15 Ocak 2022 Cumartesi

Sofyan Amrabat & Galatasaray, fırsat adı altında düşünelim


İsim geçmişte medyada yer almıştır da, bugünlerde görmedim. Biraz "fırsat" adı altında yazayım dedim. 6 numara arayışı varken, karşımıza çıkabilecek fırsatları değerlendirmek gerekiyor. Sofyan Amrabat da o fırsatlardan biri olabilir. Fiorentina kendisini kadroda düşünmüyor ve yolların ayrılması "kiralık" olarak olası olabilir. Bonservisi şu aşamada bizi aşabilir de, futbolcu düşüşte ve Ocak ayındayız. Şu dönemde "kiralama" düşüncesi fırsat gibi.

6 numara işi önemli. Özellikle de Torrent'in düzeninde. Fatih Hoca dönemi 3 tane 8'le oynuyoruz derken, son dönemde 6 numara eksikliğini yaşamıştık. Hücumdan ziyade savunmada diyelim. Merkezi kapatamamak, orada zayıf kalmak büyük problem oldu. 6 numara için öyle bir hamle yapılmalı ki, takımın seviyesi direkt olarak değişsin. Hem seni geriden çıkartabilecek ve oyun kuracak, hem de merkezi kapatacak, defansif aksiyonu iyi bir isim bulmalı. Fizik de önemli bu arada, biraz daha uzun bir futbolcunun varlığı değerli olur.

Felipe Melo böyle zamanlarda aklıma gelir. Sanırım böyle bir 6 numarayı daha bulamayacağız. 40 yılda bir gelir cinsten. Savunmada agresiflik düzeyi yüksekti, pas oyunu oynayabiliyordu, hücum katkısı vardı. İşin savunma tarafına tekrar dönersek, hava hakimiyeti oldukça iyiydi, orayı süpürüyordu. Böyle bir 6 numara bulacağımıza inanmadığımdan, önümüzdeki fırsatlara bakalım ve Sofyan Amrabat'ı değerlendirelim.

Oyunun 2 yönünde net katkı sağlayacak, çok çalışkan bir 6 numara. 6 numara için pas aksiyonu güçlü, tekniği olan, savunma kısmında ise agresif bir futbolcu. Geriden oyunu kurar, topla dripling yaparak seni oradan çıkartır, rakip eksiltir. Galatasaray'ın 6 numara için ihtiyaç duyduğu çoğu özelliğe sahip. Nordin Amrabat'ın da kardeşi, oradan bir bağlantı kurabiliriz. Geldiğinde "uyum sorunu" yaşamasını asla düşünmüyorum. Şartları değerlendirmek lazım.

4 yorum:

  1. melo gibisi bi daha mümkün değil gelmez. öyle bi yeteneği bulman çok çok zor. bulsan bile o melo karakteri yoktur kimsede. ama bi fernando bulabiliriz. o da zor ama öyle bi oyuncu alabilirsek müthiş olur. hala sevilla'da üst düzey oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelse de öyle büyük paraları gözden çıkarmalısın ki.

      Sil
  2. Tek bir transfer hakkımız varsa o da orta sahaya oyuncu alınmalı derim. Amrabat doğru profil olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir