6 Ocak 2022 Perşembe

Neyse ki Boey döndü


Giresunspor maçı beklenenden çok daha zor geçecek. O kadar eksik var ki, kimler oynayacak sorusu daha kolay cevaplanır. Kimi cezalı, kimi sakat, kimi Afrika Uluslar Kupası'nda, kimi covid. Muslera, Fatih Öztürk, Marcao, Luyindama, Alpaslan Öztürk, van Aanholt, Kerem Aktürkoğlu, Feghouli, Arda Turan, Mostafa Mohamed ve Diagne yok. Boey'in dönüşü tek teselli diyelim. Zaten iyi durumda değiliz, şimdi daha büyük sıkıntı var.

Forvetlerde bitiricilik sorun derken, en zayıf bitirici olan Halil Dervişoğlu'yla oynayacağız. Üstelik tek forvet. Kerem Aktürkoğlu da yok, hadi saha içerisinde iyi anlaşıyorlar derdik. Hücum organizasyon tarafında bence sorun yaşıyor, Kerem Aktürkoğlu takımı sürüklüyordu. Yokluğunda, önemini daha iyi anlayacağız gibi. Feghouli de bir şekilde alternatifti olmayacak. Barış Alper Yılmaz, Halil Dervişoğlu, Morutan üçlüsünü önde izleriz.

Orta sahada ise Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Cicaldau 3'lüsü kesin gibi. Bu orta saha yapısıyla tutmak kolay da, üretmek zor. Bunu öncesinde de yaşadık. Cicaldau zaten formsuz. Bu maçta ivmelenmek zorunda, çünkü elde koz kalmadı. O da üretemezse, bu orta saha yapısında tutunabilmek çok zor. Kenardan da hücuma yönelik hamlelerin kısıtlı. Emre Kılınç ve Aytaç Kara var. Aytaç Kara'nın gideceği konuşulurken, şu an ona sarılmak durumundasın.

Stoper alternatifin de kalmadı. Nelsson / Işık Kaan Arslan oynayacak. Işık Kaan Arslan adına fırsat artık bu, iyi değerlendirmeli. Sol bekte bir tek Ömer Bayram var, sağ bekte ise neyse ki Boey döndü. Boey'in hızı, atletizmi, alanı açabilmesi ve kanadını iyi kullanacak olması hücum adına önemli bir koz. Tabii ne derece iyi döndüğü önemli. Çünkü uzun bir süredir yok. Yeniden sakatlandığı Marsilya maçında iyi dönmüştü de, bu ayrılığı daha uzun sürdü.

12 yorum:

  1. Bu tip maçlarda ideal kadromuzla bile tek forvet ile üretmekte zorlanırken şu kadroyla çok zor. Ben olsam en öne Oğulcanı atar yanına Halili koyarım. Morutan Alper Halil üçlüsü o arkalarındaki üçlü ile birlikte oynadığında sabaha kadar gol atamaz Morutan bi sihir yapmazsa. Veya Taylan-Berkandan birini kesip Emre kılınçı koyarsın hem yine dinamizmden kaybetmemiş olursun hem de hücumda bi tık daha yetenekli bir ayağın sahada olmuş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış, Morutan, Halil hattı ile önde baskı yapabiliriz, Halil üzerinden rakip sahaya geçişlerimizi daha etkili yapabiliriz, Barış ile kontra tehditi yaratabiliriz. Berkan'ı stoperi üçleyecek şekilde oynatıp Taylan'ı regista gibi yerleştirerek Ömer'in arkasını süpürebilirsek 19-20'de Lemina ve Seri ile oynadığımız dominant oyunu oynayabiliriz bu kadroyla. Bence hücumdan ziyade savunmada ve kalede ne yapacağımız sonucu belirleyecektir, kolay gol yemezsek avantaj bizde olur.

      Sil
    2. Zor tabii. Ayakta kalmaya çalışacağız artık.

      Sil
  2. Ömer-Nellsonn-Işık-Boey dörtlüsü oldukça iyi, ancak yedeklerinin olmaması sıkıntı olabilir. Aynı şekilde Morutan-Barış-Halil üçlüsü de heyecan verici. Yönetim Işıtan Gün ile kaosu dizginlemeyi başardı, camia içinde kontrolü sağladılar. Şimdi sıra Terim ve oyuncularda...
    Bu arada yapılacak transferleri de heyacanla bekliyorum, bu konuda yönetimin Terim'den farklı bir çalışması olabilir gibi gözüküyor. Nihayetinde orta yolda buluşacaklardır.
    Guardiola'nın yardımcısı olayının da artık bir sonuca ulaşması lazım, o veya başkası, yönetim Terim'in yanına yüksek profilli birisini getirecektir, böyle bir hamle aslında Terim'in de takımın da işine gelir. Terim'i federasyona karşı rahatlatmaktan bahsediyorduk, artık saha kenarında hakemler üzerinde daha rahat baskı kurabilir, maç sonu kendini tutmasına gerek kalmaz, ne de olsa gözünü arkada bırakmayacak bir yardımcısı vardır:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum sorun, orta saha yapısı bence sorun.

      Sil
    2. Boey gelince sorunlar bitecek diye bekledim aylardır, o yüzden çok umutluyum bu maç için. PVA'da olsaydı daha rahat olurduk, onun olmadığı iki macta omerin arkasina atılan toplar marcaoyu çok zor durumda bıraktı. Berkan'a çok iş düşecek. Simdi Taylanın da oynayamayacağını düşünürsek orta sahanın ortasında Gustavo'ya, hatta belki Bartuğ'a forma şansı gelebilir.

      Sil
    3. Sorunlar belki bitmezdi de, hücum tarafında ciddi nefes alırdık.

      Sil
  3. Rakip beraberliğe kilitlerse rahatlıkla puan alır çıkar bu maçtan. Tam kadroyken bile istediğimiz oyunu oynayamazken bu kadar eksikle çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giresunspor kazanmak için oynar gibi.

      Sil
    2. Onu da alırlar ters bir takım çünkü

      Sil
  4. İsmail çipe
    Berkan (sol bek) ışık nelson boey
    taylan emre
    cica
    halil babel morutan

    böyle bir takımla çıkarız umarım. Ömer, aytaç, barış alper yetersizler. Berkan'ı sol bekte denesek fena mı olur? Orta sahada 3 kişi oynatıp onları da defansif görevlerle donatınca hem kısır hücum hem de gol problemi yaşanıyor.
    cica ve emre hücumun parçası olmalılar. Ceza sahasına girmeliler, koşu atmalılar. Sadece bağlantı oyuncusu gibi konumlanmamaları gerekir.
    Babel en uçta santrafor - sırtı dönük oyunu bence becerir. Umarım Halil kaleye yüzü dönük oynar. Sol kanatta bence denenmeli. topu soldan alıp sağ içe katederek babelle paslaşı gelirse pozisyon bulabiliriz.
    Zor maç. hocanın taktik farklılık koyması şart. Umarım o odaklanmayı sağlar.
    Yenilgi halinde ben bunca gerginliğin ardından yönetimin gönderme kararı alacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir takımla çıkmayız. Taylan Antalyalı covid, Berkan Kutlu'da sol bekte zorlanmaz diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir