28 Ocak 2022 Cuma

Josuha Guilavogui & Galatasaray, lider karakterlere ihtiyaç var


6 numara arayışında artık benzer tarzları konuşmaya başladık. "Stoper de oynayabilen 6" görüşünün ardından, profiller birbirinin benzeri oldu. Guilavogui da stoper özelliği olan 6'lardan. 31 yaşında ve çok ciddi bir tecrübe. Atletico Madrid ve Wolfsburg dönemlerini biliyoruz. Şu an Galatasaray'ın gündemine gelişi biraz da "sakatlık geçmişi" kaynaklı olabilir ama bu sezonuna bakınca bu konuda istikrarlı. Hem ciddi bonservis ödemeyelim, hem kalite olsun, hem tecrübe derken bir yerlerden risk alıyorsunuz. Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon aldığı risk gibi.

Benim beğendiğim 6 numaralardan. 6 numara için "fiziği" ön plana çıkarırım. 1.90'a yakın bir boy olsun, oradaki hava hakimiyeti de sağlansın, ağır olmasın. Guilavogui da fizik olarak çok güçlü, çalışkan ve agresif bir 6 numara. Ayağı da hiç fena değil ve geriden oyun kuruluma da yardımcı olacak isim. "Balans ayarı" diyorum da, tecrübesi ve liderliğiyle de bunu sağlar. Merkezi bu sayede kapatır, orta sahadaki fizik üstünlüğünü ele alırız.

Sakatlık geçmişi biraz düşündürür. Özellikle Wolfsburg döneminde ciddi sakatlıkları olmuştu ama son dönemde bu konuda oldukça istikrarlı. Bu sezon da toplamda 21 maçı var ve son döneme kadar hemen hemen hepsinde 11 başlamıştı. Wolfsburg'daki gözden düşüşünü tam olarak anlamasam da, iş biraz da fırsat boyutuna gelmek üzere. Gündeme gelen 6 numaralar arasında mutlaka sıralama yaparım, Guilavogui da o sıralamada üst sıralarda yer alır.

Tecrübeyi önemsiyorum. Takımın lider karakterlere ihtiyacı var. Guilavogui da takımının kaptanlarından biri. Orta sahada bu liderliği göstermek çok daha mühim. Etrafını büyütecek, düşeni ayağa kaldıracak, tecrübesiyle ve kalitesiyle takımı öne taşıyacak. Orayı kapatabildiğimiz an da çoğu sorun giderilebilir. 6 numara önceliği bence 8 numaranın önünde ama ileri gidebilmek adına 8 numara transferi de önemli. 

4 yorum:

  1. Agresif 6 numara bizim aradigimiz profil kesinlikle sadece sakatlik gecmisi dusunduruyor, bir an önce transfer gelmeli artik gecikiyoruz her zamanki gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an biri gelsin de ne olursa olsun kafasındayım :(

      Sil
  2. Defansın önüne uzun boylu orayı kaplayacak diri bir oyuncu aranıyor anlaşılan. Nzonzi tarzı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Nzonzi tarzı değil de, stoper de oynayabilecek bir 6 aranıyor. Nzonzi ne kadar uzun olsa da bir hava hakimiyeti yoktu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir