7 Ocak 2022 Cuma

Transferde paralel evreni konuşmaya devam edelim


Trabzonspor'u konuşmaya gerek yok, müthiş işler yapıyorlar. Resmi transfer dönemi başlamadan, ihtiyaç duydukları bölgelere nokta atışları geliyor. Tıpkı yaz döneminde olduğu gibi. Konyaspor da Ekuban'ı alacak ve Ocak ayında atılabilecek en büyük adımlardan biri. Bunları görünce de acaba "paralel evrende miyiz" dedim. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımlar hamle yapamıyor. Paralel evren konusunda Kayserispor da iddialı bir konum edinmek üzere.

Konuşmadık da, Karagümrük'ten Bertolacci transferi müthiş iş. Ocak ayı için nokta atışının tanımı hatta. Galatasaray almış olsa mutlu olurdum. Ligin ilk yarısının en iyilerinden biri. 15 maçta 7 gol 1 asisti vardı ve orta sahanın hücuma bakan yüzünde ortaya kalite koymuştu. Şimdi Kayserispor'a geliyor ki, orta sahanın ve hücumun kalitesini ciddi anlamda arttıracak. Yürümeye hali olmayan Manuel Fernandes'ten, istikrarsız Mensah'tan Bertolacci'ye geçiş.

Bir de Mert Çetin var. Trabzonspor stoper arıyor, neden bu transferi düşünmedi bilmiyorum. Gerçi orada da Kaan Ayhan isteği var. Sanırım kusursuz takımın cevabını vermek istiyorlar. Mert Çetin, ciddi bir potansiyeldi. Roma'ya gitmesi boş iş değil, potansiyele yatırım yapıldı. Belki çok fazla forma şansı bulamadı da, ilk etapta kendisini salmadılar da. Luyindama'nın ciddi sakatlığı yaşadığı dönemi hatırlayın, Mert Çetin'i almak için her şeyi yaptık ama bırakmadılar.

Roma'da olmadı, Verona'da oynar diye düşündüm ama orada da tutunamadı. O süre zarfında düşüş yaşıyorsun. Yaş 25'e geldi, Milli Takım'daki yerini de kaybettin. Yeniden kendisini ve potansiyelini hatırlatması adına Türkiye'ye dönüşü değerli. Güçlü fiziği var, ayakları fena değildir, fiziğine rağmen hızlıdır. Çok ciddi potansiyel de, İtalya macerası onu biraz geriye attı. Gençlerbirliği döneminde farklı şeyler konuşuyorduk ve o sayede Roma'ya gitti. Kayserispor adına Ocak ayı için mükemmel bir transfer.

6 yorum:

  1. Bertolacci keşke gelseydi kaldık yine Cica'ya :) yine 20 kere topa temas edip maç bitirirse Giresun'a işimiz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam Covid atlattı. Negatif olur olmaz takıma döndü. O halde oynayan adamın o performasına bakarak bunu yazmanız biraz haksızlık olmuyor mu sizce?

      Sil
    2. Gelse neden demezdim. Çok istikrarlı isim, tabela katkısı iyiydi. Cicaldau için beklemek lazım, yapabileceklerini gördük ve biliyoruz.

      Sil
  2. Transferde çok geç kalıyoruz planlamalar aslında daha erken yapılmalı ve yeni oyuncular takıma daha çabuk alışıp adapte olmalı. Sadece maliyet olarak bakarak son günü beklemenin de dezavantajları var bunları gördük yaşadık .Son 3 yıldır transfer politikamız genelde böyle. Bu konuda bir yazı yazmanı isterim. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yonetim transfer yapmak istemiyor abi, zaten 25 milyon Euro yatirdik 20 puan fark yedik deyip transferi oyuncu satarsak aliriz diye bir kurala baglamislar soylenene gore, maksimum 2 oyuncu son ana kadar beklenerek alinabilirse alinacak diyorlar en iyi ihtimalle.

      Sil
    2. Transferde geç kaldıkça da sonlara doğru iş doğaçlamaya dönüyor. 25 milyon yatırdın da yarın o paranın daha fazlasını geri dönüş olarak alacaksın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir