13 Ocak 2022 Perşembe

Ligi ve şartları çok iyi bilmese de, mutlaka bir fikri vardır


Hatay deplasmanına gideceğiz. Ne kadar düşüşte olsalar da iyi bir takım ve çok zor deplasman. Dönüşü Kasımpaşa maçı içeride, sonra da Trabzonspor. Fikstür olarak oldukça yoğun ve zorlu süreç. Transferde de bir hareketlilik yok ve eksikler baki. Yeni hocaya zaman vereceğiz, mutlaka kredisi olacak da, kısa vadede sonuç alma gerekliliği var. Bu yüzden önce günü kurtarmalıyız diyordum. Ligdeki konum hiç iyi değil. Takımı ve ülkeyi tanıyan bir teknik adamla şu süreci geçirmeyi isterdim.

Fatih Hoca ayrılığında değilim artık. Süreç tıkanmıştı, o kalsaydı da bu zorlu fikstürden çıkmak kolay değildi. Yenilenme kaçınılmazdı da, bunun şartları, nasıl yaşandığı gibi sorular baki. Domenec Torrent ile bir süredir görüşüldüğüne göre mutlaka Galatasaray'ın maçlarını izlemiştir ve bir bilgisi vardır. Asıl işi bu zaten, adam analizci. Guardiola'nın yanında işe böyle başlamıştı. Bir planı, programı, daha önemlisi fikri vardır diye düşünüyorum.

Bugünden yarına kolay kolay bir şeyler değişmez. Ne derece reaksiyon verilir kestiremiyorum. İş yine futbolcuda bitecek. Galatasaray yetenekli, genç ve potansiyeli yüksek bir takım. Belli başlı eksikler vardı ve bunların düzelmiyor olması problemdi. Domenec Torrent'in geçmişi "pas oyunu" üzerine. Galatasaray'ın bu yapısında ise pas oyunu oynamak zor. Bu yüzden transfer lazım işte. Bazı önemli isimlerin taca çıkması (Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu gibi) sürpriz olmaz. Sürpriz olmaz da, yerine kimi yazacaksın?

Bir anda gönderilecek dediğimiz Assunçao'ya mı döneceksin, yoksa transfer mi gelecek. Oynattığı futbolda pasör 6'nın önemi büyük mesela. Busquets, Javi Martinez, Fernandinho gibi diyelim. Guardiola geleneği işte. Galatasaray'da ise bu profilde bir isim yok. Bir yanda da 11'de 3 yerli zorunluluğu var. Buna alışmak dahi önemli bir zaman gerektiriyor. Hatayspor maçında belki köklü hamleleri olmaz da, Kasımpaşa karşısında asıl dokunuşlarını görebiliriz. Belki o zamana transfer de gerçekleşir.

Pas oyunu oynatmayı seviyor, geriden kısa paslarla çıkmak önceliği. Bunu da daha güvenli şekilde gerçekleştiriyor. Bekler mesela çok fazla hücum katkısı vermiyor, maç içi bir kanada daha fazla ağırlık verebiliyor ve onları merkeze kaydırmak yerine, çizgide bastırıyor. Takımın çok fazla ceza sahası dışından şut denemesini de sevmez. Attırdığı goller genellikle ceza sahası içinden gerçekleşir ve organizasyon dahilinde gelir. Set hücumunu seviyor, bunu mutlaka güçlendirecektir. Tabii bunun oynamak için de yetenek eşiği yüksek olmalı. Cicaldau ve Morutan gibi isimlerin hücum karakterleri daha da yükselebilir.

Tabii bu seti oturtmak, organizasyon oluşturmak kolay iş değil. Çalışma ürünü işler, zaman lazım. Xg değerleri paylaşılıyordu, ligin en çok gol pozisyonuna giren takımı olduğumuz yazılıyordu. Ben bu etkiyi göremediğimi daha önce yazmıştım. Setimiz zayıf, hücum organizasyonumuz güçlü değildi. Savunma problemleri de oluşmuştu, merkezden kolay geçiliyorduk ve önde kaptırdığımız toplar sonrası yenen kontralar büyük problemdi. Torrent ise bu konularda daha güvenli hareket etmeyi seviyor.

Söylediğim gibi, izlemiş, takip etmiştir Galatasaray'ı. Ligi ve şartları çok iyi bilmese de, mutlaka bir fikri vardır. Kısa vadede dahi bazı dokunuşlar görebiliriz. Neler olacağını ben de merak ediyorum. Özellikle de futbolcuların yeni hocaya verecekleri reaksiyonu. Fatih Hoca, Galatasaray adına en büyük figür. Ondan sonrasını yönetmek ise çok zordur. Bunu Mancini bile başaramamışken, Domenec Torrent gibi bir ismin başarması zor. Yine de destek olacağız kendisine, umarım başarılı olur.

15 yorum:

  1. Israrla takıntılı bir pas hocası değilmiş aslında hücum setleri evet ama geriden yeri geldiğinde uzun da vurduruyormuş hoca, Sinan yılmaz video da öyle diyor hani arteta da öyle aslında. İlk geldiğinde arsenale hemen pep modeline geçmek istedi ama patladı sonra savunma takımına dönüştürdü sonra yetenekli çocuklar yavaş yavaş ortaya çıkınca önde press daha direk hücumlar yapmaya başladı daha hücumcu bir takıma dönüştürdü takımı tabi ciddi bir süre aldı bunu yaparken hocanın maalesef öyle bir kredisi yok malum nedenlerden dolayı, ama en azından sözünü geçirebileceği genç ve aç bir takım var elinde bu da önemli yıldız dediğin adamlar da zaten feg babel gibi bitik ve takımdan ayrılacak olan adamlar gerçi kalecimiz yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas temel felsefesi. Amansız bir düşüncesi olmasa da ana planı bu. Geriden uzun vurdurması biraz da takımın felsefesine uymaması ile alakalıydı. Zaten başarılı da olamadı orada.

      Sil
  2. Futbolcuların reaksiyonunu merak ediyorum. Sürekli gelişimlerine ve transfere atıf yapılarak futbolcuların ozguveni kırıldı.Torrent'in gelmesi olumlu yansıyabilir.Sonucta futbolcularda Fatih Hoca ve ekibinin kendilerinin yerine transferler istediklerini biliyorlar.Torrent'in Bartug Elmaz ve Atalay gibi ayağı iyi olan oyuncuları değerlendirmesi sürpriz olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu merak ediyorum. Futbolculara kendini inandırması gerekecek.

      Sil
  3. Terim'in istediği Elneny, Ghezzal gibi isimlerin yönetim tarafından veto edildiği dillendiriliyor, bu durumda Torrent'in isteyeceği transferlerin veto edilmeden yapılma olasılığı nedir? Bir de takım yaşını düşürüp pazarlayabilecegimiz oyunculari düşük maaşla alma projesi Torrent'le devam eder mi?

    YanıtlaSil
  4. assuncao sürprizi bekliyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Bunu ben de bekliyorum.

      Sil
    2. Fatih Hoca o isimleri belli bir maliyette istemiştir, üzerine çıkılmasını o da istemez.

      Sil
  5. Mancini elindeki futbolculardan dominant ve taktik olarak iyi bir takım çıkardı sadece transferler çok saçma ve gereksizdi şimdiki transfer aklı olsa mancini çok büyük hocaydı semihe bile sağ bekte belli bir seviyeye getirdi meşhur ts deplasmanında hatırlıyorum. Ben torrentin mancinin çeyreği bile olacağını düşünmüyorum ayrıca mancininde fatih hocadan çok üstün olduğunu düşünüyorum. Ama teknik direktör konusunda önyargılı olmamak gerekir bazen hiç tahmin etmediğiniz adamlar inanılmaz işler başarır td ken, bazen çok iyi profiller çok kötü kulüp takım td yapar. Mesela scolari milli takımlarda çok iyiyken kulüp takımlarında iyi değildi. Ama zidane td tecrübesi yokken madridde şov yaptı. Benim gözümde hocayı oyuncuları be kadar geliştirdiği ve kronik sorunlarımızı tespit edip kosa sürede çözmesede çözme adına bişiler denediğini görmek benim için bu sezon yeterli bunları yapamıyorsa yeni sezona yeni hoca ile başlanmalı kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mancini kendisini futbolculara tam inandırdı, sezon bitti :) Galatasaray söz konusu ise kimse Fatih Hocadan daha üstün olamaz. Guardiola ve Klopp da dahil bu dediğime.

      Sil
    2. Katılıyorum fatih hoca söz konusu ise gs da 1.tercihtir ama mancini fatih hocadan taktik anlamda üstündür bunu demek istemiştim

      Sil
  6. Bizde pasör 6 numara yok oynattigi oyunda önemliyse eğer en başta zorlanarak başlayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Assunçao ya da Bartuğ Elmaz oynayabilirse ne ala.

      Sil
  7. Kariyerimle ilgili her seyi soyleyebilirler ama duran top konusunda uzmanim demis son aciklamalarinda, ne kadar dogru yansitilmis bilmiyorum ama pandeminin baslangicindan beri Avrupa maclari ve Trabzon macinin ilk yarisi haric guclu bir oyun izleyemedik acikcasi bunu duzeltebilecegini dusunuyorum ve duran top sorununu cozebilecegine de eminim en azindan bunu yapacak dogru oyunculari sececektir. Fatih Hoca ceza, hakem TFF derken yine saha icinde tam kalamadi ekip de yetersiz olunca takim cok geriye gitti bu ayrilik zaten olacakti su an olmasi daha iyi oldu en azindan seneye bir planimiz olur bu travmayi simdi atlatiriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duran top konusunda gerçekten iyi. Bayern'de tamamen bu işe baktı. Şu an saha içi sonuç almak adına da duran toplara fazlasıyla eğilecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir