7 Ocak 2022 Cuma

Saba Lobjanidze & Galatasaray, sağ kanat ihtiyacı elzem


Galatasaray'ın sağ kanat ihtiyacı elzem. Ben bunu yazdığımda bazı arkadaşlar "içeriden kazanalım, şu oynasın" diyor da, 2 temel sorun var. Birincisi set hücumu ve üretememek, diğeri de skor katkısı. Oğulcan Çağlayan oynar diyorsunuz mesela. Oğulcan Çağlayan, özellik itibarıyla çalışkan bir futbolcu. Sağ kanada koyarsınız, geçiş hücumunda etkili olur, alanı kullanır. Ön alanda da bol bol çalışır, savunmasına yardım eder. Galatasaray'ın ihtiyacı ise bu değil.

Morutan diyenlere hak veririm. Gerçi onun da orta sahanın merkezinde daha etkili olduğunu düşünüyorum. Kanada kaydığında biraz daha özgürlüğü kısıtlanıyor gibi. Yine sana maç çözer ve ipten alır. İstikrar ve süreklilik ise şu aşamada yok. Patlayıcı gücü yüksek olsa da, sınırlar koyuyoruz ve bunu istikrarlı şekilde yansıtamıyor. Hoca da bu yüzden Feghouli'ye dönmek zorunda kalıyordu. Bence Feghouli ile de gider taraf kalmadı. Olay istikrarsızlıksa bunun kitabını yazan bu futbolcu.

Saba Lobjanidze ismini Galatasaray için okudum. Kendisi Hatayspor forması giyiyor ve geçtiğimiz sezon Ankaragücü'nden bildiğimiz bir futbolcu. Ankaragücü ligde kalmak adına umut ışığı ararken, hücumlarının en büyük kozuydu. Ankara'daki maçta Marcao'yu denize nasıl döktü hatırlarsınız. Bu sezon Hatayspor'da o görüntüsünün de üzerine çıktı. Ömer Erdoğan'ın başarılı düzeni içerisinde daha da büyüdü.

Hatayspor formasıyla toplamda 20 maça çıktı ve 4 gol 7 asisti var.  Sağ ayaklı bir futbolcu ve ağırlıklı olarak da sağ kanatta oynuyor. Buna rağmen her 2 yöne çalım atabilen bir futbolcu. Çizgiyi de kullanır, kat da eder. Topla dikine çıkışları müthiş, driplingi güçlü, teknik, şutu var, iyi de bitirici olduğunu düşünüyorum. Hızlı da bir isim. Set arıyorsunuz mesela, oyun görüşü iyi, teknik isim, o yönde yardımcı olur. Tabela istiyorsunuz, zaten skor katkısı var. Geçiş oyunu desek, hızlı isim, alanı da iyi kullanır.

Visca olmadıysa, Saba Lobjanidze için çabalayabilirsiniz. Süper Lig'de iyi takımlar ve onların kaliteli futbolcuları var. Fena bir bonservis bedeli olmaz tabii. Satış yapamadan kimseyi alabilecek gibi durmuyoruz, haliyle de "olur" gözüyle bakmıyorum. Şu artısı var, ülke içi bir transfer ve döviz yerine TL bandında bonservis konuşulabilir. Uyum sorunu yaşamazsın, ülkeyi biliyor, 27 yaşında. Gençlik üzerine atılabilecek doğru adımlardan.

5 yorum:

  1. İsmi geçenlere bak jailson lobjanidze falan valla keşke transfer yasağımız olsa

    YanıtlaSil
  2. Barış alper var aynı profil? elindeki işlemek lazımken niye sürekli transfer konuşuyoruz hani alınacaksa sağ kenar fark yaratacak gerçekten iyi bir oyuncu alınır, lobjanidze barış alper den neyi daha iyi mesela veya oğulcandan

    YanıtlaSil
  3. Fatih Hoca Feghouli'yi çok beğeniyor ki her fırsatta sahaya sürüyor. Elde Feghouli Morutan Barış ve Oğulcan varken beşinci bir isme gerek yok orada. Hatta Emre Kılınç bile Türkiye'de birçok kulüpte bayrak oyuncu olabilir o mevkide bizde nedense olmuyor ve sürekli transfer peşinde koşuyoruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir