17 Ocak 2022 Pazartesi

Kaleci, 6 numara ve forvet transferiyle birlikte bu gemi karaya yanaşır


Gelelim transfer konusuna. Fatih Hoca dönemi de gerekiyordu, Torrent dönemi de. 2 hocanın farklı düşünceleri olabilir. Şu an Torrent başta ve Hatayspor maçına bakarak nasıl bir oyun oynamak istediğine yönelik fikrimiz var. Az çok eksikleri biliyorduk da, düşünceler kafalarda sabitleşti diyelim. Bana sorarsanız, kaleci, 6 numara ve forvet transferiyle birlikte bu gemi karaya yanaşır. Eskiden sorsanız daha farklı ihtiyaçlardan bahsederdim, mesela sağ kanat gibi. Şu an ise bu 3 pozisyondan bahsederim.

Kaleciyi zaten konuşmaya gerek yok. Kalecisiz oynuyoruz. İsmail Çipe'yle maça başlamak, 2-0 geride iken ilk düdüğün gelmesi gibi. Orayı iyi bir kaleciyle doldurmalı. Gemiyi karaya yanaştırma derken, mümkünse tecrübeli bir kaleci alınmalı. Basit goller yerken kaleci etkisizliği de büyük etken. Bugün mü biter, yarın mı bilmem de mümkün olan en kısa zamanda açıklamak gerekiyor. Satmadan alamayız da bir mazeret değil. Kaleci transferi gelmediği sürece Galatasaray adına daha kötüsünü beklemek mümkün.

6 numara konusu da değerli. Fatih Hoca, 3 tane 8 numarayla oynamayı severdi. Torrent'in düzeni ise net bir 6 istiyor. Savunmayı mümkün olduğunca öne çıkarıyor ve hücum adına tüm riskleri alıyor. Biraz da Gerets'in düzenine benzedi diyelim. Orada Saidou vardı, burada kimse yok. Goller yerken merkezi kapatamamak büyük etmen. O da 6 numara eksikliği. Sahanın her yanını kapatabilecek, fizik olarak üstün duracak, topun değerini bilecek ve geriden çıkarken de elini rahatlatabilecek bir 6 numara olmazsa olmaz.

Forvet de büyük ihtiyaç. Diagne dönse dahi bu düzenin forveti değil. Mostafa Mohamed'i görmek lazım da onun dönüşü bir süre sonra. Halil Dervişoğlu ise iyi bir yardımcı forvet. En ileri uçta tek başına sorun yaşamaya devam ediyor. Fizik olarak eziliyor, topu tutamıyor, duvar olamıyor. 2. forvet olarak ise etkili. Mesela 4-2-3-1 içerisinde Cicaldau olmadığında orası için 1 numaralı alternatif derim. Bizi rakip ceza sahası içerisinde tutacak, duvar olabilecek, mümkünse de iyi bir bitiriciye ihtiyacımız var. Hücumlar artık organizasyon dahilinde gelişiyor, bu görüntü içerisinde forvetin gireceği birçok gol pozisyonu olacak.

14 yorum:

  1. bi santrafor daha aldık diyelim. hepsi 1.santrafor olarak alınan 4 tane santrafor. sonra bu kulüpler niye borç batağında. yeni santrafor şampiyon mu yapacak bizi ? ya da almazsak küme mi düşeceğiz ? çok gereksiz bi transfer olur. ayrıca aldığın her santrafor bi önceki aldığının değerini düşürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almalısın. Diagne ne zaman döner bilinmez, şu düzene uyamaz. Halil Dervişoğlu gidici. Geriye ne kaldı?

      Sil
  2. Hic sanmiyorum su an Galatasaray'in bir futbol akli yok Luyindama ve Ismail Cipe'nin sozlesme uzatilmasindan tut, Irfan Can Egribayat ile cok önceleri 1.5 milyon'a anlasilmasi ve Isitan Gün'ün bunu bozmasi tarzinda etkilesimleri her yerden duyuyoruz ve bu ortamda yabanci kaleciye yönelim var diye cok güvendigim kaynaklardan haberler geliyor, cok uyguna ya da Aytac'i vererek Okan'i almak düsünülmüyor bile zira Fatih Hoca'nin gitmesi cok önceden kararlastirilmisti o bakimdan pesinde oldugu transferlerin hicbirisinin yapilacagini sanmiyorum milyonlari yine birileri yiyecek ve sezon sonuna kadar rahat mac seyredemeyecegiz bence, ne yazik ki eski yönetim siyasi iktidarin emrinde derken bu yönetim anti-Galatasaraylilarin etkisi altinda gibi bir izlenim var umarim dogru degildir ancak ısıtan Gün'ün icinde oldugu bir yönetimin Galatasaray'a faydasindan cok zarari dokunur, izleyip gorecegiz ama benim umudum yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir kaos var, bu gerçek. Ben yine de saha içerisinde kalmaya çalışıyorum.

      Sil
    2. Onu bildigimiz icin ben de sadece buraya yorum atiyorum sahsen ne kadar kötü gitsek de buradaki seviye ve muhabbeti seviyorum. Magazin degil Galatasaray faydasina teknik olaylardan bahsediyoruz bu da burayi farkli kiliyor.
      Son olarak Scott Piri ile yollar ayrilmis, Torrent'in kondusyoneri umarim en az Piri kadar iyidir.

      Sil
    3. Bence iyidir. Teknik ekipten yana kuşkum yok benim.

      Sil
  3. Takımın hali hepimizi kahretse de blog yazıları her geçen gün daha da güzelleşiyor. İzlemeye, analiz etmeye, öğrenmeye çok emek verildiği yazılardan belli oluyor, çok teşekkürler. Biraz daha az çaresiz ve karamsar hissediyoruz sayende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beni de bu alaka ayakta tutuyor :)

      Sil
  4. bu arada hatay ne çok mücadele etti değil mi? 7-0 biterken hiç öyle değillerdi nedense. bakın işte görüyor musunuz? hala zalad derler 30 sene oldu. daha 1 sene dolmadan 7-0 unutulur/unutturulur!

    YanıtlaSil
  5. Kiralık tecrübeli bir kaleci gerekebilir bizi sene sonuna çıkarması için. Tudor döneminde yedek kaleci Carasso'ydu kafamız çok rahat etmişti. Bundan sonra bu mantıktan gidilmeli kalede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından şu süreci atlatmak adına bu gerekli.

      Sil
  6. Kaleci ve pivot bitirici olmazsa olmaz bence de. 6 numaraya soğuktum, ama bu oyunda çapa da şart. Şu aşamada sene sonu Okan ve Batuhan döneceği için kiralık kaleciyi tercih ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pivot bitirici çok tutmuyor gibi. Forveti sahte 9 misali kullanmayı seviyor hoca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir