1 Şubat 2022 Salı

Bafétimbi Gomis Galatasaray'da


Hiç yaş algısına takılmadan, alabileceğin en iyi forvet. Bonservis veremiyorsun, para konusunda kıvranıyorsun. Bir yandan tecrübe arıyorsun, forvetin bitiricilik istiyor, garanti adımı olmazsa olmaz görüyor. Galatasaray'da pozisyon üretmenin, organize olmanın sorun olmasından çok, bitirememek sorun olmuştu. Girilen pozisyon ve gol oranına bakınca demek istediğim anlaşılır. Tüm bu söylediklerimin ışığında, Gomis gibi bir fırsat var mıydı?

36 yaşındaki adam kurtarıcı mı olur diye soranlara, neden olmasın. Ibrahimovic, çok daha büyük yaşlarda Milan'a gidiyor. Ama o Ibrahimovic diyebilirsiniz, bu da Gomis. Galatasaray'ın imkanları buna el veriyor. Çalışan, kendine iyi bakan futbolcu için yaş algısı yapmam. Gomis de kendine bakan, çok çalışkan bir futbolcu. Yaşa bağlı elbette bazı özelliklerini kaybedecek. Belki eskisi gibi fiziğini koruyamayacak, hızı düşecek ama bitiriciliği, fırsatçılığı, gol sezgisi değerli olacak.

Suudi Arabistan Ligi'nde ona yettiği kadarını verdi diyelim. Kendisini çok da fazla kasmaya ihtiyaç duymadan, yine gollerini attı. Galatasaray'dan ayrıldığından bu yana Al Hilal formasını giyiyor ve 147 maçta 107 golü var. Son ana kadar da 11'de oynamaya devam ediyordu. Sonrasında Marega ön tarafa çekildi, farklı bir transfer stratejisi oluşturdular ve Gomis'in yolu ayrıldı. Kazanacağını kazandı diyelim, Avrupa'ya dönme isteği ağır bastı.

Galatasaray'ın net bir forvet hamlesine ihtiyacı vardı. Liderliği ve karakteri bir yana, gol katkısıyla da takımı şu süreçten kurtarmak için çabalayacak. Sözleşmesinin bonuslara dayalı olduğu yazılıyor, 6 ay + 1 yıllık gibi. 10 golü bulması durumunda bu opsiyon devreye girecekmiş. Şu an Galatasaray'ın en golcü ismine ve attığı gol sayısına bakınca, Gomis transferinin önemi daha net şekilde ortaya çıkar. Bence hala atımlık kurşunu var. Türkiye Ligi seviyesinin üzerinde bir forvet.

15 yorum:

  1. Hayırlı olsun nokta transfer. Yaştan ziyade günü kurtarmak gerekir Gomis'in bitiriciliği inanılmaz. Takıma uyum sağlarsa ve sakatlanmazsa 15 golü göreceğini düşünüyorum. Mustafa Muhammed'in de performansı bence Gomis'in gelmesiyle artacaktır. Taraftarın da maçlara ilgisi artar. Alp(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an ölü toprağını atmak adına böyle bir isim gerekiyordu.

      Sil
  2. Sakatlanmadığı takdirde 10 gole rahat ulaşacaktır. Yanında Gary'den çok daha yetenekli bir Kerem var. Duvar olma özelliğiyle bir o kadar da alan açıp gol attıracaktır.

    YanıtlaSil
  3. Maddi olarak da çok dezavantajli bir iş değil bizim açımızdan. Sözleşme uzatmak istenilmezse oynatılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynasın da, hak ettiği kadar kalsın. Orada değilim ben :)

      Sil
    2. Aynen abi 10 gol atsin bizzat taraftar kampanya yapar öder parasini Gomis'in.

      Sil
  4. Kalite eksikliginden ve bitiricilikten bahsediyorduk al sana kaliteli, bitirici ve lider oyuncu, uyum sorunu da yok, bonservis de vermiyorsun anlamiyorum son siralardaki parasiz takimimiza Adriana Lima'mi ariyoruz :) gayet güzel iste daha ne olsun, ben cok heycanliyim cok guzel is.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu şartlarda emin ol ki daha iyisini alamazdık.

      Sil
  5. Çok doğru transfer diagne sakat olduğu için sakat olmasa gereksiz olurdu

    YanıtlaSil
  6. Torrent sistemine pek uygun değil ama, lazım olan bulabilecek net golcü. İnşallah faydalı olacaktır. Diagne yi de artık satabilmek süper olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi şu an forvet için pek sistem düşünecek halde değiliz, net bir bitirici gerekiyor ve camia bir şekilde ayaklanmalı.

      Sil
  7. Bu takıma tecrübeli isimler gerekiyordu.Gomis ve Pulgar transferi bence çok iyi.Takimdaki diğer oyuncuları yönlendirebilirler.Pulgar ve Cicaldau le ikili oynayıp Halil'i forvet arkası oynatabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de iyi. Direkt katkı verebilecek isimler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir