3 Ocak 2022 Pazartesi

Listeye ekleyecek 4. ismi bulamamam ve 3 ismin 2'sinin stoper olması


Galatasaray adına ligin ilk yarısındaki en iyi futbolcu kimdi diye bir anket açtım ve işin 2 tane dram tarafı vardı. İlki listeye ekleyecek 4. bir isim bulamamış olmam. 1-2 isim belki oraya eklenebilirdi de, tam anlamıyla içimize sinmezdi. Diğeri de 3 kişilik listenin 2 isminin stoper olması. Maçın adamı kalecin seçilir ya, o maçı senin adına tarif eden göstergedir bu. Galatasaray adına da Marcao ve Nelsson'un listede yer alıyor olması, ligin ilk yarısının nasıl geçtiğini ifade ediyor.

1. sırada Kerem Aktürkoğlu, hem de büyük bir farkla yer aldı. Galatasaray'ı taşıyor bu çocuk. Kısır, gol atmakta zorlanan bir hücum hattından bahsediyoruz. Pozisyon ürettiği oluyor da, tıkandığı an sayısı bana daha fazla geliyor. Kerem Aktürkoğlu ise her platformda takımını ipten alan isim. Geçen sezon başlatmış olduğu çıkışını, bu yıl "yıldız kanat" performansıyla taçlandırdı. Kendisini çok uzun tutamayacağız gibi. Bu anların keyfini çıkaralım.

Ligin ilk yarısında toplamda 32 maç oynamış bile. Bunun içinde ön elemesi, Avrupa Ligi, lig, kupa her şey var. 32 maçta 7 gol 6 asist. 10 gol 10 asist bandını geçen kanat oyuncusuna "yıldız" muamelesi yaparken, Kerem Aktürkoğlu neredeyse 15 gol 15 asist bandını zorlayacak. Hücumu çok işlemeyen, bitiremeyen, organize olmakta zorlanan bir takımdan bahsediyoruz. Bu çocuk duran top da kullanmıyor. Ona rağmen bu asist sayısı çok iyi. 

Marcao ve Nelsson da sezon başından bu yana müthiş bir istikrar gösterdi. Birbirlerini de yükseltiyorlar. Önlerinde merkezi tutabilen bir 6 numara olmasa da, zor işin altından kalkabildikleri kadar kalkıyorlar diyelim. Nelsson'un lider yapısı, Marcao'nun topla ilişkisi çok değerli. Birbirlerini bu şekilde tamamlıyorlar. Sezon biterken, transfer konuşacağımız zamanlarda bu 2'liden kazanılacak çok büyük miktarlar olacak.

6 yorum:

  1. Sezon başında Berkan ve Cica vardı 4. olarak ama sonradan onlar da dağıldı. Muslera tam tersi kötü başladı sonra toparladı derken şanssız bir sakatlık ile o da istikrarlı olamadı. Boey sağlıklı kalsaydı muhtemelen onu da konuşuyor olurduk. Sonuç olarak koca takım ve iyi/istikrarlı diyebileceğimiz 3 oyuncu :) komik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. olarak listeye onlar dahi olabilir mi diye düşündüm. Avrupa söz konusu olsa tamam da, ligde 4. isim cidden yok.

      Sil
  2. Keremi yeri gelir eleştiririz ama oynadığı maç sayısı gerçekten çok yüksek ve faydası olduğu bir çok nokta var kendisini tebrik ediyorum Türk futboluna yeni bir prens yetişiyor. Avrupa'ya birkaç yıl içinde gider diye düşünüyorum anket birinciliğini hak etmiş ancak dediğin gibi 2 numarayı seçmekte bile zorlanıyorum. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin ilk yarısındaki maç sayısı çok çılgın seviyelerde. Yer geliyor sallanıyor, bu da doğaldır.

      Sil
  3. Kerem
    Nelsson
    Berkan

    Olur benim sıralamam. Berkan'ın çabası ve maçın içinde sürekli ayakta kalması çok hoşuma gitti. Fiziksel olarak bu kadar diri bir oyuncu olması orta sahada mühim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu da uzun zamandır ciddi düşüşte bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir