6 Şubat 2022 Pazar

Alanyaspor 1-1 Galatasaray, neyse ki Pena'nın ayakları iyi


Rakip 10 kişi kaldığında dakika 72'ydi. 72'ye kadar da oyuncu değişikliği yapmak adına gol yemeyi bekleyen bir Galatasaray izliyorduk. Galibiyeti aramıyorduk, net şekilde beraberliği koruma çabası. Onu da Pena kazandırdı da neyse, geleceğiz. 72'de 10 kişi kaldıklarında direkt hamleler yaptılar, biz ise 82'yi bekledik. Hamlelerden sonra da sanki 10 kişi oynayan Galatasaray'dı da, Alanyaspor galibiyeti arayan taraftı.

2. yarıda bir tek şutun var, o da Feghouli'nin cılız ve saçma sapan yerde vurduğu top. Hücuma yönelik hiçbir şey yapmadın. Tam anlamıyla Alanyaspor'u durdurmaya odaklıydın, onda da Pena başarılı oldu. Rakibin şutları ve pozisyonları var. Belki müthiş bir baskı kuramadılar da, galibiyeti arayacak taraf sen değil miydin? Neyse ki Kerem Aktürkoğlu gibi bir isim var da, acil durumlarda camı kırmayı başarabiliyor. 1-0 geriye düştükten sonra çözülmek üzereydik çünkü. 1-1'in erken gelmesi can simidi oldu.

Cicaldau / Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı orta sahası ile nefes alma şansın yok. Şu oyuncularla pas oyunu oynamaya çalışmak da apayrı olay. Rakibin seni çalışmasına gerek yok, herkes ne yapacağını iyi biliyor. Berkan Kutlu geriden top almaya geldiğinde hafif bir baskı, devamı top kaybı. Taylan Antalyalı geriden top almaya geldiğinde hafif bir baskı, devamı top kaybı. Cicaldau da hayalet gibi, sahada varlığı yok. Yine Pena'ya geldik, neyse ki o var ve ayakları çok iyi. 

Onun da yapabileceği bir şey yok. Mecbur Babel'e uzun oynadı. Babel de 20 - 25. dakikalardan sonra bitti. Topu al, takımını hücumda tut. Bunu da yapamıyorsun. Sağ bekte sol beklerin dönüşümlü oynar, o kanadın iptal olur. Haliyle bu takım yine Kerem Aktürkoğlu'nun ayağına baktı. O da tek başına ancak bu kadar. Bu mu hücum planı ve organizasyonu? Kamp girdi araya, takım birbirini tanıdı, düşündüklerini anlattın. Biz sürekli geriye gidiyoruz.

Alanya zor deplasman, kaybetmedin, 1 puan aldın da, gelecek maç için umutlanabilen var mı? Rakip 10 kişi kaldı, senden daha üstündü. Emre Akbaba sende iken fizik olarak yerden yere vuruyorduk, şimdi Taylan Antalyalı'yı ezip geçiyor. Değişimlere bakar mısınız? Rakibin 10 kişi kalmasını bırak, 45'de değişiklik diye bağırıyordu bu takım. Al Halil Dervişoğlu ve Pulgar'ı, az daha akıllı pas yap bu sayede. 82'yi bekledik, inanamıyorum.

42 yorum:

  1. Değişiklikler geç geldi ayrı bir konu giren ve çıkanlar ayrı bir konu. Bu maçı kaybetmemizi çok istedim bir umut istifa eder diye umarım haftaya olur.babel ve feghuli'yi ikidir aynı anda sahaya sürüyor bir insan benim futbol beynim yok diye daha nasıl bağırır cevap vereyim Arda yi oyuna alarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takımdaki en ideal santrfor babel yalnız şu anda. (gomis hazır değilim diyorsa)

      Sil
    2. Valla kusura bakma ama babel en ideal ruh olur anca. Orta sahayı 4le forvetsiz oyna ama babelle oynama. 10 kişi bırakıyor

      Sil
    3. Babel bence de, doğru. Önde top tutabilmenin başka yolu yok :(

      Sil
    4. Babel hangi topu tuttu Allah için. Tek doğru hareketi kafasına tekme yemesiydi

      Sil
    5. Yine de başka yol yok. Bak geriden çıkamadın, Pena ısrarla uzun oynamak zorunda kaldı.

      Sil
  2. Düşelim abi çünkü bu takım herhangi bir Anadolu takımından daha kötü. Bir takım nasıl olurda hiç reaksiyon vermez. Berkan in kaçıncı hatası bu? Taylan in? Sezon başındaki cicaldau nerede? Bekler zaten yok. Bir tek kerem kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor da nereye kadar? Düşeceksek düşelim... böyle bir takım olmaz!!! Kerem hariç isyan eden yok sahada. Giren çıkan gark etmiyor oyun bir adım ileri gitmiyor. Pena yerine ismail olsa hezimet konuşacağız belki de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Bu orta saha yapısında ısrarla bir yere gelemeyeceğiz.

      Sil
  3. hatay maçından sonra burda torrent'den bi ışık aldım demiştim ama yok bi cacık olmazmış bundan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de demiştim, Trabzonspor maçı da hadi ümit verdi ama gelişen bir şey yok.

      Sil
  4. berkan yaktı bizi. ofsayt değil belki de o pozisyon. çok ince. ama berkan arkadaşımız bomboş kaleye bile gol atamadığı için var'a gidilmedi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep söyluyorum abi Super Lig'de ayaklari bu kadar kötü ikinci bir oyuncu yok golü de yine Taylan'ın hatasindan yedik yazmislar ben maci izlemedim sinirlenmemek icin dogru yapmisim :)

      Sil
    2. Ofsayt da değildi sanırım, felaket vuruş :( ayakları bu kadar kötü değildi, Alanyaspor dönemini hatırlarım. Ya da bizdeki ilk günleri. Herkes geriliyor, önünü alamıyoruz.

      Sil
  5. Bize 8 numara şartı var yoksa bu düzende dönmez ileri asla taşıyamazlar bizi. Pulgar iyi bir çapa ama Cica ile olacak iş değil arkadaşlar kimse kendini kandırmasın. Hiçbir oyuncumuza kötü demiyorum lakin hiçbiri saha içinde reaksiyon göstermiyor. Herkes ruh gibi sahada geziyor. Herkes kendisine verilen görevi yapmanın peşinde. Asla üstüne çıkmıyor oyuncular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Diagne kaynaklı bir boşluk oluştuysa, ben de 8 alırdım. Bağlantı olacak, seni öne taşıyacak bir 8 şart kere şart.

      Sil
    2. Taylan ve Berkan yedek ya da en fazla rotasyon oyuncusu olması lazım 6-8-10 numara orta saha göbeğe 2 yada 3 garanti as yabancı almalıydın. Pulgar 'ı 12 ocakta da kiralayabilirdik 8 zaten yok

      Sil
    3. Şu an öyle ama doğru dokunuş ile yükselebilecek futbolculardı.

      Sil
  6. Hücumu düşünmedik ki hiç. Tam anlamıyla 1 puana razı bir hal.

    YanıtlaSil
  7. Herkes orta saha sorununu anlatmis ve yazmis cok net orta sahaya adam almamiz lazim artik kiralik vs. neyse bir an önce 8 numara gelmeli Taylan ve Berkan ile küme düsecegiz yoksa her mac yenilen bir gole etkisi var Taylan'in.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 numara net bir bağlantı, topla dikine çıkabilecek isim istiyor :(

      Sil
  8. Bizden giden aslan kesiliyor. Hadi fatih hoca döneminde takım çalışmıyordu diyelim. Eee şimdi ki durum ne peki? Fatih hoca varken de değişiklikler geç kalıyor diyorduk yine aynı? Oyuncular değişti teknik ekip değişti ama takım hala aynı. Oyun hala her geçen hafta daha da geriye gidiyor. Son hızla küme düşmeye ilerliyoruz.

    YanıtlaSil
  9. Taylan-Berkan-Cicaldau üçlüsü ile pas oyununda oynamak intihar.Uefa'da bu üçlünün iş yapmasının tek nedeni kapalı oynayıp, geçiş oyunu oynamamızdı.Ligde geçiş oyunu işe yaramıyor. Acilen Pulgar ile takımı görmek lazım.Taylan ve Berkan'ın ikisinden en fazla biri oynar bu ortasahada.İkisi oynayınca rakipler bizi baskı ile bitiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu ayrı, bir de amansız pas oyunu var. Bu maçta geçiş uyar da, farklı maçlar top sende kalsın istiyor. 8'e net hamle lazım.

      Sil
  10. Maçtan çıkarımlarım şu şekilde;
    1- Pena refleks ve ayak konusunda iyi bir görüntü verdi. Bazı alanlarda rahatlatacağı kesin. İsmail olsaydı yenilmiştik.
    2- Bu takıma gelen düşerken, bu takımdan giden yükseliyor. Hem fizik hem mental anlamda.
    3- Oyuncu değişiklikleri yapmayı unutan ya da hiç düşünmeyen, yabancı sınırını savunan bir yabancı teknik direktörümüz var.
    4- Tamamen dibe vurmuş, 10 kişi rakibinden oyun olarak dayak yiyen ve 5 kişi fazla olsa da yenilmekten korkan, ürkek bir takımımız var.
    5- Pulgar sadece Berkan-Taylan-Cicaldau üçlüsünü bozarak bile iş yapmış olur.
    6- Umarım Gomis'in hem saha içi liderliği hem de saha dışındaki pozitif enerjisi takıma biraz neşe ve özgüven katar.

    YanıtlaSil
  11. Sunu da kabul edelim bugün kalede Ismail olsaydi bu maci da kaybederdik Pena iyi transfer kesinlikle ama Taylan ve Berkan ile bu sezon bitmez ne yapip edip 8 numara almaliyiz Omar'in son kontenjana yazilmasina karsiyim bu takimin averaji -5 cok yiyoruz ama gol de atamiyoruz, Pulgar da sana fazla gol katkisi vermeyecek acil orta saha almamiz lazim acil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net kaybederdin. Pena önemliydi, bu maddi şartlarla da gelebilecek en iyi kaleciydi.

      Sil
  12. Yönetimden başlayan bir çürüme ve bozulmanın sonuçlarını yaşıyoruz.
    Başkanın, liderin ne kadar iyiyse sen de o kadar iyi oluyorsun. Buna Fatih Hoca'nın Galatasaray'daki tüm başarılı dönemleri de dahildir.
    Bu takım küme düşme adayı bence de. Geçen haftaki skandaldan sonra hocanın bir daha böylesine zor bir deplasmana, böylesine hayati bir zamanda taylan-berkan-cica ile başladığını görünce inanamadım. Sebebi her ne olursa olsun bu üçlüyü bozmadan bir oyun oynanması imkansız.
    Geleceğe dair bir umudum yok
    Seçim olup yeni bir başkan gelmeden bir şey düzelmeyecek.
    Ama küme düşmemek için tek umudum pulgar ve gomis'in katkı yapması.
    Kaleci ilk maç için bir nebze olsun umut verdi. 1 puan aldıysak onun sayesinde aldık.
    Bu hale gelmiş olmamız gerçekten çok ama çok üzücü.
    Bundan tüm yönetimlerin ve fatih hocanın payı çok ama çok büyük.
    3 sene içindeki yaşadığımız bu kadro erozyonu, orta saha kalitesizliği ve alternatifsizliği bizi sıradan, vasat bir takıma dönüştürdü.
    Nelson çok iyi oyuncu. Bu diyeceğimin onunla alakası yok. Ama elinde yatırım yaptığın Lyundama var, Alpaslan'ı aldın, artı 3 tane genç var. 8+3 kuralı var seneye de 7 + 4 kuralı olacak. 8 milyon euro verip bir yabancı stoper daha mı alırsın yoksa senin için hayati önemdeki 6 ve 8 transferlerini mi yaparsın? Kaynaklar bol olsa keşke de hem stoper hem orta saha alsaydık.
    En büyük yanlış sezona taylan-berkan ikilisi ile başlamak olmuş maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama var da, sakatlık sonrası yok. Alpaslan Öztürk'ler de ancak alternatif olur. Şu denebilir, send e öyle dedin, daha maliyetsiz bir stoper alıp, orta sahaya harcanabilirdi para. Olabilirdi tabii. Kısmet artık.

      Sil
    2. Terim düşmanı değilim ama Terim öncesini bilmeyen neslin, sanki Galatasaray'ın eski kimyası avrupa fatihi lakabı 96 öncesi yokmuş gibi düşünüyor Souness donemi hariç 88-96 arası bu kimya vardı. Terim ve Lucescu dönemlerinde devam etti 2006 sonrası ise kimya bozuldu ve 2011-2013 arası dışında derli toplu oynayan dirençli baskın bir oyun kültürü genetik kalmadı.

      Terim'den önce de tugay hakan arif suat bülent vs vardı manu'yu şansla elemedik. Alt yapı olsun ülke genelinde olsun eski jenerasyon kalitesinde ve istikrarında yerli oyuncu yetişmiyor kaliteli bir çekirdek kadro yok kuramıyoruz

      Sil
    3. Elbette öyle. Fatih Terim'den ibaret değiliz ama Fatih Terim de bu kulüp için tek başına çok şey demek.

      Sil
  13. Zor bir deplasmandan Pena sayesinde puan aldık, kaleci transferi ilk önceliğimiz dedik ve karşılığını aldık. Haftaya Erick Pulgar ve Gomis ilk 11 başlayacak ve bu oyunumuza yansıyacaktır. Her maç aynı sıkıntıyı yaşıyoruz ve bunu çözmenin en kolay yolu üçlü savunmaya geçmek. Transfer döneminin son gününde Robson Reis ve Marshall Munetsi transferlerini tamamlamamız lazım. Bu oyuncuları kim seçti, seviyeleri nedir bilmiyorum ama profil olarak doğru oyuncular diye düşünüyorum. Babeli bugün izledik, ondan bekleyeceğimiz şeyler sınırlı, umarım sözleşmesi feshedilir.
    Gomis/Halil/Mostafa hattı fazlasıyla ysterli bir hat, arkalarında Cica/Morutan/Emre/Kerem/BAY/Feghouli var ki burada da lig seviyesinin çok üzerindeyiz, eksik olduğumuz bölge net bir şekilde stoper ve defansif orta saha bölgesi, bu iki transferle bence kadro dengesini sağlayacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakip 10 kişi kalmışken kazanabilmek, zorlayabilmek gerekiyordu :( Mutlaka bir yerde yükseleceğiz de, benim çok umudum yok. Bireysel etkiler bizi ayakta tutar.

      Sil
  14. Orta sahada top ayagindayken bu kadar kırılgan olan bir takımın yine aynı ezber orta sahayla çıkması Pulgar'i oynatmamasi tam anlamıyla saçmalık.

    YanıtlaSil
  15. Forvet Oğulcan oynasa daha iyi edi,en azından baskı yapar,araya kaçardı,cikaldao yerine morutan oynasa ya da morutan sağ açık ,Emre kılıç orta saha oynasa daha farklı olacağını dusunuyorum, cikaldao dan hiç bı şey anlamadim Antalyalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok öyle de olmuyor. Oğulcan Çağlayan dönemi de kapalı.

      Sil
  16. Sorun şu an taktikten ziyade özgüvende. Büyük takım kimliğini kaybetmiş bir Galatasaray görüyoruz. Taraftar, dozajı ağır olsa da, haklı olarak Berkan, Taylan ve Cicaldau'ya çok yükleniyor, onlar da sorumluluk almaktan korkuyor. Elde başka oyuncu olmadığı için de onlara muhtacız. Bu sorunu da Torrent'in çözebileceğine hiç inanmıyorum. Bülent Korkmaz'la sezon sonuna kadar anlaşmak benim gözümde şart. Seneye de (bizimle devam etmek isterse) Campos planlaması dahilinde bir hoca bulunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu kazanmanın yolu maç kazanıp, az biraz nefes almak. Böyle işler de lider isimler sayesinde sağlanır. Basketbolda Ekrem Memnun mesela, ipten aldı. Bugün o isim kim?

      Sil
  17. Torrent Galatasaray'ın büyüklüğünün farkında değil kesinlikle. 10 kişi kalmış Alanya'ya çılgın gibi hücum etmeliydik, biz hücum yedik. Torrent gerçekçi bir hocada değil. Günü kurtarması gerektiğinin farkında bile değil. Pragmatik olunacak zaman var, idealist olunacak zaman var. İdealizmi kovulmasına yol açacak. Onun için üzülemeyeceğim ama takım küme düşecek, takıma, armaya üzüleceğim... Yönetim bazında toplu bir istifa lazım. Ya da tüm gemiler yakıldıysa Campos ile sezon sonunu beklemeden imza atıp, istediği hocayı getirmek lazım. Seneye kimin kalıp, kimin gideceğine çok daha net karar verirler en azından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beraberlik iyi diye baktı sanırım. Böyle felaket haldeyiz :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir