24 Ocak 2022 Pazartesi

Orta sahadaki eksiklikler direkt olarak her şeyi etkiler nitelikte


Galatasaray'ın temel sorunu orta saha. Oradaki eksiklik de direkt olarak her şeyi etkiler nitelikte. Orta sahada "profil" anlamında eksikler olsa da, düşüşler de temel etmen. Sezon başı Cicaldau övüyorduk, şu an tanınmaz halde. Berkan Kutlu da bu şekilde, övdüğümüz bir isimdi ama şu an tanınmaz halde. Taylan Antalyalı'nın geçen sezonki görüntüsü malum. 6 numara oynarken, bu sezon yaptığı hatalardan bahsediyor muyduk? O da şu sıralar tanınmaz halde ve orta sahadan geriye bir şey kalmamış oluyor.

Alternatif problemli, 11 düşündüğün isimler ise çok geriledi. Bu sezon zaten pas oyunu oynayamıyordun da, en azından geçişte iyiydin, topu rakibe verdiğinde etkiliydin. Trabzonspor maçının ilk yarısını iyi oynayıp, 2. yarıda kaybolduk. Cicaldau'yu sahada göremedik, Taylan Antalyalı yine en kritik anda basit hata yaptı. Berkan Kutlu'yu ilk yarıda överken, o da özellikle 2. yarıda pas aksiyonunda hiç yoktu. İlk yarıda da ne kadar iyi iş yaparsa yapsın, çok kritik 2-3 pas hatası olmuştu.

Dengeli bir 3'lü olmadılar yani. Torrent de biraz daha pas oyunu oynamaya çalışıyorken, bu 3'lü ile devam etmek güç. İşin kötüsü de savunmayı dahi kaybettin, merkez delik deşik ve orayı tutamıyorsun. Önce 6 numara transferi yeterli diyordum, sonra 8 de lazım dedim, şimdi acaba bir de 10 numara mı alınsa diye düşünüyorum. Geriden oyun kurabilecek, merkezi kapatacak, sağlam bir 6 zaten lazım. Topla dripling özelliği olan, seni öne taşıyacak ve sekenleri toplayacak 8 de şart. Bir de ön alanda daha istikrarlı, seni ipten alacak, tabela yapabilecek ve hücuma liderlik edecek 10 da lazım gibi.

Gün sonunda transfer konuşuyoruz, hatta temeli topyekun değiştirmekten bahsediyoruz. Yapılanma iyi de, eksik kalıp, gerekli gelişim sağlanamayınca sorun oldu. İşler kötü gittikçe, takımda hemen hemen herkes sıfırlamaya yaklaştı. Mevcut oyuncu grubunu ayağa kaldırmak güç. Mutlaka, özellikle de orta saha adına ciddi hamleler gerekiyor ve yeni bir temel oluşturulacak. Merkez güçlenirse, skoru koruyamadığın anları daha az yaşayacaksın. Skoru koruyamamak günün en önemli problemi gibi. İşin bitirememe tarafı var da, o başka konu. Skor bir şekilde gelecektir, sen yeter ki önde olduğun maçı kaybetme.

9 yorum:

  1. Orta saha kalitemiz hakkinda cok kısa bir istatistik Taylan ve Berkan'ın şimdiye kadar toplamda skor katkısı 1, Bakasetas'ın tek basina 12 hocam, ki sen Trabzonspor'dan cok daha büyük takimsin, ne yazik ki Cicaldau haric orta saha rotasyonunda bu takim kalitesinde kimse yok elimizde aksini söyleyene de saygi duyarim ama rakamlar ortada.
    6 numara Melo, Fernando gibi oyuncular bile cok daha üretkendi bu ikiliden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkezden genel olarak net katkı alamadın ki. Cicaldau da etken. O da normalde daha tabelası yüksek isimdi ama yanlış kullanıldı. Sonra da geriye attı.

      Sil
    2. Evet katiliyorum su ana kadar UEL de sayilirsa 5 gol 2 asist o fiyata alınan bir oyuncu icin yeterli degil ama onda en azından bir kıpırdanma var bizim yerlilerin skor katkisi sıfır abi bitiricilik sorunumuzun bir nedeni de bu, eskiden orta saha oyuncularin da Selcuk, Melo, Sneijder, Lincoln (kimi sayarsan say) bitiriciydi Fernando bile 2 gol 4 asist ile oynamıs bizdeki son sezonunda.

      Sil
    3. O biraz da yerinde oynamaması ile alakalıydı.

      Sil
  2. Cicaldau hayalet gibi. Belhanda en kötü anında bile sorumluluk almaktan kaçmazdı. Belhanda'ya çok büyük topçu demiyorum ama Cicaldau'dan çok daha büyük topçu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana'da kötü basladi ama son 3 maci gayet iyidi Belhanda'yi özleyecegim asla aklima gelmezdi, Cicaldau'yu severim ama Berkan Taylan Cica'li orta sahayi görünce beterin beteri varmis diyor insam.

      Sil
    2. Cicaldau düşüşe geçti, herkes gibi diyeyim. Bence bu da doğal. Böyle değildi.

      Sil
  3. Şunu bir düşünelim berkan kutlu ofansif yönü çok iyi olmayan bir oyuncu önünde oynayacak gedson ve cicaldau ikilisi ile muazzam bir 6 numaraya dönüşebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüşmedi, deniyoruz da olmuyor. Yine olmaz, Gedson da fark etmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir