29 Ocak 2022 Cumartesi

Iñaki Peña Galatasaray'da


Bürki iddialı bir isimdi. Transferini de isterdim. Önemli bir tecrübesi var ve bu lig için fazlasıyla yeterliydi. Tabii 4 aylık kiralama adına da maliyeti olacaktı. Bu iş bitti diye düşünürken neden gerçekleşmediğini bilmiyorum. Galatasaray yönetiminin beceri eşiğini düşük görüyorum. Belli ki kasada para yok da, bunu bile bile neden olmayacak işleri zorluyorlar. Ya da neden bu iş bitti diye medyaya servis yapılıyor. Neyse ki kaleci konusunda bir b planı varmış.

Inaki Pena ismi daha önce konuşulmuştu. İlk etapta "yabancı" diye çıktığımız kaleci yolundaki konuşulan isimlerdendi. Barcelona B forması giymekte ve potansiyelinden söz ediliyor. Bedelsiz kira olması da bu transferin neden gerçekleştiğini gösterir. Kaleci ihtiyacı var, kalan haftaları o pozisyonu boş bırakarak oynayamayız. Hatta Muslera da beklenemez, sakatlıktan ne zaman döneceğini geçtim, ne durumda döneceği de bilinmiyor. 

Bu sezon zaten iyi durumda değildi. Sakatlık sonrası dönüşü de benim için muamma. Bu yüzden de kaleci transferi önemliydi. Yerli kaleci transferini isterdim desem, kalıcı bir iş zor. Yaz dönemi gelecek olan Okan Kocuk unutulmamalı. İlk 11'deki yerli sayısı da 4 olacakken, Okan Kocuk üzerinden yeni sezon planlanmalı. Bugün de Inaki Pena gibi bir kaleciyle geçilebilir. Kendisini çok tanımıyorum da, ayaklarının iyi olduğunu biliyorum. Pas oyununa çok uygun bir kaleci.

Kurtardığı penaltıların videosu da vardı. Refleks ve sezgileri iyi. Kaleci için biraz kısa gibi, kalıplı bir kaleci değil. En kötü tabloda dahi eldekilerden iyi diyeceğiz. Eldeki imkanlarla ancak bu kadarı. Bürki, iddialı iş olacaktı, belli ki maliyeti fazla geldi. O olmayınca da b planı gibi görünen Inaki Pena transferi gerçekleşti. Sezon sonuna kadar kaleyi bırakmaz diyorum. Yaz dönemi de Okan Kocuk'la devam ederiz. Her şartta, Muslera dönemini kapatacak gibi görünüyoruz.

22 yorum:

  1. Eğer opsiyonsuzsa saçma sapan hiçbir mantığı olmayan bir transfer. Tecrübe desen değil, yeteneği ile garanti bir katkı alacaksın desen bence o da değil o seviyede değil, opsiyonsuzsa potansiyeline de yatırım yapmıyorsun. Ee ne anladım ben o işten? Kendi kalecilerimizden birini kiradan geri çağıralım en azından hem yerli hem de potansiyelse bizim potansiyelimiz kimseye oyuncu yetiştirmiş olmayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantığı var. Senin gelecek sezon kalecin Okan Kocuk olmalı. Yabancı lüks artık. Bugünü kurtarmak ise başka olay.

      Sil
    2. Muslera nasil dönecek, dönse de yeniden sakatlanirsa yine Ismail ile mi cikacaksin maclara, mantigi var kesinlikle.

      Sil
  2. Belki çok iyi çıkacak pena tıpkı ads de muric gibi o zaman bonservisi için zorlanır diye düşünüyorum, Okan iyi sezon geçiriyor ama bence birazda fazla büyütüyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk kaleyi almalı. Gelecek sezon 11'de 4 yerli olacak. Kaleci artık yerli ile geçilmeli.

      Sil
  3. Kiralama bedeli olmaması önemli olmuş sanırım seçimde. Takıma ne katar maçlarda ne yapar göreceğiz artık. Ayakları iyi olan geriden oyun kurarken iş yapacak bir oyuncu olduğu belli. Bizi asıl ilgilendiren kısım kalecilik kısmı aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet uygun, günü kurtarmak şart. Fırsat işi diyeceğiz.

      Sil
  4. Burki'nin olmamasinin maddiyattan öte 11 oynama garantisi istemesi diye duydum, Muslera döndukten sonra da yedek kalmak istemiyormus su an 6 milyon civari bir maliyeti varmis sonucta yarim sezon da gelse maliyeti 1 milyon civari olacakti Pena da fiyatina gore bence cok iyi kaleci uzaktan haric zayif diyebilecegimiz bir noktasi yok, Muslera degil ama en az Okan kadar iyi kaleci.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir tabii. Gerçi orada da kendine güvenmiyorsa iki ki gelmedi diyorum :)

      Sil
  5. İspanyol kaleci olmasına sevindim.Avrupada en iyi kaleciler yıllardır İspanya'dan çıkıyor. Pek bilinmiyor.Ancak kaleci antrenörü tavsiyesi ise bir bildikleri vardır düşüncesindeyim.Kiralık olması çok doğru.Seneye yabancı kuralını da düşünürsek, Okan Kocuk ve Batuhan Şen ikilisine kale emanet edilecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Tanıdıkları isme yönelmek istediler.

      Sil
  6. Gs sözlükte biri yazmış katılıyorum " 4 ay için ligde fatih-muslera ikilisinin gayet yeterli olduğunu, bütün kaleci krizinin ismail'in oynatılması kaynaklı olduğunu biliyor."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera nasıl dönecek bunu bilen var mı peki?

      Sil
    2. Dönse bile sakatlanirsa ya da kart sinirinda Muslera ceza yerse ne olacak küme mi dûselim, acil kaleci lazimdi mecburen hamle yaptik, artik destek olmaliyiz.

      Sil
    3. Bence de, Pena umarım iyi iş çıkarır.

      Sil
  7. Bu konuda konuşulacak o kadar çok şey var ki. Fatih'i beğenmesem de dünyadaki her eldivenlinin İsmail'den iyi olduğunu zaten hepimiz biliyorduk. Sürekli İsmail oynatıldı. Yoksa büyük ihtimalle hedefler içerisinde olsa da bu kadar öncelikli düşünülmeyecekti bu iş. Ha planlama yine hatalı, Okan'i gönderirken bunların olacağını düşünememek akıllara zarar. Yabancı hakkını kaleciden yana kullanmaya gönlüm razı gelmese de, eğer seneye Muslera ile bir gelecek istemiyorlarsa büyük ihtimalle şimdiden düşündükleri ismin yolunu yapmaya çalışıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planlama hatalı. Yine de yapacak bir şey yok, önümüze bakacağız :)

      Sil
  8. Eleştirenlere anlam veremiyorum, sonuçta adam kaleci kabzımal yada manav değil neden eleştirilirki çok garip. Sonuçta bizde kalede bir kaleci yoktu artık iyi kötü bir kalecimiz var ve en azından ayakları gayet iyi bunu videolardan hemen anlıyorsun ve kaleci 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri işi biraz kalecinin etiketi ve yabancı durumu üzerine.

      Sil
  9. Pek çok kişiden inceleme videosu izledim. Anladığım şey şu oldu; oyun kurması-başlatması iyi, refleksleri iyi. Onun haricinde degaj, yan-yüksek top, birebir, ani çıkış vs hiçbir özelliği vasat bile değil. Günü kurtaracak kiralık kaleci değil Musleraya stajyer almışız hayırlı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vasat bile değil yorumu yanlış olabilir. O yorumlar çok kestirme geliyor bana.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir