5 Ocak 2022 Çarşamba

Sahne senin. Giresunspor maçı yepyeni başlangıcın olsun


Marcao cezalı, Luyindama sakat, Alpaslan Öztürk de covid. Haliyle de sahne Işık Kaan Arslan'ın. Tabii "Taylan Antalyalı ya da x'i oraya çekelim" düşüncesi oluşmazsa. Zamanında bu tarz düşünceler olmuştu. Emin Bayram'ın varlığında, önce Taylan Antalyalı'yı oraya çekmiş, sonra Emin Bayram'a dönmüştük. Geçen sezon da Ozornwafor varken, Gedson Fernandes'i stopere kaydırmıştık. Hadi Ozornwafor yetersizdi, güvenmedik de, o vakit neden kadroda tutuyorduk. Sorulacak soru çok.

Işık Kaan Arslan'ın 11 başlayacağına inanıyorum. Takımda tutuldu çünkü, 5. stoper olarak o kaldı. O da sezon başı yeniden x takıma kiralık gidebilirdi. Taliplerinin olduğunu biliyorum. Ergene Velimeşespor deyip geçmeyin, orada kiralık olarak geçirdiği dönemde ciddi istikrar ve gelişim gösterdi. O gelişim de futbolcuyu Galatasaray'da tuttu. Fırsat geldiğinde şans vereceğiz. O an geldi işte. Çocuk da bu ay içerisinde 21 yaşına girecek. Çok küçük de değil.

Denizlispor maçının son dakikalarında oyuna girmesi yine "şov" amaçlı. Atalay Babacan'ın Kayserispor maçında aldığı süre gibi. O maçta 11 başlaması gerekiyor, neden maçın son dakikasında giriyor. Sonra maç uzadı da daha fazla izleme imkanı bulduk. Ölçü değil, rakip üzerine gelemiyor ama takımı ayağa kaldırmaya çalışması, öz güveni gibi güzel detaylar yakaladık. Giresunspor maçı ölçü olacak. Belki de iyi bir performans sonrası yepyeni bir yola girecek.

Luyindama'nın gideceği söyleniyor. Onun gidişi sonrası yeni bir stoper transferi yapmam mesela. 4. stoper olarak Işık Kaan Arslan devam etsin. Genç kadroyuz diyoruz, geleceğe dönük isimleri parlatmaya çalışıyoruz. Altyapıdan çıkan isimler de parlasın. Işık Kaan Arslan takımda kalan gençlerden, an geldiğinde o oynasın. Alpaslan Öztürk'ün önüne geçeceğine de inanıyorum. Potansiyelden bahsediyoruz, şans bulsun artık.

9 yorum:

  1. Geç bile kalındı. Bu berbat Lyundama ve vasat Alpaslan'ın yerine direk onun tercih edilmesi gerekirdi. Hele ki gençleşiyoruz denilen bir projede altyapıdan kimseye şans verilmemesi de çok acayip bir durum.
    Ama Semih Kaya'nın ilk 11'e yükselmesi böyle olmamış mıydı? Servet isimli futbolcu oynarken Semih'in oynatılmamasından dolayı o dönem üstümüzü başımızı parçalar hale gelmiştik. İlahi adalet tecelli etti ve Servet denen oyuncudan kurtulduk. Umarım bu eksiklikler de vesile olur.
    Galatasaray'ın elindeki değerlere şans tanıması şart. bu artık mecburiyet. Ekonimik bir yaşam savaşı veriyoruz. Buna mecburuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt şans verilmeli miydi kısmı zor. Zaman işi bu, önce seviye yükselecek. Yine yanlış yorum, daha doğrusu yanlı yorum diyeyim. Şu ülkede Fatih Hoca kadar kim genç kazandırmış, kim Galatasaray'ın geleceğine dokunmuş bilmiyorum.

      Sil
    2. Semih Kaya, Çağlar Birinci transferinde Denizlispor'a takas verilmişti, çocuk gitmedi. Fatih Hoca yok o zaman.

      Semih Kaya, Kartalspor'da kiralık olarak forma giyiyordu. Galatasaray'da kampa alan, hiç şans verilmeyen bu çocuğu takımda tutan yine Fatih Hoca.

      Eksikler oldu, kritik deplasmanda 11'e yazan da o. İstese Ceyhun Gülselam'ı çekerdi oraya, o da stoper oynayabiliyor. Onu geç, eksikler döndü, Semih Kaya'yı kesmeyen yine o.

      Beni geç, bu yazdıklarını Semih Kaya'ya anlatsan o da aynı şeyleri söyler. Adalet yerini buldu falan, ağdalı laflar. Semih Kaya'ya da tebessüm ettirir.

      Bugünü eleştir de, bugünü eleştiriyorum diye dünü inkar etme. En sevmediğim olaydır.

      Sil
    3. Bir də Emre Çolak var abi
      Həmin sezon Riera transfer edilmişdi hoca hətta Eboueni belə orda yoxlamışdı sonrasında Fener derbisi ilə bərabər Emreye şans verdi o da formanın haqqını verdi
      İstəsə Rierada israr edərdi
      Bəzi şeylər tez unudulur
      Hocanın bizi çempion elədiyi hər sezonun ayrı ayrı n qədər hekayəsi var.
      Parlatdığı neçə gənc var
      Ən sonda Kerem var

      Sil
  2. Oyuncunun hocanın kafasında olduğuna ikna olması lazım. Bu şartlarda bile oynatılmadığında oyuncu takımdan ayrılmayı düşünüyor normal olarak.

    YanıtlaSil
  3. Kaybedecek birsey kalmadı. Şampiyonluk gitti.Sadece Mart ayıda Avrupa maçlarımız olacak. Işık kaan, Bartug ve Atalay umarım bazı maçlarda oynar ve izleme fırsatı buluruz.Işık kaan izlediğim kadarıyla iyi top kullanan ve markası da iyi bir stoper.Alpaslan 'in önüne geçer düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, bence de potansiyelli gençler şu dönemde daha ön plana çıkmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir