31 Ocak 2022 Pazartesi

Mohamed Elneny & Galatasaray, son dönemin en ayakları yere basan orta saha hattı?


Elneny de uzatmalı aşklardan. Beşiktaş'ta geçirdiği müthiş sezonun ardından Arsenal'e geri dönmüştü. O dönemden bu yana da sürekli adı geçer, kiralama ihtimallerini konuşuruz. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve Arsenal'de devam etmeyeceği kesin gibi. Bu sezon toplamda 10 maçı var ve artık rotasyonlarının dibinde diyelim. Sözleşmesi de bitiyorken ayrılık yakındır. Elneny de daima Türkiye Ligi adına kıymetli alternatif.

Pulgar / Elneny, çift 6 gibi duruyor. Orta sahadaki 8 numaranın daha bağlantı futbolcusu olmasını isterdim. Gedson Fernandes bu profildi işte. Topla dikine çıkacak, hareketli bir 8. Pulgar biraz daha 6-8, Elneny ise 6. Tarz olarak benzer görünseler de, birbirlerini tamamlayabileceklerini düşünüyorum. 4-2-3-1 oynuyoruz zaten, çift 6 ya da 8 gibi düşünün. Pulgar biraz daha hücumu destekleyecek, Elneny de merkezi kapatacak.

İyi bir takım oyuncusu ve lider karakterli. Yine oyunun 2 yönünü iyi oynar, çok çalışkandır ve topla ilişkisini de beğenirim. Beşiktaş'ta atlattığı seviyeyi hatırlayın. Tutmak istediler ama Arsenal'e geri döndü. Bunun üzerine Josef de Souza gelmişti. O da tutunca, 6 numaradan uzun zamandır ciddi anlamda katkı alıyorlar. Galatasaray'da ise o pozisyon uzun zamandır boş. Lemina, Nzonzi, Seri gibi iddialı isimler gelmiş olsa da istikrarlı katkıyı alamadık.

Geçen 2 sezonu ise zaten konuşmuyorum. Taylan Antalyalı'yı bir dönem kazandık, sakatlık sonrası düştü. Etebo deniyorduk, zaten olmayacaktı. Bu yıl da Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ile başladık ama ligde istediğimizi alamıyoruz. Orta sahanın hücum yönü zaten düşüştü de, savunma tarafı da düşmeye başladı. Merkezi kapatabilmek büyük problem. Elneny, bu sorunu çözmek adına müthiş isim. Ahtapot gibidir, sahanın yer yanına ayağı uzanır. Pulgar'la birlikte gelmeleri halinde de son dönemin en ayakları yere basan orta saha hattı oluşur.

6 yorum:

  1. Gedson transferinin olmaması beni Terim'in gidişinden daha fazla üzer. Elneny çok iyi bir oyuncu olabilir, ama Gedson yerine gelmesi kimseyi mutlu etmez. Yönetim tarihin en büyük hayal kırıklığı olma yolunda geri dönüşümsüz bir adım atmış olur. Bu artık sembolik bir olay, klübe kayyum bile atansa Gedson Fernandes transferini gerçekleştirmesi beklenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson için şartların iyi olduğundan söz ediliyor ama bu konuda hiç resmi açıklama görmedim.

      Sil
    2. insanlara transfer nöbeti tutturacak kadar ne oynamış ne yapmış anlamadığım futbolcu bu gedson. süre alamayan maç eksiği hat safhada olan bu lig için fazla yumuşak olan fiziği yetersiz tecrübesz bir oyuncu. bize bu saatten sonra çoluk çocuk değil işi bilen görmüş geçirmiş sağlam ayakkabı kaşar bir ortasaha lazım. cicaldau gibi kaybolan adam varken gedson'lı ortasaha fazla yumuşak fazla efendi olur. max 32-33 yaşında maç eksiği olmayan milli takımında oynamış/oynayan bir profil gerek. galatasaray'ın ortasahası (6'sı 8'i) tecrübeli kaşar isimlerden oluşmalı her zaman ama her zaman.

      Sil
    3. Bence de o, umarım alırız.

      Sil
  2. Yabancı kontenjanı meselesi çözülmeden bı hamle daha yapılması zor gibi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir