21 Ocak 2022 Cuma

Yönetim ne yapar, kulübün haklarını koruyamayacaksa ne işe yarar?


Bazısı blog'u takip etmiyor ya da beni tanımıyor olabilir. Yönetimi pakladığımı yazanlar var. Ben son dönemde ne zaman böyle bir şey yaptım? Suyun önünde durulamaz, yönetim de gidecek diyen ben değil miyim? Torrent'in şu ortamda en suçsuz insan olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim'i sevip saymak, Torrent ülkeye adım attığı günden itibaren adamı "beden hocası" gibi nitelendirmek anlamına gelmemeli. Sneijder giderken ki Belhanda süreci gibi. Belhanda'nın ne suçu var, ya da Torrent'in. Süreci bu kadar çirkin ilerleten yönetime kızın.

Kızılıyor da, istifa diyor herkes. Ben de bunu söylüyorum. Gidecekler de zaten, az bir zaman kaldı. Burak Elmas'ı seçildiği dönem ben de istiyordum. Çoğu gibi yanıldım. Galatasaray'ın hakları korunur, Fatih Hoca bu sayede sadece saha içine odaklanır, bir önceki yönetim gibi olmaz diyordum. Maalesef her yönetim bir öncekinden daha kötü oluyor. Galatasaray'ın hakları hiç olmadığı kadar yeniyor ve bu durum alışkanlık halini aldı.

Kasımpaşa maçında verilmeyen penaltın var ve bunu konuşamıyoruz. Futboldan sıra gelmiyor diye bir şey yok, hakemleri de yenmek zorunda değilsin. Fatih Hoca dönemi de yazdım bunu. Yönetim işini yapamadığı, kulübün hakkını koruyamadığı için Fatih Hoca ceza aldı. Silindir gibi üstümüzden geçtiler. Şu kayıplarda kötü futbol kadar, hatta ondan öte hakem hatalarını konuşuruz. Yönetim ne yapar, kulübün haklarını koruyamayacaksa ne işe yarar?

Ben bunları uzun zamandır yazıyorum. Seçildikleri dönemde destekledim, beklentim büyüktü ama hayal kırıklığına uğradım. Eminim ki benim gibi düşünen birçok insan vardır. Kimseyi pakladığımız yok yani. Saha içini konuşmak, sportif direktör mevzularına değinmek yönetim korumak anlamına gelmiyor. İşlerin ne kadar çarpık ve doğaçlama ilerlediğini yazıyorum. Bir kesim oluştu, sadece gözleri Fatih Hoca'yı görüyor ve karşılarına kim gelirse gelsin ipe diziyorlar. Kendileri ile benzer düşünenler dahi ateşlerinde yanar halde. Bu da yanlış.

13 yorum:

  1. Son 20 yılda hiçbir başkanla iyi vedalaşamadık. Demek ki genel kurul doğru seçemiyor. Galatasaray'da cidden büyük reformlar yapmak şart. Bunların ilki tüzük değişikliği.

    YanıtlaSil
  2. Aleyhimize en çok hakem hataları bu sezon yapılmıştır diye düşünüyorum. Üstelik VAR sistemine rağmen; yani göz göre göre bilerek yapılıyor. özellikle Fb maçından beri nerdeyse aralıksız her maç direkt maçın kaderine etki eden hatalar var. Ve yönetimde çıt bile. Gerçekten şaka gibi. Acaba yönetim ne düşünüyor, niye ses çıkarmıyor, çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkarmazsan, hareket edemezsen tablo bu olur. Başkası niye yaşamıyor, niye biz. Anlaşma ise aynı anlaşmayı herkes yaptı.

      Sil
  3. burak elmas'ı yerin dibine sokan yorumlara aynen katılıyorum. dolayısıyla bu yazdıklarım sakın onu aklamak olarak algılanmasın.

    arkadaşlar sadece şunu görün artık. bu ülkede 3-4 çok önemli figür var ve futbol tamamen kontrollerinde. hepsi fenerbahçeli. ve net gs düşmanı. ve hakim düzen bizim kötülüğümüzü istiyor.

    yapabileceğimiz hiçbir şey yok! dik durma şansın yok! ne elmas ne cengiz ne özbek fark etmez. şirketine gelecek 2 tane maliyeciye bakar. anladınız?

    peki bu hep böyle mü sürecek derseniz. devran dönsün diye dua edelim başka çare yok.

    trabzon da ciddi bir lobiye sahip tabii. o 3-4 isim de belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam da neden biz seçildik?

      Sil
    2. camia olarak zaten "onlara" uzak bir camiasın, daha batılı daha demokratik daha eleştirelsin. en büyük efsanen terim'i bile eleştirmekten çekinmeyen bir kültürsün. genel kurullarda 30 kişi konuşsa 20 tanesi atatürk vurgusu yapıyor.

      bunun üstüne bir de koyu fenerbahçeli olmaları ekleniyor. gs'yi asla affetmem diyen adamlar bunlar. gs maç kazanınca yüzünün rengi değişen adamlar.

      Sil
  4. Burada amacının birilerini savunmak değil Galatasaray'ın faydalarını gözetmek olduğunu yazılarını biraz okuyanlar hemen anlar. Yönetim fazla dayanamaz zaten mayısta gidecekler büyük olasılıkla artık.

    YanıtlaSil
  5. Burak Elmas'ın vaatlerine, duruşuna, projelerine kandık. Çok büyük hayal kırıklığı oldu.. Acaba Metin Öztürk gelse daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum.. O bu kadar sessiz kalmazdı gibime geliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim en büyük yanılgılarımdan biri oldu.

      Sil
    2. Birincisi bu yönetim seçildiğinde keşke kazanmasalardı demedik hiçbirimiz burağa haksızlık yapmayın hepimiz sevindik çünkü diğer adaylar ortaya proje koymamıştı. İkincisi fatih hoca saha içine bakılsa gitmeli ama gönderilmemesi lazım demiştim ki burakta saha içine bakılıp gitmeli demişti ve aon olarak yönetim konusunda uzun süredir ciddi eleştiriyor ki bu konuda da sonuna kadar haklı. Sadece değindimi bilmiyorum bence yerli okan vs gelmeliydi şu geçiş dönemi için

      Sil
    3. Hemen hemen herkes Burak Elmas'în kazanmasını istedi. En azından benim çevremde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir