16 Ocak 2022 Pazar

Hatayspor 4-2 Galatasaray, İsmail Çipe'den Torrent'e hoş geldin


Kaybetsek de uzun zaman sonra reaksiyon gösterdim. Üzülmek, sinirlenmek de benim adıma reaksiyon. Savunma tarafında değişen bir şey yok da, hücum dokunuşlarını gördüm diyebilirim. Şu maça 4-2-3-1 başlamak, 2-1 öndeyken 3'lü savunmaya dönmen dahi dokunuştur. 3'lüye dönmek de doğru karardı, 2-2'ye bakmayın. Kanatlarda açık veriyorsun, en azından stoperi 3'leyerek rakibin bu kontralarına karşı önlem düşündün. Deniyorsun, bu iyi bir şey. Torrent geleli henüz 4 gün oldu. 

4-2-3-1'e dönüş doğru karar. Cicaldau'yu hücuma yaklaştırıyorsun ve etkisi artıyor. Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı çift 6 ya da 8'li düzende de Berkan Kutlu nefes alıyor. Girdiğin pozisyonlara bak, bireysellik yok, organizasyon dahilinde hepsi. Savunmada kötüydüler ama hücum tarafında bekleri kullanabildin (pozisyona giriyorlar), Cicaldau daha etkiliydi, Kerem Aktürkoğlu, özellikle de Emre Kılınç çok iyi maç çıkardı.

Halil Dervişoğlu forvette yine kötü maç çıkardı. Orada top tutamadın mesela, forvet etkisinden bahsedemedin. Zaten bu yüzden 2. yarıda çift sahte 9'lu düzene döndün. 2-1 öndeyken de doğru hareketti. Kerem Aktürkoğlu ve Emre Kılınç'ı savunma arkasına iyi sarkıttın, pozisyonlar buldun. Sorun rakip ceza sahası çevresinde topu tutamamaktı. Kaçan pozisyonlar yine var ama hücumun keyfi büyüktü, çünkü her şey organizasyon dahilinde gelişti.

İşin eksik tarafı savunma. Savunmayı önde kurmayı seviyor ve bekler de hücuma çıkınca, geriye koşmak problem oldu. Hatayspor'un hücumcuları oldukça atlet ve hızlı. Çok fazla kontra imkanı bulup, etkili oldular. Attıkları gollerin içerisinde fauller var, 2. golü atan isim öncesinde 2. sarı karttan atılmaktan kurtuldu. Bunlar da etken elbette, kalecin olmasa da kazanabileceğin bir maçtı. Kalecisizlik de yaşanan en büyük problem.

İşin savunma kısmı çalışarak çözülür. Nelsson dönse orası biraz daha toparlanacak. Kaleci alırsan da nefes alacaksın. Riski alacağız belli ki, rakipler kontra imkanı yakalayacak ama savunman daha derli toplu oynamaya başladıkça verdiğin pozisyon sayısı azalacak. 6 numara alabilmen de elini oldukça güçlendirir. Hatayspor, savunma arkasına koşularla resmen hücumda cirit attı ama o riski sen aldın. Daha çok atanın kazanabileceği bir maçtı. Senin kalecinin olmaması da rakibi maça 2-0 önde başlatan etmen. Kaybettiğimiz için üzgün ve sinirliyim. Gelecek adına ise heyecanlı.

37 yorum:

  1. Düşme potasına girdik iyice.Ismail Cipe' nin bir de sözleşmesini uzattık.Kalecin yoksa hiçsin.Forvet konusu da sıkıntılı.Halil bu takımın forveti değil.Diagne veya Muhammed en kısa sürede oynar umarım.

    YanıtlaSil
  2. (M.T.A)
    Taylan ve Berkan haftaya yok.Umarım Kasımpaşa'yı yeneriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Nedense olmamalari daha hayirli olacak gibi. Berkan'in temposunu vs begensem de kisir kalabiliyor. Taylan ise eski formundan uzak su an.

      Ayrica Fatih Øzturk hicbir sekilde Ismail Cipe'den daha køtu kaleci olamaz. Bizi macta tuttugu maclar hatirliyorum gecen sezonun basinda. Fatih forma giymeli kaleci transferi yapilana kadar. Bence bir farki olur.

      Sil
    2. Berkan Kutlu bence kötü değildi. 4-2-3-1'e dönüş onu biraz ivmelendirdi.

      Sil
  3. Stadyumda izledim maçı. Öncelikle iki takımı tanımayan biri gelip maçı izlemiş olsa, büyük takım olarak Hataysporu gösterirdi. Bizim takımın sadece adı kalmış, takım ciddi anlamda kötü ve birçok açıdan zor düzelecek gibi görünüyor. Beklerimiz hücumda gayet iyi ama özellikle Boey savunmada çok aksadı, arkasına atılan neredeyse her top pozisyon oldu. Yine de bende kredisi var, yedlin gibi bir oyuncu oynayacağına en kötü haliyle Boey oynasın. Marcao aynı performanstaydı, Alparslan iyi bir yedek olarak devam eder bundan sonra. Kırmızı karttan bağımsız olarak Taylan takımın en kötüsüydü. Aklıma Ozan Tufanın bir zamanlar koşamayan halini getirdi. Maçın ilk anından itibaren çok kötüydü. Rakibin attığı ikinci golde geriye koşarken o kadar ağırdı ki. Halil de çok kötüydü ama yedek kulübesinde yedek forvet yokken oyunda kalmalı mıydı, bilemiyorum. Çünkü 2-2 olduktan sonra bulunan pozisyonlarda bir bitiriciye ihtiyaç duyduk. Emre ve Kerem mükemmel değilse de iyilerdi. Rumen oyuncular için fikrim ilk günden aynı, benim bir beklentim yok. Bugün en çok üzüldüğüm nokta, ciddi ciddi çok sıradan bir kadromuz var. Pas oyunu oynamaya çalışıyoruz da bu kiminle olacak? Kerem ve biraz Emre dışında. Yeni gelen Teknik direktöre Allah kolaylık versin, kendi adıma benim umudum yok gelecekle ilgili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdiklarina katilmakla beraber Boey cokngeriye gitmis diye dusunuyorum sahsen ben Yedlin'i oynatirdim bu Boey'i gordukten sonra, PVA zaten tek bindiren isimdi bizden ona lafim yok, yemesinler icmesinler orta sahaya adam alsinlar yoksa bu takim kume duser.

      Sil
    2. Boey gerilemiş o doğru da, Galatasaray hücum açısından bana geçmiş maçlara oranla iyi görüntü verdi. Organizasyon dahilinde gelişen hücumlar vardı. İlk 25 dk çok iyiydi. Penaltı gol olsa farklı şeyler konuşurduk.

      Sil
  4. ilerleyen dönemde ne yapar bilmiyorum ama bu maç özelinde kesinlikle bi ışık gördüm. defansı yine kötü yaptık ama top bizdeyken takım naptığını biliyordu sahada. ilk maçta ben bu dokunuşu gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayrıca son 3-4 deplasman maçında girmediğimiz kadar pozisyona girdik. kaçan penaltı büyük kırılma anıydı. skor tam tersi de olabilirdi.

      Sil
    2. Hücum için gördüm, savunmayı güçlendirmek gerekir. Onun da yolu 6 numara ve kaleci transferi.

      Sil
  5. ekranlarda ya da sosyal medyada galatasaray teknik direktörünün bu kadar eleştirildiği 4 senedir hiç görmemiştim (bu arada kendisinin ilk maçı)
    meğer teknik direktörlerin oyuna ne kadar etkisi varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben görmedim onları. Büyük eleştiriler okumadım. Aklı selim olan herkes de ilk maçtan o eleştirileri yapmaz. Fatih Hoca da gayet eleştiriliyordu. Kimi nefret, kin duyduğu için, herkes kin duysun istiyordu da, istemekle yetindiler :)

      Sil
    2. levent tüzemenler alp pehlivanlar neler dediler neler. eskiden kadro kötüydü. şimdi torrent.

      Sil
    3. Levent Tüzemen de Fatih Hocaya neler neler diyordu.

      Sil
  6. uzun süredir boey kadar kötü performans görmemiştim. 22 oyuncu arasında açık farkla kötüydü. keşke yedlin girseydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katiliyorum Boey cok geriye gitmis.

      Sil
    2. Boey savunma açısından beni çok üzdü. Uzun ayrılık, gerilemesi doğal diyeceğiz.

      Sil
  7. bence daha ilk maçtan bi dokunuş olduğu belliydi. Torrent yıllarca Guardiola ile beraber çalıştı. taktik-teknik bilgisinin üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. bunun sahaya ne kadar yansıyacağı biraz da oyuncu kalitesiyle de alakalı tabi. ama ben torrent'in oyun bilgisinin, futbol aklının filan fatih hoca'dan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. hatta Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli gibi isimlerin devrinin bittiğini de söyleyebilirim. ayrıca genel olarak yerli teknik direktörlerimizin ben Avrupadakilere göre çok çok geride olduklarını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynini dusunuyorum adil bir hakem yonetimiyle bu maci kazanirdik tek hatasi penalticiyi belirlememis olmasiydi zira PVA'nin kariyerindeki ikinci penaltisiymis atamayacagi o kadar belliydi ki.

      Sil
    2. Hücum için 4 günde organizasyon ancak bu kadar gelişebilirdi. Ben aksiyonları sevdim.

      Sil
  8. İşin taktik teknik kısmına hiç girmiyorum. Bu takım paşa ve ts maçlarından 6 puan alması şart. Yoksa bu oyuncu grubu bu stresi kaldıramaz. Ki derbileri oynamadık bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım alır. Şu yapıda zor da, bakacağız.

      Sil
  9. başlığa katılmıyorum. çünkü torrent geçtiğimiz maçları izlemiştir. e peki orada görememiş mi ismail'in ne kadar kötü bi kaleci olduğunu. fatih öztürk'ü oynatsaydı.o da en fazla ismail çipe kadar kötü olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Öztürk'ü göremedi ki. Orada maalesef kaleci hocasına bakıyorsun.

      Sil
  10. Üçlü savunmaya dönmekuzun vadede çok faydalı olacaktır ama yapıp yapmayacağını göreceğiz. Bununla birlikte sadece üçlüye dönerek kanat savunmasında verdiğimiz açıkları telafi edemeyiz, üçlünün önünde oynayan iki oyuncunun kanatların arkasını süpürmesi lazım, Gedson ve Berkan bunu yapabilir. Bir de, defansı üçleyecek orta saha oyuncusunun Aytaç'tan ziyade Taylan olması daha doğru olur, hem çabukluk hem pas görüşü açısından ki Taylan bir iki maç ta olsa 19-20 döneminde stoper oynamıştı.
    Ama tabii ki önceliğimiz kaleci transferi olmalı, yerli yabancı hiç fark etmez, iyi bir kaleciyi mutlaka ve bir an önce transfer etmeliyiz. Gedson ve kaleci transferi gerçekleştikten sonra şartlar izin verirse Okay gibi, stoperlerin arasında oynayabilecek bir 6 numara transferi zorlanabilir ama olmasa da olur. Bu iki transfer için kaynak yaratmak gerekiyorsa Kerem veya Mohammed'in satışına onay verilebilir, zira mevcut kadroda Gedson'un alternatifi yok, kaleci zaten sahada bile yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdiklarina Berkan harici katiliyorum bunpas kalitesiyle Berkan'in bu takimda yeri yok hocam bence, Taylan da yedek olabilir anca o da kötü.

      Sil
    2. Berkan 6 numarada tek başına oynayamacağını gösterdi ama yanında (Gedson) ve arkasında (ekstra stoper) oyun görüşü yüksek bir oyuncuyla başarılı olabilir, transfer yaparsak oynatmayabiliriz ama mevcut kadroda bence alternatifi yok. Taylan'ın yerinde belki Bartuğ veya Gustavo denenebilir ama daha hiç izlemedik onları, Okay daha garanti bir tercih olurdu bizde olsaydı.

      Sil
    3. Maç içi hamle adına 3lüye dönüş bence doğruydu. Golü de yememize rağmen, hücum için bu sayede iyi aksiyon aldık. Berkan Kutlu gelişecektir, beklentimin yüksek olduğu bir isim. Şu dönem gerilemiş olsa da, bize geldiği dönem böyle değildi.

      Sil
  11. eray işcan'dan kötü kaleci görmem diyordum ama bu ismail çipe de gerçekten başka bi seviye. sence ismail mi daha kötü kaleci yoksa eray mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al birini vur ötekine :(

      Sil
    2. Haha bu yoruma koptum aci ama dogru bir yorum.

      Sil
  12. Kaleci meselesi çözülürse nelsson marcao ikilisi ve önlerine alınacak bir orta saha ile defans sorunu çözülebilir. Önce savunmayı toplamak zorundayız. Gol bir şekilde atılır fakat kolay gol yemek takımı çok zorluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma çalıştıkça da toparlanır. Orada da iyi bir plan gerekiyor ama transfersiz zor.

      Sil
  13. Birincisi bu maç hakem faviası açısından sezonda ilk sıraya bile geçebilir maç konuşmadan önce kereme yapılan 2 penaltı biri ceza sahası köşesinde darbe ki hatayın penaltısından 3 kat penaltı ikincisi keremi reklam panolarına yapıştıran orantısız omuz kural kitabında penaltı. Kamara topla ilişkisi olmadan rakibin beline sarılarak fauli dünyanın her yerinde 2.sarı totalde ne olmuş 2 penaltı verilmemiş rakip 65.dakikalarda 10 kişi kalmamış ve yönetici konuşmuyoruz taraftara bırakıyoruz diyor maç sonu açıklamasında komik bir şekilde dün tv programlarını gezdim yeminle ahmet ercanlar emre bol vs hakkımızı savunuyor durumu siz düşünün. Futbol türkiyede iğrenç bir spor eyyam şike siyaset herşey var içinde yavaş yavaş kendi adıma maç izlemeyip kopma noktasına geliyorum ve inanın buradaki yorumlarımdan arkadaşlar bilebilir saha içi yorum yapmaya çalışırım kafa yorarım hiç saha içine giresim dahi yok bıktırıyorlar insanı haram olsun işallah bunların bedeli ödenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemler hep bu. Fatih Hoca gitti düzelecek her şey dediler, bir şeyin değiştiği yok. Bu yönetime müstahak ama.

      Sil
  14. Torrent hoca'nın hamleleri çok yerindeydi ve de dikkatimi en çok çeken hamlelerin birbiriyle uyumlu olması. 4231'den, Çift sahte 9'a dönüşünü çok ileride takılan beklerden faydalanmak amacıyla yaptı, beklere devam etmelerini söyledi 3'ü bulmayı denedi bence cesurcaydı, cesur bir hocaya benziyor.

    Baktı sonuç alamadı arkayı 3'leyerek savunma hattını genişletip sağlamlaştırmak istedi kontralara karşı tehlikeyi de önceden gördü. Belki bu değişiklik 4-5 dakika önce gerçekleşseydi o gol yenmeyecekti, doğru hamleydi.

    Baskın, top tutacak bir forvetimiz yok ve de beklerimiz ileride kalıp savunmada açık vermeye meyilliler, bence maçlara 3421(çift sahte 9'lu) başlanıp, golü bulunca 4231'e dönülüp dengeli oyun oynanabilir. 6 ve stoper oynayabilen bir oyuncu ve fizikli bir forvet bence kaleciden daha elzem takviye gereken iki mevkii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamleler yerindeydi ve eksik parça çok, takımı tanımıyor ve haliyle de çoğu isim beklentisini karşılamadı. Bunun üzerinden hocayı eleştirenleri anlamsız buldum. Hamleler yaparken ki düşüncesini ben de beğendim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir