13 Ocak 2022 Perşembe

Transfer lazım da, en değerlisi bu tarz kazanımlar olacak


Domenec Torrent'in "duran toplar" üzerine fazlasıyla eğileceği bir gerçek. Bayern Münih'de de odak aldığı konulardan biri buydu. Şimdi Galatasaray'a geldi, kendi oyun felsefesini bir anda oturtması zor, mutlaka zaman gerekiyor. Bir yanda da sonuç alma gerekliliğimiz var. Haliyle de duran topların önemi şu dakika çok daha büyük. Hep büyük de, şu gün sonuç almak adına daha da büyük. Biliyorsunuz ki Galatasaray'ın da en temel sorunlarından biriydi.

Riekerink'in ilk geldiği dönemi hatırlayın. Elinde çok daha kötü ve eksik bir kadro vardı. Diğer yanda da gemi karaya yanaştırılmalıydı, yani sonuç alınmalıydı. Türkiye Kupası en büyük hedefti ve o dönem duran toplar adına ekstra işler yapan bir Galatasaray izledik. Tabii o gün Sneijder ve Selçuk İnan gibi çok büyük atıcılar vardı. Bugün bu tarz isimler bence yok da, duran toplardan sonuç alamamanın en büyük mazereti bu değil.

Bu işin biraz da çalışmayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Domenec Torrent, günde çift idman yaptırırken, bir idmanı sadece "duran toplar" üzerine dahi kullanabilir. Bartuğ Elmaz'ın resmini koyma sebebim, kendisinin çok iyi bir duran top atıcısı olduğu üzerine. U19 maçlarında izliyoruz, duran topları müthiş kullanıyor. Sadece kullandığı duran toplar üzerine dahi rotasyonda yeri olabilir diye düşündüm. Bu işin abartısı tabii de, bu çocuğun kazanılması gerekiyor.

Pas oyunu oynayacaksın, en azından oynamak istiyorsun. Pasör 6 da formasyonunun olmazsa olmazlarından biri. Şu an eldeki futbolculara bakınca bu yönde sadece 2 isim var, 2'si de geçmişte kullanılmayan isimlerdi. Bartuğ Elmaz ve Assunçao'dan bahsediyorum. Assunçao'nun direkt olarak 11 başlaması dahi beni şaşırtmayacaktır. Bartuğ Elmaz'ın da rotasyona dahil olması gerekiyor ki kendisini görelim, gelişsin, takımda kalsın, geleceği kazanalım. Transfer lazım da, en değerlisi bu tarz kazanımlar olacak.

11 yorum:

  1. Bartuğ 11 bile oynasa takımda kalacağını düşünmüyorum. Torrent'in saha dışı etkenler (taraftar, camia vb. etkilerle) 8-10 haftadan fazla kalabileceğini sanmıyorum. Fatih hocaya çok büyük haksızlık yapıldı, bu nedenle oyuncu grubu da randıman vermez. Gedson'u ne kadar istediğimi her yorumda belirtiyordum. Artık hiçbir beklentim yok. Çok yazık oldu, hocanın istediklerini alıp öyle bakmaları lazımdı. Büyük haksızlık oldu. Hocanın ahı var, içi yandı birçok insanın. O koltuk Elmas'a kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Kardesim ne haksizligi? Cok severim, yasayan efsanemiz. Ama bir gercek var sonucta. O da : Maas alan bir personel. Yollar ayrilir, tazminati da verilecek buyuk ihtimale. parasini zamandina yatirmamak haksizlik dir. Bedavaya calistirip, ustunden para kazanmak haksizlik dir. Yada hocayi 5. haftada gøndermek haksizlik dir. Hocanin dørduncu dønemi. Dørt! Kendisine kapiyi her zaman acmis bir Galatasaray var. 3,5 sezondur da takimin basinda. Bu kadroyla da 6 aydir birlikte. Haksizlik yok. Køtu iletisim var yønetimin tarafindan. Daha durust ve direkt olabilirlerdi hocaya karsi. Olan oldu. Bence Torrent ønumuzdeki sezonu da gørur. Burak Elmas ise o 3 seneyi gørur.

      Sil
    2. Hocaya haksızlık yapıldı, bu şekilde kendisi ile yolları ayırmak yanlış. Bunun futbolcuya yansıması olur mu bilinmez. Yeni hocayı ne denli benimseyecekleri ile alakalı bir şey.

      Sil
    3. Hocanın gönderilmesi kesinlikle doğru ama şekli hoş olmadı.Hatta Burak Elmas'ın Fatih Hocayı kurtardığını düşünüyorum.Birkaç hafta sonra Fatih Hoca taraftar tarafından istifaya davet edilebilirdi.Bu arada Ümit davala bu olaydan sonra takımdan ayrılmak isteyen oyuncular var diye açıklama yapıyor.Ligde düşme hattının hemen üzerindeyken Fatih Hoca'ya çok yakın birinin bu açıklamayı yapması ne kadar doğru?Takıma destek vermek gerekirken daha da karıştırma çabası içerisinde olmamak lazım.Galatasaraylılık bunu gerektirir.

      Sil
    4. Edilebilirdi orası ayrı, yollar neden ayrıldı demiyorum. Şekil hoş değil, mesele bu. Ümit Davala biraz ortalık karıştırmak istemiş.

      Sil
  2. Transfer lazım evet ama anlamadığım bir nokta var. Daha yeni bankalar birliğiyle anlaşma imzalandı, borçlar yapılandırıldı ama biz maaşları bile ödeyemecek haldeyiz nasıl bu duruma geldik anlamadım. Bi yandan trabzona bakıyorum sürekli alıyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borç ödemesi yazın başlayacak. O yüzden de şimdiden alacağımızı alalım düşüncesi var.

      Sil
  3. Takim ici kazanim diyoruz da mesela su habere bakarsak diyecek söz kalmiyor, Erencan Yardımcı'yı Galatasaray'dan 4,2 Milyon TL karşılığında transfer eden Eyüpspor, Erencan Yardımcı'yı 15 milyon TL karşılığında Alanyaspor'a sattı.
    Bartug da boyle elden gitti ne yazik ki.

    YanıtlaSil
  4. Sahada özgüven kazanmasi adına da güzel olur duran topları kullanması. Ömer Bayram'dan başka doğru düzgün duran top kullanan oyuncumuz yok zaten.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir