7 Ocak 2022 Cuma

Niğde Anadolu projesi yazın gerçekleşmiş olsa, bu tarz gençleri orada toplardık


Niğde Anadolu'nun satın alınıp, pilot kulüp olarak kullanılması doğru adım. Bu tarz proje takımlarına ihtiyaç var. Yıllardır gençlerimizi çeşitli takımlara kiralıyoruz, kimi oynuyor, kiminin yüzüne dahi bakılmıyor. Örnek vermek gerekirse, Süleyman Luş ve Berkan Keskin gibi gençler şu an oynadıkları kulüplerde rotasyonun dibini sıyırıyor. Niğde Anadolu projesi yazın gerçekleşmiş olsa, bu tarz gençleri orada toplardık ve takım da şu an çok daha iyi konumda olurdu.

Altınordu'nun pilot takımıydı ve yıllarca oradan kiralanan gençlerle birlikte ayakta kaldılar. Altınordu kulüpten desteğini çektikten sonra ise ligin dibine demir attılar. Çok büyük ihtimalle de küme düşecekler gibi görünüyor. 2. Lig önemli adresti, orayı kaybetmemek lazım. Niğde Anadolu'yu bu sezon ayağa kaldırmak için sadece gençleri de kiralamak yetmeyecek, transfer lazım. Nasıl bir yapılanma içerisindeler bilmiyorum.

3. Lig'e düşer, oradan 2. Lig'e yine çıkarırsın ama zaman kaybı işte. Umarım toparlamaya başlarlar ve yapı biraz daha iddialı konuma gelir. Eren Aydın'ın oraya kiralanacağı söyleniyor. Galatasaray U19 takımında yer alan ve en umutla baktığımız futbolcuların başında geliyor. Özellikle geçen sezon yarattığı etki çok büyüktü. Potansiyeli olan, gelecek adına iyi yerlere gelir diye düşündüğümüz bir forvet. Gol sezgisi, bitiriciliği, savunma arkasına koşuları ve tekniği iyi seviyede.

Tek başına yeter mi, elbette yetmez. Sarper Çağlar, Berkan Keskin gibi gençleri yaz dönemi kiraladık. Şu an takımlarında forma giyemeyen gençleri geri çağırıp, buraya yönlendirmek lazım. Yeni kiralamalar da olur ama asıl hamleleri yaz döneminde izleriz. Dışarıdan transfer anlamında ise bu sezon transfer yapılacak mı göreceğiz. Sadece futbolcu değil, teknik direktör, antrenör de yolluyoruz. Daha derinliği olan bir proje.

8 yorum:

  1. Bu oyuncuların birlikte mücadele içinde yer almaları çok önemli. Bu tarz bir takımda kiralık oynamaları onları geliştirecektir. 3. Lig 2. Lig çok farklı değil zaten. Yeter ki oynasınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de bir üst klasman her zaman daha iyidir.

      Sil
  2. Gectigimiz donemlerde kesin A takima cikacak dedigimiz cok gencimizi kaybettik su an neler yapiyorlar bilmiyoruz bile bence yapilan hamle cok dogru umarim takim duserse bu yetenekli oyuncular 3. Ligde oynamak icin motive olabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları bir arada tutup, istikrarlı şekilde süreler verdiğimizde görüntü değişecektir.

      Sil
  3. Keşke kulüplerin mali durumu yeterli olsada u23 takımlarını alt liglerde izleyebilsek. Genç oyuncu oynatılmasını hepimiz istiyoruz ama birden olmuyor oynatınca da tutmaz ise o yıl alamadığın kupa veya avrupa vizesi mali acıdan dibe sürüklüyor, genc oyuncu oynatmak icin kulubede oturan oyuncunun maasi ayri vir dert. Tr deki u19 seviyesi potansiyelli genclerin belirli takimlarda kisitli kalmasindan dolayı yetersiz yani bir nevi kumara dönüyor. Sistem yetersiz, kulüpler yetersiz, malı derken uzayıp gidiyor. Umarım doğru kullanabilir ve nigdeyi 1.lige taşıyabiliriz asıl o zaman ekmeğini yeriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da Anadolu isyan edecek, bizim hakkımız olan, kulüplerin alt yaş takımlarına veriliyor diye. Bence zor iş o.

      Sil
  4. Çok doğru bir hamle.Son yıllarda altyapıdan sadece Arda ve Semih kiralık gidip döndükten sonra takımda tutunabildi.Yunus Akgün 'de iyi gidiyor.Umarım başarılı olur ve A takımda kalıcı olur.Futbolcuların sadece A takım için değil, diğer kulüplere pazarlamak için de bir fırsat olacak.Her genç bizde oynacak diye bir kural yok. Celil yüksel geçen sezon ciddi bir ücret karşılığında transfer oldu Adanaspor'a.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapı adına kıymetli. Gençleri bir arada tutabilmek, garanti süreleri vermek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir