21 Ocak 2022 Cuma

Okan Kocuk, Şu an Galatasaray adına en güçlü figürlerden biri


Şu an Galatasaray adına en güçlü figürlerden biri Okan Kocuk. O kadar iyi sezon geçiriyor ki, Galatasaray da kalesinde büyük sorun yaşarken, dönüşü hiç olmadığı kadar bekleniyor. Giresunspor'a gidişi de çok sorgulanan konulardan biri. Kiralık gitmesine değil, altının doldurulamamasına takılmıştım. Kalede Muslera var diyerek, 2. kaleciyi boş bırakamazsın. Sakatlığı geçtim, kalecilik işi de rekabettir. Rekabet seni güçlü kılar. Muslera'nın orada yalnız kalması dahi düşüşündeki temel nedenlerdendi.

Okan Kocuk'un gitmesinde değilim yoksa. İyi de yaptı hatta. Oynamanın tadını almıştı çünkü. Oynamanın tadını alan kaleciyi de, 2. kaleci gibi tutman zordur. Oynamak için gitti, oynadı, gelişti, bambaşka bir seviyeye ulaştı. Galatasaray da kaleci konusunda sıkıntı yaşayınca, şu an Okan Kocuk hiç olmadığı kadar güçlü bir figür halini aldı. Şu dakika kaleciye ihtiyacın var ve Okan Kocuk senin kalecin. Ondan daha iyi olmayanı para verip alacağına, Okan Kocuk'u geri döndürmek için çabalaman gerekiyor.

Geri döndürebilirsen de, güvenip, 1. kaleci olarak yola devam etmesini sağlamalısın. Yerli ağırlığı artarken, yerli kalecinin önemi hiç olmadığı kadar büyük. Muslera'nın geri dönüşü, direkt olarak geri dönüşü anlamına gelmemeli. İyi olan oynasın ya da, rekabette güçlü kalan devam etsin. Muslera istemiyor diye kaleci hocaları değişmesin, herkes kendi işine baksın. O günler geride bakmalı ve bu işi çözmeliyiz.

Okan Kocuk adına kiralık gitmesi iyi olmuş diyeceğiz. Yarın da Yunus Akgün ve Emre Akbaba için bu geçerli olacak. Gittiler, geliştiler. Burada kalsalardı bekleyeceklerdi ve bu kadar güçlü bir figür durumunda olmayacaklardı. Yarın ne olacağını bilmiyorum da, bu isimlerin Galatasaray'ın geleceğinde mutlaka faydası olacaktır. Bu tarz kiralamalara da karşı değilim, yeter ki altı doldurulsun. Sen altı doldurmadan elindekini verirsen, gün sonunda ellerin bomboş kalırsın.

14 yorum:

  1. Geldiklerinde ilk hatalarında yerin dibine sokacak taraftarımız kendilerini. Durum böyle olduğunda arkalarında sağlam duracak bir teknik direktör olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar olmamalı işte. Bir arpa boyu yol alamıyoruz :(

      Sil
  2. Senin tarzina gore biraz daha sert bir yazi yazmissin ben begendim bu yaziyi gercekten, en buyuk korkum yabanci kaleciye donulmesiydi ki denediler neyse ki duyduguma gore iki adaya indirmisiz Okan ve Sinan bolat hatta Sinan Bolat kulubunu ikna edebilrse Trabzon macina yetistirilmeye calisiyor diye duydum Okan olursa da bu hafta olmasi mumkun degilmis.
    Eger kalede iyi bir yerli oynatirsak en azindan kume dusme potasindan cok net uzaklasiriz Feghouli tarzi oyunculara da yer acilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tarzıma göre mi. 38 yıldır blog yazıyorum, hep böyle yazıyordum.

      Sil
    2. Fatih Hoca varken bu kadar elestirel gelmiyordu yazilarin demek istemistim zira bu yapilanmanin sorumlusu Fadil Kosutan, Muslera ve Fatih Hoca dahil o teknik ekip, Muslera'nin Ismail ve Eray Iscan gibi kalecileri savundugu, Fadil Kosutan haric kimseyle calismam vs dedigi biliniyor
      Sonuc olarak bugun sadece iyi bir kalecimiz olasaydi küme düsme ihtimali konusulmuyordu.

      Sil
    3. Gayet geliyordu. İnsan görmek istediğini görüyor.

      Sil
  3. hep geç akıllanıyoruz. zaten okan ile devam etmeli muslera ile plaket falan verip vedalaşmalıydık.

    YanıtlaSil
  4. Keşke hocam "Okan'la devam edeceğim" deseydi geçen sezon ve Muslera'yla veda etseydik. Belki hala takımın başındaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera konusunda maalesef duygusal hareket ettik.

      Sil
  5. Yabancı kaleci sevdamızı yıllardır yenemedik.En son Hayrettin, Volkan,Orkun ile Kerem oynadılar.Ama vasatı aşan olmadı.Okan 'ın gitmesi iyi oldu ama yerine adam koymadan göndermek inanılmaz bir yanlış.Ismail'in geçen sezon Kayserispor 'da kötü maçları vardı. Genelde yedekti zaten.Okan Koçuk büyük bir şans. Muslera artık yedek olarak beklemeli.Okan ile devam etmemiz gerek.Fenerbahçe yıllardır yerli kaleci avantajını kullanıyor.Biz ise yabancı kaleciye aboneyiz.Umarım Okan ve Batuhan bunu değiştirir.Batuhan 'a da avrupadan ciddi talipler varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda değil de maalesef Galatasaray'ın kültürü oldu. Yerli kaleciler oynadı, son dönemde tutmayanı çok. Mondragon - Muslera arası karanlık.

      Sil
  6. Okan için değil ama yunus için hadi oynamadı düzenli olarak ondan potansiyelini bulamadı diyebiliriz aksi durumda iyi antre edilmediği falan düşünülür ki ben öyle düşünmüyorum. Ama emre için kaç kez şans verildi hatta denizli maçında kaçırdığı penaltı bence şampiyonluğu verdi. Adam ayakta duramıyordu şimdi bakıyorum alanyada at gibi koşuyor güçlü anlamadığım tek nokta bu neden ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba çok şans buldu ama şöyle düşün. Şu an özgüven tazeledi, daha güçlü dönecek. Niye gitti denilmemeli asla.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir