazlasını istiyor. Lig söz konusu ise, bekten alınacak hücum katkısı senin iyi ya da kötü olduğunu belirler. Yedlin'den de böyle bir etki alamadık. Şu maçta iyiydi, burada görüntüsü vardı ben de derim ama genele bakınca süreç hayal kırıklığı.

Transferi "fırsat" niteliğindeydi. Omar'ın yaşadığı talihsiz kazanın ardından, ilk etapta sağ bek transferi düşünülmüyordu. Fatih Hoca da "Linnes ve Şener Özbayraklı ile devam ederiz" düşüncesindeydi. Sonrasında "bedelsiz" şekilde Yedlin'in transferi gündem oldu. Bedelsizden kastım bonservisinin olmaması. Bu fırsatı değerlendirelim diye düşünmüş olacaklar ki transfer gerçekleşti. Yıllık ücret tarafında bir külfetti tabii. Sen Linnes'e öyle bir maaş verdin ki, Omar da Yedlin de geldiklerinde "biz daha büyük kariyeriz" diyerek daha az bir parayı kabul etmediler.

Zararın neresinden dönsek kardır noktasındayız. Yedlin'in 2023'te biten bir sözleşmesi vardı ve aldığı yıllık ücret çok fazla. Oradan doğacak boşluk da transfer adına kullanılabilir. Tabii o zaman da sağ bek durumu ne olacak sorusu gelecek. Boey iyi dönmedi. Belki toparlar da, sakatlığa çok müsait görünüyor. Omar ne durumda bilen yok. Herhangi bir sağ bek alternatifinden söz edemiyoruz. İsmail Çokçalış'ı almadın, bence yabancı kuralı kaynaklı yerli sağ bek almalısın. Düşününce de aklıma bir isim gelmiyor.

Yedlin'in gidişi her şartta olumludur. Maalesef Galatasaray öyle bir durumda ki, bugün göndereceği isimden, dün katkı almaya çalışıyordu. Alternatifler yetersiz, gitmesine kesin gözüyle bakılan isimleri de kullanmak durumunda kaldık. Şimdi 2 haftalık aradaki transfer sirkülasyonunu merak ediyorum. Geçen sezonki Başakşehir gibiyiz, ciddi ciddi düşme ihtimalini konuşuyoruz. Yenilenme gerekiyor, saha içerisinde birçok eksik oluştu.

11 yorum:

  1. Yerli genç bir oyuncu üçüncü seçenek olarak oraya eklenebilir. Sıra ona gelir ve fırsatı degerlendirirse yeni bir futbolcumuz daha olmuş olur

    YanıtlaSil
  2. boşa alınan bir adam daha. linnes ve şener ile sadece 17 lig maçını idare edemeyip yapılan müsriflik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdare edemiyorsun işte. Şener Özbayraklı sürekli sakat, Linnes iyi durumda değil. Şampiyonluk hedefin var. Fırsat düşünce değerlendiriyorsun.

      Sil
    2. Linnes oynasaydi Avrupa'da Yedlin'den aldigin defansif katkiyi da alamayacaktin dogrusu bu, su an elinde en azindan Avrupa maclari var ve Yedlin son 16'ya kalana kadar iyi defansif maclar cikardi hakkini verelim, yolu acik olsun.

      Sil
    3. Aynen öyle. Fırsat doğru ve aldın. Herkes tutacak diye bir şey yok.

      Sil
    4. 2020-21 sezonu için dedim. bu sene zaten boey geldi.

      Sil
  3. (Emre)
    Hic neden alindi demeye gerek yok. Bosa alinmadi da. Bonservis ødemeden 28 yasinda Premier Leauge'den hemde milli takim oyuncusu olan bir isimdi kendisi. Dogru bir adimdi ozaman icin. Bizde olmadi malesef. Kendisine basarilar dilerim. Elinden geleni yaptigina inaniyorum.

    Ayrica abi yillik maasi yuksek yaziyorsun da ben bu sene 1,1 milyon euro aliyor diye biliyorum? Bu rakam kariyerine bakarak uygun bence. Zarar ettigimizi de dusunmuyorum bu denemeden. Hatta Satmayi beceren bir yønetim Yedlin'den 500 bin euro - 1,5 milyon euro arasi bonservis kazanbilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz fırsatlar doğdukça değerlendirmek zorundasın.

      Sil
  4. Fırsat olarak denendi olmadı maalesef.Premier ligde sadece fizik güç ve hız ile oynayan çok oyuncu var.Teknik olarak geride bir oyuncu.Sadece işin savunma kısmında vardı.Omar'ın durumunun iyi olduğunu düşünüyorum.Yoksa Yedlin takımda tutulurdu.Omar hem işin savunma hem de hucumunda olan bir isim.Seviyesini bulursa çok iyi olur bizim için.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir