19 Şubat 2022 Cumartesi

Ara transfer dönemi takımına katılan her futbolcu bir şekilde katkı veriyor


Ara transfer dönemi takımına katılan her futbolcu bir şekilde katkı veriyor. Kimi de ayağının tozuyla fark yaratıyor. Trezeguet de o isimlerden biri. Uzun süredir sakattı ve adını duymuyorduk ama işin "fırsat" boyutu bu şekilde oluşuyor. Kalitesini bildiğiniz, bu ligde harikalar yaratmış bir futbolcu. Direkt etki isteyen bir takım için de olabilecek en iyi transfer. Geldiği gibi etki etmesi benim için sürpriz değil. Belki Visca'yı kaybettiler de, Trezeguet ile o yeri doldurmuş oldular. Visca da Trabzonspor'a can oldu.

Kasımpaşa'nın ara transferleri de bu şekilde. Çoğu takımda aynı durum var. Fernando'nun Antalyaspor orta sahasına yaptığı etki gibi. Biz de Ocak transferlerini yeni yeni kullanmaya başlayacağız. Pena direkt etki etti mesela. Gomis'i son maçta ilk kez izleyebildik. Şu kaosun içerisinden bizi çıkarmasını beklediğimiz isim. En önemli transfer dediğimiz Pulgar ise henüz sahne alamadı. Sezon sonuna kadar futbolcuyu kiralıyorsun ve bu isim hazır durumda. Yabancı sınırını öne sürerek yedek oturtmanın tarifini biri bana yapsın.

6 numara en önemli iş, senkronu tutturacak diyorduk. Hala 11'de izleyemedik. Göztepe karşısında mutlaka oynayacaktır, umarım bir şeyler düzelir. Yoksa iş hiç de hoş olmayan noktaya doğru hızla ilerlemeye devam ediyor. Taktik teknikten öte, sorunun mental olduğunu düşünüyorum artık. Bu saatten sonra da iyi futbol beklemem. Bireysel yeteneklerle, kaosla ayakta kalırsın. Bireysel yetenek derken de, Trezeguet gibi bir isim takımda olsun isterdim.

Gomis ve Mostafa Mohamed var elinde. Bunları besleyecek ve gerektiği yerde tek başına maç alacak isim. Ayağının tozuyla da 2 maçta 2 gol 1 asist oldu bile. Forveti besleyebilmek de Galatasaray adına sorunlardan biri. Kerem Aktürkoğlu, takımın ayakta kalan yegane isimlerinden ama bir kademe daha yükselmesini bekleyeceğiz. Düşünsenize bir kanat da, diğeri Trezeguet. En azından hücumla var oluruz derdin ve çok pozisyona girip de gol atamadığın maçları kazanmış olurdun.

5 yorum:

  1. Sağ kanada net bir isim yazamıyoruz kadro içinden. Oynayan her oyuncu da yetersiz kalıyor nerdeyse. Trezeguet iyi olabilirdi ama yabancı kontenjanı, futbol dışı sebepler, camia içi hesaplasmalardan fırsat bulamadık bir türlü saha içi hamlelere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç yerli olmasıyla avantajlı da, dediğin gibi net isim yok. Hücumda direkt etki edip, fark yaratabilecek.

      Sil
  2. 1. kısım...

    Organizasyonun olmayınca, her açıdan skandal ve rezalet bir yönetim olunca doğaldır. Şu durumda kim gelse etki edemez. İnanılmaz bir dağınıklık, belirsizlik hakim çünkü… Saha sonuçları da gelmediği için de yönetin devamlı dayak yiyor. Ve panik işler yapıyorlar.

    Burak Elmas seçildiğinde Fatih Terim kalacağı için çok sevinmiştim. Seçimin son anına kadar heyecanla Burak Elmas'ın seçilmesini beklemiştim. Burak Elmas'ın da seçim öncesi yaptığı konuşmalar, gençliği, dinamizmi, çizdiği profil ve Fatih Terim'le çalışacağını belirtmesi ayrıca çok umutlandırmıştı.

    Ama hem Burak Elmas hem de Fatih Terim konusunda o kadar çok yanıldık ki… Son yıllarda bir şey hakkında bu kadar yanıldığım ve terse düştüğüm olmamıştır.

    Önce Fatih Terim: Sen ben o başka düşünebilir onun hakkında... Sonuçta sadece rasyonel değil duygusal da bir konu GS camiası için. Seveni de çok sevmeyeni de... Rakipler zaten sevmiyorlar, doğal. Ama içerde de objektif bakamayan çokça GS'li var. Sonuçta herkesin şu veya bu sebepten bir düşüncesi olması doğaldır. Nankörlük etmeden hakiki bir değerlendirme yaptığımda bu seneki tecrübe de bize acı şekilde göstermiştir ki; teknik direktörlük mesleği Fatih Hoca istese de istemese de onu çoktan terketmiştir. Maalesef acı gerçek budur. Bundan sonra GS içinde veya futbolun içinde birçok görevi olabilir ama bir daha GS teknik direktörü olarak kendisini en azından ben istemiyorum. Faydası olmaz zararı olur. Hem kendine hem bize... Başka işler veya görevlerle gelebilir ama hoca olarak bu sayfa artık kapanmalıdır ve kapanmıştır. Modern futboldaki dönüşümle taban tabana zıt eski üsul tenik adamlık çabaları hüsrana uğramıştır. Acı şekilde bunu öğrendik.

    YanıtlaSil
  3. @2. kısım devamı

    Burak ELmas: Hayatta bir kişi hakkında bu kadar yanıldığım başka bir insan var mıdır? Zorlanıyorum...Yani kendisini 20 yıldır tanımasak bilmesek; böyle çantacı ve elinde maketle dolanan, Amerikalıların ''Hustler'' dediği cinsten biri diyeceğim o kadar. Ya aşırı saf, naif, aptal ya da harbi çok zeki ve kurnaz. Başkanın 7-8 aylık şu dönemini acemilik ve aşırı tecrübesizlik olarak kabul edip, seçilmiş başkandır kendisine 1 sezon daha şans verelim desek dahi; 2022-2023 sezonu için hangi parayla, hangi kaynakla nasıl bir kurguyla devam edecek belli değil. Hocamız kim olacak? Bir sürü yabancı pro tipler geliyor, sistem ne olacak? Ali Koç'un kopyası deniyor da en azından Ali koç'un parası var, imkanı var. Bunda o da yok. Burak Elmas'ın bir işi var mıdır? geçtim parayı pulu.. Kabul etmek lazım ki her ne kadar desteklemesem de Türkiye'de büyük bir kulübün başkanı olabilmek maddi gücü de beraberinde gerektiriyor. Maalesef bu bir realitedir. Yani bunca borç harç içinde 2-3 milyon euro bulamadığında misal Gedson gibi bir elması kaçırıyorsun... Ya da takımın anlık ödemelerini yapamıyorsun. Eğer sende böyle bir maddi güç yoksa, bu güce sahip olanları ikna edip o yönetime almak veya dışardan desteklemelerini de sağlamak; o da bir meziyettir. Başka da bu da yok. Kendisinden beter no name ve hiçbir katkısı olmayan, oraya kendi PR’I veya haunt için gelmiş izlenimi veren bir sürü insan… Burak Elmas o koltukta kalmak istiyorsa eğer; sadece Galatasaray’ı esir almış, ipotek altında tutan sözde GS liseli bir takım kongrebaz Bizanslıları ikna ederek bunu yaparım zannediyorsa yanılıyor…GS taraftarını ikna etmek zorunda. Gs camiasını ikna etmek zorunda. Bugüne kadar bunu beceremedi. Tonlarca verilen söz var hiçbirini yapamadı. Geçtim futbol takımının akıbetini falan, bir sürü gayrimenkul işi vardı hepsi çözümsüz… Riva hakkında basında çıkan haberler doğruysa felaket. 2,5 milyar TL’lik geleceği sırf günü kurtarmak için 450 milyon TL ile bugün değişmek falan bunlar eğer doğruysa acziyetin göstergesi. O zaman bırak kardeşim. Umarım Gs kongresi sağlıklı bir karar alır. Sportif direktörlük ve yapılanma, gelen isimler umut vadediyor. Ama gelecek sezonun kadrosu neyle ve hangi para ile kurulucak? Sen daha takımın maalını ödeyemiyorsun, Gedson’a para bulamadın derler adama…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olan oldu, önümüze bakacağız artık :) Bu konulardaki görüşümü bildiğiniz için uzun uzun yazmıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir