28 Ocak 2022 Cuma

Roman Bürki & Galatasaray, kaleci gündemi çok sık değişiyor


Galatasaray'da gündem çok sık değişiyor. İlk etapta yabancı kaleci işini konuşsak da, sonrasında ibre tam anlamıyla yerliye dönmüştü. Sonra ne oldu da yeniden yabancı kaleci gündemi oluştu bilmiyorum. Muslera'nın yakın zamanda döneceği söyleniyor, tabii ne durumda döneceği bilinmez. Eldeki yerli kaleciler yetersiz, süreci idare etmek de zor. Fatih Öztürk için İsmail Çipe'den iyidir demek de aslında içinde bulunduğumuz kaleci krizinin göstergelerinden. 

Yabancı bir kaleci almak, Muslera bu sezon geri dönmeyecek demek. Lisansını donduracaksın ve o şekilde boşluk oluşacak. Bürki için 4 aylık bir kiralamadan söz ediliyor. Bürki ile bu sezonu geçip, yeni sezonda Okan Kocuk / Batuhan Şen 2'lisiyle yola devam edeceksin. Daha ileri gidip, Muslera defterini bence kapatmak gerekiyor. Bugün için ise günü kurtarma zorunluluğu var. Okan Kocuk senin kalecin, üzerine para ya da futbolcular verilmesini istemem. Sinan Bolat'ın da ciddi bir maliyeti olur.

Bürki, özellikle son 2 sezondur iyi durumda değil. Çok uzun zamandır Dortmund'un kalesinde. Enteresan bir kalecidir. An gelir Dünya'nın en iyisi dersin, an gelir saç baş yolarsın. İlginç kurtarışları olduğu gibi, garip goller de yedirir. Geçen sezon da o garip golleri ağırlıkla yedirdi ve bu sezon hiç resmi maçı yok. Takımda 3. kaleci konumuna kadar düştü ve kendisiyle yollar ayrılmak isteniyor. Artık neresinden bakarsanız, kimi bu transfer için fırsat der, kimi nereden buldunuz.

İyi dönemini düşünürsem beğendiğim bir kaleciydi. Kalesinde çakılı kalmaz, risk sever, ayağı iyidir, libero edasıyla oynar. Reflekslerinin iyi oluşu, olmadık zamanlarda inanılmaz işlerine sebep. Çok cesur görüntüsü de olmadık hatalar yapmasına. 4 aylık bir süreç adına değerlendirilebilir. Burada hayata döneceğine de inanırım. Bu durumda Muslera taca çıkar, yaz dönemi artık "yerli" üzerinden bir kaleci yapılanmasına geçeriz.

12 yorum:

  1. hazırlık maçı önemsiz olabilir ama 6 tane de yenmez. galiba düşeceğiz.

    YanıtlaSil
  2. Torrent ayakları iyi olduğu için özellikle istemiş olabilir. Muslera için 15 Şubat deniliyor eğer durum gerçekten öyleyse. Kaleciye ihtiyaç olmayabilir. Ama tabii ki Muslera yine sakatlanirsa o zaman iş zor. Onun için Muslera'nın arkasına ikinci kaleci bakılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas aksiyonu ve libero gibi oynayabilmesi değerli bence.

      Sil
  3. Bence cok iyi kaleci sadece oynamaya ihtiyaci var zamaninda Almanya'nin en iyi kalecilerinden derlerdi Burki icin, son dönemde gözden düstü ama imkansiz toplari cikarmasiyla bilinir eger uygun fiyata gelecekse bence sezon sonu Muslera yerine devam da edilebilir. Muslera'yi cok sevsem de hem son zamanlardaki sakatlanmalari ve geri donuslerin uzamasi olsun hem de bu sezon gösterdigi yetersiz performans olsun tadinda birakmanin zamani geldi diyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlar diye düşünüyorum ve pas oyununa çok uygun bir kaleci. Maliyetine bakmak lazım.

      Sil
  4. Kardeşim bir şekilde giresun ile anlaş belki olan yükselişini daha da sürdürececek yıllarca oynatabileceğimiz yerli kalecimiz olacak şu işi bile çözemiyorlar birde başkanın memleketi şaka gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaş da kendi kalecin için kendi elindeki isimleri mi vereceksin.

      Sil
    2. Giresun'un sartlari cok agir zaten Baskan da Giresunlu sanirim cok agresif davranamiyor o nedenle.

      Sil
    3. Bilmiyorum da, şu kiralama işlerinde yanlış hareket edildi.

      Sil
  5. Ayrica bugunkû 2-6 kaybettigimiz maci izleyenler Berke, Ismail Cipe'den daha kötü diyor yani yabanci kaleci olayina önceden karsiydim ama Muslera da nasil döner bilemiyoruz, Burki 2020'de dunyanin en iyi 13. Kalecisi gösterilmis bir kaleci bence her türlü iyi hamle yani Okan gelecekse Okan ama Okan gelmeyecekse Sinan Bolat yerli olmasina ragmen Burki derim bize mac kazandirabilecek tarzda bir kaleci.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net şekilde kaleci ihtiyacı var. Yerli olmuyorsa da mecburen yabancı olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir