10 Ocak 2022 Pazartesi

Sen önce günü kurtar da, yarınları sonra düşünürsün


Domenec Torrent'in adı yardımcılık için geçtiğinde az çok yaşanacakları tahmin ediyorduk. Yardımcı ayağına, hocanın altını tamamen oyma projesi. Başarı gelirse ihale yardımcıya kalacaktı, başarısızlık halinde ise zaten Fatih Hoca gidecekti. Domenec Torrent ya da hangi Guardiola'nın yardımcısıysa, sezon sonu 1. adam olmayı vaat almamışsa zaten gelmeyecekti. Yaşanacak olan yaşanır, suyun önünde kimse duramaz derken ki kastım işte. Sıklıkla bu söylediğimi söylüyorum da, anlamayan arkadaşlar var. Kendimi ifade edebilmişimdir umarım.

Biri gelecek sonuçta, hayat devam ediyor. Avrupa devam ediyor olsa da, şu görüntüde orada devam edebilmek o kadar mümkün değil. Ligde gidişat kötü ve gidişatın daha da kötülemesi olası. Galatasaray adına bugünden geleceği kurgulamaktan ziyade, günü kurtarmak öncelik olmalı. Yeni gelecek bir yabancının şu dakika Galatasaray'a ne katabilir? Ligi, takımı tanıdı derken ki geçecek sürede işlerin daha da sarpa sarması olası.

Önce günü kurtarmalı diyerek, gidebileceğin 1-2 teknik adam var. Onlar da yerli. Sezon sonuna kadar bakarsın, başarı varsa devam edersin. Başarı yoksa o düşündüğün yabancı hamlesini gerçekleştirirsin. Ben bu işlerde sıracılığa inanırım. Akıllarda soru işareti kalmamalı. Okan Buruk da boştayken ilk gidilecek isim olmalıdır. Sezon sonuna kadar bakarsın, sonra bir karar alırsın. Bülent Korkmaz dahi şu gün adına ihtimaldir. Camiayı bilmeden, ligi tanımadan gelecek bir teknik adamın zaten kredisi yok ve zaman kaybına da tahammül olmamalı.

Şu gün yabancı getirdin, talepsiz, vaat olmadan mı gelecek? Senden istekleri olacak elbet. O zaman da soru şu, hani transfer yapamıyordun? Transfer yapacaksın, mevcut ile yetinmeyecek ki. Sen önce günü kurtar, sonrasına yazın bakarsın. Yaz için şununla anlaştım, bugün yerli gelsin gibi bir durumun içine de hiç kimse girmek istemez. Yönetimin işi zor. Fatih Hoca sonrası kim gelirse gelsin kredisiz başlayacağı gibi, yönetim de çok ağır tepkiler alacak. Taraftarın tepkisinin önünde de duramazsın.

16 yorum:

  1. Yeni hocanin gelmesi ligi tanimasi hepsini geçtim oyincu grubu tarafindan bile kabul gorme ihtimali çok düşük. Suyun önünde durulmaz, görünen o ki yönetim de çok kötü bir şekilde gidecek. Bu arada küme düşme riski de ciddi ciddi belirir. 2 maç kaybına bakar iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor olacak işi. Buraları bilmeyen bir teknik adam şu gün aşırı zorlanacak.

      Sil
  2. Yerli hoca daha mantıklı yabancı gelecekse de paraya kıyıp kariyeli bir hoca gelmeli. Torrent e pek güvenmiyorum ama öyle bir durumdayiz ki kimi getireceğiz bir örnek bile sunamiyorum bende Okan hoca derim herhalde. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kariyerli hiç bir hoca Türkiye ligine gelmez mali durum bu haldeyken. Potansiyeli olan hoca bulmak önemlisi. Ben olsam torrent yerine farioli yi hemen yarın takımın başına getirirdim. Hem ligi tanıyor hem potansiyeli var hem de modern futbolu biliyor. Okan Bülent falan düşünmem bile. Bülent in tek başarısı Antalya da okan nin basaksehir de yapamadığında görüldü ki ayrıca okan in çocuğu rahatsız kendini takıma veremez. En doğru seçim farioli olur.

      Sil
    2. Ödemeler yapılmıyor, yabancı gelecek tablo fena. Fatih Hoca bunu dizginler de, yabancı ne yapabilir.

      Sil
    3. Farioli, Alanyaspor'a gitti artık.

      Sil
  3. Okan buruk ,Bulent korkmaz veya Çağdaş Atan olmalı.Cagdaş hoca fanatik bir Galatasaray taraftarı.Bunu yıllar önce açıkladı.Yabancı hoca alışana kadar çok sorun yaşarız.Zaten 3-4 maç kazanamazsak düşme potasında olacağız. Torrent yardımcı hoca olabilir.

    YanıtlaSil
  4. Eğer Fatih hocanın gideceği belli olsaydı Farioliy beklerdi başka takıma geçmez Galatasaray da sezonu bitirirdi hatta teklif bekledi ama olmadı. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin değilim artık. Bu işin altyapısı daha derin çünkü.

      Sil
  5. Ben de Okan Buruk gelsin isterim ama Fatih Hoca'yi tanıyan biri ondan hemen sonra Galatasaray'in başına geçmez. Ordaki boşluk çok büyük şu anda ve Okan Hocayı çok zorlar bu durum.

    YanıtlaSil
  6. Günü kurtartarmaktan ziyade takımı geliştirecek bir hoca ile planlanmalı. Yoksa bir sene daha çöp. Bu takım oyun planları, duran top çalışmaları, rollerin belirlenmesi, bir iki takviye ve ozguvenle ligde de kalır Avrupa kupalarını da zorlar. Ama ne oynadığını bilmeli. Ligi bilmek abartilan birşey ilk senesinde iyi işler yapan hocalar hatta futbolcular birsuru örneği var.

    Geliştirici teknik tatktige kafa uoran bir hoca ile anlaşılıp sezon sonu eksikler tamamlanıp, gereksiz oyuncularla yollar ayrılır. Niğde Fk da saglambir projeye dönerse önümüz açılır. Fatih hocanın da yolu açık olsun bence artık yeri saha kenarı değil futbol federasyonu baskanligidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bir plandan bahsedebilir misin? Günü kurtarmalısın, ligdeki görüntü kabul edilir seviyede değil ve daha kötülerse başka şeyler konuşturur.

      Sil
    2. Başkan önce çeki düzen vermeli kendine. Çevresindekilerin peşinden gitmekten vazgeçip aklı selim davranmalı. Uygulanmayacak plan değil. Günü kurtarmanin tam açılımı nedir. Sadece maç sonuclari mi.

      Sil
    3. Günü kurtarmanın amacı şu an felaket halde olan lig konumunu düzeltmek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir